اشکالاتی که با سیلاب سر بر آوردند و باید مثل خسارات، جبران شوند!

سیل در مناطقی از هرمزگان که به سیستان و بلوچستان نزدیک است، جاری شده و با اینکه میزان آن کمتر است، به بسیاری از زیرساخت‌های ارتباطی و زمین‌های کشاورزی آسیب رسانده. این آسیب ها در حالی است که ۹۵ درصد کشاورزان هرمزگانی بیمه ندارند و خساراتشان جبران نخواهد شد و موج جدید بارش نیز آغاز شده است!
کد خبر: ۹۵۴۱۰۱
|
۰۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۹ 24 January 2020
|
8312 بازدید
|
۴
تابناک اجتماعیسیل در مناطقی از هرمزگان که به سیستان و بلوچستان نزدیک است، جاری شده و با اینکه میزان آن کمتر است، به بسیاری از زیرساخت‌های ارتباطی و زمین‌های کشاورزی آسیب رسانده. این آسیب ها در حالی است که ۹۵ درصد کشاورزان هرمزگانی بیمه ندارند و خساراتشان جبران نخواهد شد و موج جدید بارش نیز آغاز شده است!

به گزارش «تابناک»؛ بارش باران سیل‌آسا که از شامگاه ۱۹ دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تأثیر قرار داده است. سیستان و بلوچستان بیشترین آسیب را از سیل دیده، اما مناطقی از استان هرمزگان، به‌ویژه مناطق نزدیک به سیستان و بلوچستان از جمله شهرستان جاسک نیز تحت تاثیر بارندگی‌های شدید دچار تخریب و خسارات شدیدی شده‌اند.

زندگی ساکنان برخی شهرستان‌های استان هرمزگان به‌دلیل آب‌گرفتگی مختل شده، به خانه‌ها، زیرساخت‌های ارتباطی و لوله‌های انتقال آب و آبراه‌ها خسارت وارد آمده، زمین‌های کشاورزی تخریب و احشام تلف شده‌اند و به محصولات باغی آسیب وارد شده است. این استان محصولات جالیزی ایران از جمله بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز و سیب‌زمینی را در فصل زمستان تأمین می‌کند و در مناطق نزدیک به سیستان و بلوچستان نیز کشت موز متداول است.
 
...

محصولاتی که به گفته محمد قاسمی، دبیر نظام صنفی کشاورزی هرمزگان هنوز برآورد دقیقی از خسارات وارد شده به آنها در دست نیست اما نکته ای ورای تخریب شان مطرح است؛ اینکه «بیش از ۹۵ درصد کشاورزان در هرمزگان بیمه ندارند و نمی‌توانند انتظار داشته باشند از این طریق خسارات‌ آن‌ها جبران شود»؛ اتفاقی که ظاهرا ریشه در تجربه های گذشته اهالی این دیار دارد.

به ‌گفته دبیر نظام صنفی کشاورزی هرمزگان، کشاورزان این دیار به بیمه‌های کشاورزی بی‌اعتمادند؛ «آن‌ها شاهد این بوده‌اند که محصول خود را بیمه کرده‌اند، اما خسارات‌ وارد آمده به آن‌ها جبران نشده و همین مساله انگیزه آن‌ها را از بین برده است.» بی اعتمادی‌ که در مواقعی از این دست موجب بروز مشکلاتی اساسی می‌شود و مسئولان را هم در وضعیتی بغرنج قرار می‌دهد.
 
بغرنج از این رو که باید خسارات سیلاب را جبران کنند، در حالی که نمی‌توانند روی بیمه حساب باز کنند. اتفاقی که می‌تواند به شکل گیری رویه‌ای جدید منجر شود که بر اساس آن کشاورزان از بیمه محصولاتشان رویگردان شوند و بر این باور باشند که در صورت بروز حوادث غیرمترقبه ای مانند سیلاب، دولتمردان موظف به جبران خساراتشان هستند و به همان میزان که بیمه یاریگرشان خواهد بود، به یاری شان خواهند شتافت.
 
البته سیلاب یک روی دیگر هم دارد و آن از بین رفتن محصولاتی است که قرار نیست روانه بازارهای کشور شوند و در نتیحه گرانی محصولات جالیزی را موجب می شوند. افزایش قیمتی که در نتیجه کاهش عرضه رقم خواهد خورد و ابعاد خسارات  سیلاب را وسیع تر خواهد کرد؛ خساراتی که برآورد فریدون همتی، استاندار هرمزگان از آنها، بالغ بر  ۱۵۰۶ میلیارد عنوان کرده و تاکید داشته که شامل زیرساخت هایی مانند راه های ارتباطی، خطوط انتقال آب، برق و گاز و مدارس نیز هست.
 
این در حالی است که از روز گذشته موج بارشی جدیدی در مناطق سیل زده فعال شده که قرار است از عصر امروز از استان خارج شود اما در همین فاصله بارش هایی را موجب شده که بحران به وجود آمده در این خطه را تشدید کرده است. اتفاقی که معلوم نیست تا مهار کامل بحران تکرار شود و بر شدت خسارات بیفزاید یا خیر، اما تاکیدی مشدد بر ضرورت رسیدگی سریع تر به مشکلات اهالی این خطه است. مشکلاتی که اگر فکر می کنید به خسارات کشاورزی و آسیب های وارد آمده به زیرساخت ها محدود است، در اشتباهید.
 
این سخنان امثال محمد بازرگان، مشاور نظام صنفی کشاورزی کشور نشان می دهد که اخیرا نسبت به سوءاستفاده‌ها در زمینه پرداخت خسارت سیل هشدار داده و تاکید کرده بود که اعتبار در نظر گرفته شده به جای این‌که به کشاورزان خسارت دیده تعلق گیرد، به افراد دیگری پرداخت می‌شود و در مقابل کشاورزان آسیب‌دیده از حمایت محروم می‌شوند. هشداری که باید امیدوار باشیم مورد توجه مسئولان قرار گیرد، همان گونه که خبر روی گردانی ۹۵ درصد کشاورزان یک خطه از بیمه باید کنکاش و از تکرارش در آینده جلوگیری شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۴
همانطور که خسارات زلزله بم و غیره و ذالک تا حالا درست شده , مابقیش هم بزودی و در اسرع وقت و طی دوماه آینده به دوبی تبدیل خواهند شد !
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۴
میگن چین داره یه بیمارستان 1000 تختخوابی تو ده روز میسازه شمام یه سخنرانی غرورافرین دیگه بکنید مشکلات حله نگران نشید
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۴
کشاورز و روستایی بیچاره در امد انچنانی نداره که محصولات خود را بیمه کند و آن مقدار عواید کاشت و برداشت به جیب دلالان میرود در ثانی مسیر های اطراف و داخل رودخانه که امکان سیلاب هست باید لایروبی و تمیز بشه که چنین سیلابها از مسیر رودخانه ها در مناطق روستایی و کشاورزی راه نیفتد کشور ما جزو بلاخیزبرین کشورها ست زلزله سیل و سایر یلایا طبیعی با نبود پوشش بیمهای این ضررها را دو چندان میکند جا دارد با کم کردن نرخ بیمه مردم بتوانند محصولات و خانه های خود را بیمه کنند که این هم به نفع مردم و دولت هم در چنین مواقعی دچار چالش و هزینه سنگین نشود
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۴
مردميكه با كوهي از مشكلات به حال خود رها خواهند شد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟