ثبت نام کاندیداها برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال، از 8 بهمنماه به مدت 10 روز کاری آغاز میشود. انتخاباتی که آخرین یکشنبه سال برگزار میشود تا رئیس جدید مهمترین فدراسیون ورزشی کشورمان 25 اسفندماه 98 بر مسند کار قرار بگیرد.
به گزارش تابناک ورزشی، پیشبینیها از اینکه چه کسانی برای انتخابات در پستهای مختلف ثبت نام خواهند کرد، شاید چندان دشوار نباشد، اما ابهاماتی هم در این خصوص وجود دارد و البته ثبت نام افرادی که شاید نامی از آنها در میان نیست.
یکی از مسائل مهم دو سال اخیر در ورزش کشور، مربوط به بحث بازنشستههاست. مسئلهای که با قانون منع به کارگیری بازنشستگان ابتدا افرادی چون علی کاظمی، غلامرضا بهروان و مصطفی شهبازی را از سازمان لیگ فوتبال رفتنی کرد و سال گذشته با جدیتر شدن اجرای این قانون، علی کفاشیان از پست نایب رئیسی اول کنار رفت و محمدرضا ساکت مجبور به کنارهگیری از پست دبیرکلی شد.
در آن مقطع به گوش رسید که فدراسیون فوتبال تلاش زیادی داشت تا محمود اسلامیان را به عنوان سرپرست نایب رئیسی اول معرفی کند، اما عدم استعفای رسمی و کتبی علی کفاشیان از این پست و البته بازنشستگی اسلامیان مانع از انجام این کار شد. مسئلهای که پس از استعفای مهدی تاج در روز 8 دیماه 98 این فرصت را به حیدر بهاروند -که البته او هم بازنشسته است- داد تا سرپرست فدراسیون فوتبال شود.
حضور بهاروند در رأس فدراسیون فوتبال به عنوان سرپرست، شاید تنها راه باقیمانده برای هیئت رئیسه بود که تا زمان برگزاری انتخابات کارها روی زمین نماند. هرچند فدراسیون فوتبال این روزها پرتنشترین روزهای خود را پشت سر میگذارد، اما نمیتوان در روزهای پرهیاهویی که با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) برای فوتبال ایران پدید آمده، اتفاقات داخلی این روزها حول انتخابات فدراسیون فوتبال را نادیده گرفت.
یکی از اتفاقات عجیب و جنجالی این روزها، انتخابات هیئت فوتبال استان گلستان بود که با حضور حیدر بهاروند برگزار شد. حاشیههایی که شاید چندان جدید نباشد و پیش از این در خصوص هیئت فوتبال استان تهران و گیلان نیز به شکلهای دیگری رقم خورده است. با این حال این بار اعتراض رسمی جواد عزیزی، یکی از اعضای مجمع هیئت فوتبال گلستان به شیوه برگزاری انتخابات، مسائلی را رسانهای کرده است.
جواد عزیزی در این باره مدعی شده بود: «حیدر بهاروند، سرپرست فدراسیون فوتبال و عبدالکاظم طالقانی، مسئول امور استانهای فدراسیون با آیین نامه من درآوردی باعث حذف سه کاندیدای هیئت فوتبال استان گلستان شدند تا قاسم کوهستانی بدون رقیب و به عنوان تنها کاندیدا بار دیگر رئیس هیئت فوتبال استان گلستان شود». این عضو مجمع هیئت فوتبال استان گلستان در صحبتهای خود ادعای دیگری هم مطرح کرد: «تمام این کارها از سوی بهاروند و طالقانی برای انتخابات فدراسیون فوتبال و زد و بند برای انتخاب رئیس این فدراسیون است».
این اتفاقات در شرایطی رقم میخورد که از گوشه و کنار شنیده شده برخی اطرافیان بهاروند سعی میکنند با تلاشهای گسترده مجوز حضور او را در انتخابات فدراسیون بگیرند. از آنجایی که بهاروند بازنشسته است، نمیتواند در هیچکدام از پستهای مهم فدراسیون حضور داشته باشد، اما گویا نمیخواهد این فرصت را از دست دهد. او حتی تلویحاً از حضورش در فدراسیون خبر داده و در برنامه فوتبال برتر که دوشنبه شب پخش شد، خطاب به مجری برنامه به عنوان یکی از رسانههای گروهی گفت: «ما هستیم، باید ببینیم کجای انتخابات خواهیم بود». حتی بحث بازنشستگی بهاروند نیز در این برنامه مطرح میشود، اما سرپرست بازنشسته فدراسیون فوتبال تأکید میکند، «اگر شما بگذارید ما هستیم».
سؤال اینجاست، آیا بهاروند که خود در فدراسیون فوتبال باید مجری قانون باشد و بارها به این نکته اشاره کرده که تابع قوانین و مقررات خواهد بود، چرا همچنان به حضور در انتخابات اصرار میورزد و تلاشها برای حل مشکل بازنشستگی او در حال انجام است؟ اولین بیقانونی و سرپوش گذاشتن روی واقعیت زمانی رخ داد که حیدر بهاروند اعلام کرد ابراهیم شکوری به عنوان سرپرست دبیرکلی همچنان به کار خود ادامه میدهد. این در حالی است که هدایت ممبینی سال گذشته که شکوری برای این پست انتخاب شد، اعلام کرد انتخاب او طبق اساسنامه انجام نشده و حالا بهاروند با رد این ادعا میگوید تاج همان زمان موافقت هیئت رئیسه را گرفت. باید از بهاروند پرسید چگونه تاج موافقت هیئت رئیسه را گرفته بود که ممبینی اعلام کرد مصوبهای در این خصوص وجود ندارد یا طبق اساسنامه نیست؟