التهاب جدید در عراق با تقابل دو جریان حامی و ضد آمریکا!

بار دیگر فضای سیاسی عراق ملتهب شده و اعتراضات در این کشور وارد مرحله جدیدی شده است که می‌توان آن را تقابل مردم با یکدیگر تلقی کرد. در یک سو، جمعیتی ضد آمریکایی قرار دارد که بنا به درخواست جریان صدر قرار است تظاهراتی گسترده علیه حضور آمریکا در عراق راه اندازی کنند و در مقابل گروه‌ها و جمعیت غربگرا و طرفدار آمریکا.
کد خبر: ۹۵۲۹۵۵
|
۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۴ 19 January 2020
|
25055 بازدید
|

بار دیگر فضای سیاسی عراق ملتهب شده و اعتراضات در این کشور وارد مرحله جدیدی شده است که می‌توان آن را تقابل مردم با یکدیگر تلقی کرد. در یک سو، جمعیتی ضد آمریکایی قرار دارد که بنا به درخواست جریان صدر قرار است تظاهراتی گسترده علیه حضور آمریکا در عراق راه اندازی کنند و در مقابل گروه‌ها و جمعیت غربگرا و طرفدار آمریکا.

به گزارش «تابناک»؛ در آستانه آماده‌سازی مردم عراق برای برگزاری تظاهرات ضدآمریکاییِ جمعه آینده، جریان‌های غربگرای این کشور از شب گذشته تلاش‌های خود را برای ایجاد ناآرامی بیشتر کرده‌اند.

شب گذشته، افراد نقاب‌پوش برخی از نقاط شهر نجف و مقر نیرو‌های حشدالشعبی در این شهر را به آتش کشیدند و درب ادارات دولتی را جوش زدند.

التهاب جدید در عراق با تقابل دو جریان حامی و ضد آمریکا!

پس از ترور شهدای مقاومت و مصوبه پارلمان عراق برای خروج نیرو‌های آمریکا از این کشور، مقتدا صدر، رهبر جریان صدر، و همچنین رهبران گروه‌های مقاومت، خواستار برگزاری تظاهرات میلیونی علیه آمریکا شدند.

فراخوان مقتدا صدر برای تظاهرات میلیونی مردم این کشور در مخالفت با حضور ارتش آمریکا با استقبال نیرو‌های مقاومت روبرو شد و در بیانیه‌های مختلف خواستار حضور گسترده مردم در خیابان‌های عراق شدند.

پس از اقدام تروریستی اخیر آمریکا در خاک عراق و شهادت سردار سلیمانی، ابو مهدی المهندس و شماری از فرماندهان مقاومت، به نظر می‌رسد جریان‌های مختلف سیاسی عراق برای بیرون‌ کردن نیرو‌های آمریکایی متحد شده‌اند.

پارلمان عراق نیز پنجم ژانویه در جلسه‌ای ویژه و با رای اکثریت نمایندگان، طرح خروج نیرو‌های بیگانه از این کشور را تصویب کرد.

یکی از کارشناسان و نویسندگان عراقی در این خصوص نوشته است، آمریکا تجارب مشابهی در کشورهای دیگر برای اردوکشی خیابانی از طریق خونریزی با هدف براندازی دولت ها دارد.

«کمال مجید» در یادداشتی که در خبرگزاری «المعلومه» عراق منتشر شد، تاکید کرد: آمریکا پیشتر این شیوه خونریزی را برای تحریک ملت ها در براندازی دولت «چکسلواکی» سابق در ۱۹۸۹ به کار برد.

به نوشته این نویسنده و کارشناس سیاسی عراقی، آمریکا مشابه این سناریو را بعدها در گرجستان، اوکراین، تونس، سوریه و یمن نیز تجربه کرده است.

به گفته وی، آمریکا می داند که خونریزی باعث تحریک احساسات مردم و در نتیجه سبب فاصله انداختن بین دولت و ملت می شود و در نتیجه زمینه را برای براندازی دولت ها فراهم می کند.

بنابراین، افزایش خشونت و خون ریزی که اعتراضات خیابانی در دو هفته اخیر شاهد آن بوده به تبعات جدی شدن اخراج نظامیان آمریکا از خاک عراق ارجاع داده می شود.

در این راستا برخی شهرهای جنوب و مرکز عراق بیش از شهرهای دیگر شاهد این خشونت های عریان و خون محور بوده است.

کربلا به دلیل وجود مقدس ترین امکان زیارتی عراق یعنی بارگاه های مطهر اباعبدالله الحسین (ع) و ابوالفضل عباس (ع)، بصره به دلیل اینکه شاهرگ اقتصادی و دارنده مهم ترین منابع نفتی عراقی است و ذیقار به خاطر وجود زندان بزرگ «الحوت» که هزاران تن از سرکرده های داعش و حزب منحله بعث در آن زندانی هستند، شاهد بیشترین خشونت های خونریز بوده است.

بغداد به عنوان قلب تپنده اعتراضات خیابانی عراق نیز در شامگاه دیروز جمعه شاهد دور تازه ای از خشونت توام با خونریزی بوده تا شاید با ایجاد مظلومیت نمایی، احساسات مردم تحریک شده و دوباره میدان تحریر مملو از جمعیت شود.

باندهای تندرو جوکر که از متن همین اعتراضات خیابانی در سه ماه گذشته متولد شده اند، جمعه شب گذشته در یکی از پل های نزدیک به میدان تحریر به نام پل «السنک»، محرک خونریزی جدید بودند.

باندهای جوکر، گروه های تندرو و خشنی هستند که از رحم اعتراضات خیابانی بروز و ظهور یافته و به شدت تمایل به خشونت و کشتار و تخریب دارند و گفته می شود سرکرده های این باندهای خشونت در عراق، با سفارت آمریکا در بغداد مرتبط هستند.

برخی چهره های سیاسی و رسانه ای عراقی که از آنها به عنوان بلندگوهای سفارتخانه آمریکا در عراق یاد می شود، به سرعت نسبت به این حادثه واکنش نشان داده و نیروهای امنیتی عراق را به قتل تظاهرکنندگان «مسالمت آمیز» متهم کردند.

سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق هم به سرعت در رسانه های مختلف عراق حضور یافت و این ادعاها را تکذیب و تاکید کرد که نیروهای امنیتی عراق در مهار حمله باندهای تخریبگر در پل «السنک» اساسا بدون سلاح گرم بوده اند.

«عبدالکریم خلف» افزود، نیروهای امنیتی فقط از تلاش باندهای تخریبگر برای عبور از موانع امنیتی تعبیه شده بر روی پل جلوگیری کردند، ولی هیچ گونه سلاح گرمی نداشتند.

وی افزود: «عادل عبدالمهدی» فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، نیروهای امنیتی را از همراه داشتن سلاح گرم در مواجهه با تظاهرکنندگان منع کرده است.

حال این پرسش مطرح است که اگر نیروهای امنیتی فاقد سلاح گرم هستند، تنها کشته حمله به دست چه کسانی انجام گرفته است؟

کمال مجید معتقد است هرچند آمریکا توانست از طریق اعتراضات خیابانی، دولت عادل عبدالمهدی را به استعفا مجبور کند، نتوانست انسجام و وحدت ملی عراق را خدشه دار کند و جمعه آینده ملت عراق، نفرت و انزجار خود را از آمریکا و حضور نظامیانش در عراق نشان خواهد داد.

در همین رابطه، نشریه فارن پالیسی نوشت: اواخر شب دوشنبه، وقتی بالگردهای اسکورت امنیتی برای خروج از منطقه سبز شروع به پرواز کردند و سپس نامه وزارت دفاع آمریکا خطاب به دولت عراق منتشر شد، به نظر می‌رسید نیروهای آمریکا در حال فراهم کردن مقدمات این خروج هستند؛ اما وزارت دفاع بعداً گفت که این نامه تنها پیش نویس بوده و نیروهای آمریکایی در عراق خواهند ماند. میلز کاگینز، سخنگوی عملیات آمریکا در عراق بدون اشاره به جزئیات بیشتری گفت که پرواز بالگردها در بغداد تنها در راستای اقدامات امنیتی بوده است. اکنون تنش و عدم اطمینان بر روابط بغداد و واشنگتن سایه افکنده؛ آن هم در شرایطی که رهبران ایران دست بالا را دارند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۳۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آمریکا عراق را تسخیر کرده است و این مساله به سالها قبل بر میگردد . بسیار ساده لوحانه است که تصور شود حاضر خواهد شد که خارج شود.
البته به منظور کاهش هزینه هایش ترجیح میدهد نیروهای نظامی اش را کاهش دهد و این کار زمانی رخ خواهد داد که حکومت دست نشانده خاطرجمعی نصب کرده باشد.
درحال حاضر جدال روی منافع بین آمریکا و انگلیس در جریان است .
ناصر آل مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
جریان حامی شیطان بزرگ در همه کشورها مخصوصا کشورهای اسلامی و علی الخصوص عراق و ایران در مقایسه با مخالفان استکبار جهانی یک به صد هم نیستند.شاهد این مدعا حصور خودجوش دهها میلیونی مردم هر دو کشور در تشییع پیکرهای پاک سردار شهید سلیمانی و دیگر همراهان وی است. منتها در این برهه حساس دولت عراق باید انشاالله با استفاده از تجارب اطلاعاتی و امنیتی کشورمان سرشاخه ها و محرکین اعتشاشات منجمله به اصطلاح گروههای مردم نهاد ساخته و پرداخته شیطان بزرگ را شناسایی نماید تا پس لز محاکمه و معرفی انان به مردم به صورتی عبرت آموز مجازات شوند.
پاسخ ها
نوید
| Turkey |
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
دهها میلیون مردم!!!یا نمیدونی دهها چیه یا میلیون یا مردم،دروغ که مالیات نداره
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
و هیچ دیگه همه فقط شما همفکران شما خوب همه وابسته به امریکا
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
دقیقا چون آمریکا اشغال گر است و این تظاهرات هم کار خودشون هست واسه فشار به دولت و مجلس عراق
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
عراق ناپایدار بهترین گزینه برای ایران است

تاریخ نشان داده هر زمان عراق قدرتمند شده به کشورهای همسایه حمله کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
هیج کدام از همسایه ها دیگه به ایران حمله نمیکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
بیماری "همه چی رو به گردن امریکا انداختن" از ایرانیها به اونها هم سرایت کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
امریکا چندین پایگاه نظامی داره اونجا ، و مجلس تصویب کرده که باید خارج شه
هادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
بیماری همه چیز تقصیر "دولت مرکزی هست"از آمریکا به شما سرایت هم کرده
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
تقصیر شما نیست...تقصیر اونهاییه که حقوق میگیرن تا کار فرهنگی درست بکنن و منطقی به مردم تفهیم کنن مسایل رو...بنده خودم با مطالعه و ریاضت شخصی پس از از حدود 7 سال ضمانت میکنم که 99 درصد بدبختی و فقر و جنگ و گرفتاریها و کثافت کاریها در دنیا زیر سر صهیونیسم بین الملل و بزرگترین ابزار آن دولت آمریکا است
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
در اکراین هم این اتفاق افتاد و با مسلح شدن شبه جزیره کریمه که روس زبان بودند چند سال با جنگ داحلی از اوکراین جدا شدند و در دیگر کشورها هم مثل کره به جنوبی و شمالی تقسیم شدند . در شرایط فعلی بخاطر اینکه کرد و اهل سنت با خروج امریکا مخالفت میکنند و تا حدودی هم بخش شیعی عراق هم با خروج امریکا مخالفت میکنند و بخشی دیگر با خروج ایران موافق هستند . فکر کنم در یکسال اینده کل عراق دوباره بر سر خروج یا ماندن دو کشور ایران و امریکا جنگ داخلی حتمی هست .‌چون از بعد از سقوط صدام هم این سه بخش با هم توافق نمیکردند بلکه با پادرمیانی امریکا قانون این کشور به رای گداشته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
عراق مگه دولتی هم دارد که امریکا دنبال براندازیش باشد؟!
کشورهای پیرو امریکا در منطقه مثل کویت و امارات و قطر وضعیت مالی و رفاهی بهتری دارند یا کشورهای مثل ما و یمن و سوریه....
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اگر اونا هم 7 سال و 16 سال توش جنگ داخلی بود مثل عراق و سوریه می شدن. چقدر هوشت پایین هست!
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
شما چند سالته؟ تازه به دنیا اومدی؟
صدام، حسنی مبارک، قذافی و ... رو یادمان نرفته
تاریخ انقضا شون برای آمریکا سر اومد
گاوهای شیرده (عربستان، امارات، ...) امروز هم یه تاریخ انقضایی دارن
افرین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اگر تظاهرات برگزار شود خواهند دید که جمعیت خواهان خروج امریکا خیلی بیشتر از ان چیزی است که حدس میزنند همیشه گروهای خودفروخته و جاسپس و وطن فروش علیرغم صدای بلند و هوچی گریشان در کل در مقابل مردم بصیر و جمعیت اکثرا موافق ولی خاموش عددی نیستند البته جا دارد همه کسانی که جایگاه مردمی دارند حمایت کنند. نگویند فقط طرفداران صدر هستند! هر گروهی طرفداران خود را دعوت کند. اگر علمای شیعه و نجف و کربلا بیانیه بدهند و نمایندگان و اعضای دولت و ارتش همه یک صدا شوند و دعوت کنند که زمان حرکت برای استقلال عراق است و کشور نیازمند حضور فرزندان وطنش است اینها کارهایی تبلیغاتی است که هر چه با قدرت تر انجامشود هزینه بر نیست ولی از جنگ مسلحانه هم قوی تر است.
محسن گلادیاتور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
داعشی ها و بعثی ها مطمئنا طرف ما نیستن -

برن به جهنم
پاسخ ها
شوالیه
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
آقای گلادیاتور ! مگر قرار است گروه های عراقی بنفع ایران فعالیت کنند؟! اگر کسی فعالیت جریان های گروه های سیاسی وطن ما را به حسب منافع خارجی ارزیابی کند، شما او را خائن حساب نکرده و همچون یک گلادیاتور میهن پرست، با شمشیر گردنش را نمی زنید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، پس لطفا از عراقی ها انتظار نداشته باشید تا به میهن خود خیانت کنند و در جهت خواسته یک کشور بیگانه حرکت کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
غول کشورهای عرب عربستانه که خودش رو رهبر جهان اسلام میدونه به گاو شیرده تعبیر شده و کاملا وابسته به آمریکاست.این کوچولوها که چیزی نیستن.
جهل باعث شده کشورهای منطقه پای کشورهای غربی که به چیزی جز پول فکر نمیکنن رو به این منطقه باز کنه.
مشکل خاورمیانه فرهنگی است.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
بزرگوار مردم عربستان در اون بر بیابون در بهترین رفاه زندگی میکنن اونا خودشون راضین نمیدونم شما چکار دارید اونا گاو شیرده هستن یا نه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟