به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، با افزایش شیوع کرونا و اعلام وضعیت اضطراری جهانی برای این بیماری از سوی سازمان بهداشت جهانی، به نظر میرسد که لازم است بیشتر درباره این ویروس و علائم بیماریزایی آن اطلاعات کسب کنیم. باید توجه کرد که دوره نهفتگی بیماری ناشی از کرونای جدید، بین دو تا ۱۴ روز (بهطور معمول یک هفته) است.
این بیماری اغلب با تب و سرفه و سایر علائم تنفسی بروز میکند. البته در این بیماری آبریزش بینی و عطسه کمتر از سایر ویروسهای تنفسی دیده میشود. در موارد شدید بیماری کرونا ویروس، تنگی نفس ایجاد میشود. به طور متوسط چهار روز تا بستری شدن بیماران مبتلا به کرونا ویروس طول کشیده است.
باید توجه کرد که این ویروس در اکثر موارد علائم بالینی خفیف ایجاد میکند که این امر سبب نشر بیشتر ویروس از طریق افراد با علائم خفیف میشود.
در بین بیماران علامتدار، ۸۷ درصد علائم شبه آنفلوانزا و ۱۳ درصد علائم نیز به صورت SARI (بیماری شدید تنفسی تبدار) بوده است که ۸۷ درصد آن، پنومونی (ذاتالریه) شدید بوده و ۱۳ درصد آن منجر به بستری در بخش مراقبت ویژه شده است، با کشندگی حدود دو درصد. البته این نکته را باید در نظر داشت که تاکنون فقط حدود پنج درصد از بیماران مبتلا به کرونا ویروس جدید شناساییشدهاند. بنابراین اگر افراد با علائم خفیف که شناسایی نشدهاند به مخرج کسر اضافه شوند، میزان کشندگی بسیار کمتر خواهد بود. از طرف دیگر میزان کشندگی در بین موارد شدید و منجر به بستری، میتواند به بیش از ۱۰ درصد برسد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، در عین حال تاکنون مشخص شده که بیشترین سن ابتلا به این ویروس بین سنین ۱۰ تا ۹۰ سال بوده و از نظر جنس، ۶۷ درصد مبتلایان مرد بودهاند. همچنین اغلب موارد مرگ در بین بیماران بالای ۶۵ سال و دارای بیماری زمینهای رخ داده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.