این توافق طی مراسمی در بروکسل از سوی» اورسولا فون درلاین» و «شارل میشل» روسای کمیسیون و شورای اروپا به امضاء رسید تا یک نسخه آن برای کارهای نهایی به دفتر نخست وزیری انگلیس ارسال شود.
اینک آخرین مرحله باقیمانده، تائید آن از سوی پارلمان اروپا خواهد بود که انتظار میرود ظرف روزهای آینده صورت گیرد.
رئیس کمیسیون اروپا در همین رابطه در توییتر نوشت: شارل میشل و من توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را امضاء کردیم تا راه برای تائید آن توسط پارلمان اروپا باز شود.
رئیس شورای اروپا هم در همین رابطه در توییتی نوشت: اوضاع بدون تردید تغییر پیدا می کند اما دوستی ما باقی خواهد ماند. ما به عنوان شریک و متحد فصل تازهای را آغاز خواهیم کرد.
با توشیح ملکه طرح خروج از اتحادیه اروپا پس از ماه ها کشمکش بین احزاب سیاسی انگلیس روز پنجشنبه ۲۳ ژانویه ۲۰۲۰ به قانون تبدیل شد.
بر اساس این قانون، انگلیس روز ۳۱ ژانویه از اتحادیه اروپا خارج شده و این تاریخ قابل تمدید نمی باشد.
از فردای خروج، یعنی از اول فوریه (۱۲ بهمن)، دوره گذار شروع می شود.
در این دوره که تا ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ می تواند ادامه پیدا کند، انگلیس همچنان عضو بازار مشترک اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند.
قرار این است که در این فاصله معاهدات تجاری جدید با اتحادیه اروپا امضا شود.
از سوی دیگر این قانون هرگونه طول دادن دوره گذار فراتر از پایان سال ۲۰۲۰ را ممنوع می کند.
این قانون همچنین مرز گمرکی شکل گرفته بین جزیره اصلی و ایرلند شمالی و میزان گمرک و سایر جزئیات را تعیین کرده، و همچنان آراء دادگاه عالی اتحادیه اروپا در برخی دعاوی از جمله اختلاف بر سر اجاری توافق برگزیت را مافوق رای دادگاه های داخلی قلمداد می کند. همچنین داخل خود اختیارات زیادی به وزرا برای تغییر قانون بدون نیاز به مراجعه به پارلمان می دهد.
بوریس جانسون در توییتی نوشته است: اینک می توانیم خصومتها و اختلافات را پشت سر بگذاریم و روی آیندهای پر هیجان متمرکز شویم.