چند پاسخ به بیشترین سئوالات کرونایی شما

با شیوع ویروس کرونا در ایران و ابتلای چندین نفر از هموطنانمان به این ویروس، نگرانی در جامعه افزایش یافته و بسیاری در پی یافتن راه‌هایی برای مراقبت از خود و خانواده هایشان در این شرایط هستند. در این میان سئوال‌هایی در مورد ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ پیش می‌آید که یافتن پاسخ برای آن‌ها خالی از فایده نیست.
کد خبر: ۹۶۱۹۰۸
|
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۹ 26 February 2020
|
13617 بازدید
|
۱
Image result for ویروس کرونا + تابناک
به گزارش «تابناک»، از جمله سئوالاتی که این روز‌ها در ذهن مردم مطرح می‌شود می‌توان به سئوالاتی، چون آیا ویروس کرونا درمان دارد، ویروس کرونا چگونه باعث مرگ می‌شود، کرونا تا کی ادامه دارد، کیت تشخیص کرونا چیست و... اشاره کرد.

در ادامه تلاش می‌شود تا در حد توان به مجموعه از سئوالات مرتبط با ویروس کرونا پاسخ داده شود.


آیا ویروس کرونا درمان دارد؟

بر خلاف باور عمومی ایجاد شده ویروس کرونا درمان دارد. درست مثل آنفلوانزا می‌توان این بیماری را نیز مرتفع کرد. در این شرایط خود فرد دوران نقاهت طی می‌کند و خوب می‌شود، البته به شرطی که سیستم ایمنی بدنش ضعیف نباشد و در دوران نقاهت به نکات ایمنی و بهداشتی که از طریق پزشک تعیین می‌شود به خوبی عمل کند.


ویروس کرونا چگونه باعث مرگ می‌شود؟

ویروس کرونا در صورتی که فرد مبتلا دارای بیماری‌های پیشین ریوی نظیر پنومونی باشد و یا در قسمت ریه دارای عفونت شدید باشد می‌توان تا مرگ فرد مبتلا پیش برود.


کرونا تا کی ادامه دارد؟

بر اساس آنچه که مقامات مسئول بیان کرده اند و نیز ویژگی‌های طبیعی که به تشدید ویروس کرونا کمک کرده است، انتظار این است که با طی شدن فصل سرد سال و آغاز فصل گرم شاهد از بین رفتن کامل این ویروس باشیم. این مهم را از آنجایی می‌توان مورد تأکید قرار داد که سابق بر این انواع پیشین ویروس کرونا نیز با آغا فصل گرما از بین می‌رفتند.


کیت تشخیص کرونا چیست؟

کیت‌ها را می‌توان اصلی‌ترین دستگاه‌های تشخیص ابتلای افراد به بیماری کرونا دانست که اخیراً و برای اولین بار در داخل کشورمان توسط متخصصان وزارت دفاع ساخته شده است.


آیا تهران و دیگر شهر‌های درگیر با کرونا قرنطینه می‌شوند؟

قرنطینه کامل و یا جزئی هر شهری در کشور نیازمند تصمیم گیری در عالی‌ترین سطح از ستاد مدیریت بحران کرونا دارد که در حال حاضر با هماهنگی کامل وزارت بهداشت در حال فعالیت است. با این حال بر اساس تجربه چند روز گذشته و سخنان مقامات ارشد اجرایی کشور به نظر نمی‌رسد چنین اتفاقی رقم می‌خورد و قرنطینه شهرهایی، چون تهران را می‌توان عملاً منتفی دانست.


آیا الکل سفید نجس است؟

در پاسخ به این سئوال می‌توان به یکی از استفتائات مقام معظم رهبری در مورد الکل سفید که به منظور ضدعفونی کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد استناد کرد که فرموده اند: اگر از الکلى باشد که در اصل مایع نیست، هرچند مست‌کننده هم باشد، محکوم به طهارت است و نماز با لباسى که با این الکل برخورد کرده صحیح است و احتیاجى به تطهیر ندارد. همچنین استفاده از الکل سفید جهت ضد عفونى کردن ادوات پزشکى و مانند آن اشکال ندارد.
 

ویژگی‌ها و علائم این بیماری ویروسی چیست؟

کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی است. ویروس‌ها بسیار کوچک‌تر از باکتری‌ها هستند. آنتی بیوتیک‌ها روی آن‌ها تاثیری ندارد. ویروس‌ها توان بزرگ‌تر شدن ندارند، اما با رفتن به سلول میزبان به سرعت تکثیر می‌شوند. تنها دارویی که روی ویروس‌ها تاثیر دارد واکسن آن ویروس است که مانند پادزهر در بدن عمل می‌کند و باعث تقویت سیستم ایمنی و بیمه شدن نسبی آن در برابر آن ویروس می‌شود. کرونا یا کووید شماره ۱۹ از خفاش به انسان منتقل شده است. شیوع این بیماری از مرکز فروش غذا‌های دریایی و برخی حیوانات وحشی در مرکز ووهان چین آغاز شده است. در مراحل نخست به نظر می‌رسید که این بیماری تنها از حیوان به انسان منتقل می‌شود و تنها افرادی که به این بازار رفت و آمد داشتند مورد قرنطینه قرار گرفتند، اما بعد از شیوع گسترده مشخص شد این بیماری به ساده‌ترین شکل ممکن از انسان به انسان نیز منتقل می‌شود. علائم این بیماری در سه روز اول مانند سرماخوردگی است. تب خفیف، سرفه، عطسه، گلودرد، سردرد، تهوع، سرگیجه و نفس تنگی و در مواردی بدن درد از علائم فعال شدن  این بیماری در بدن هستند.
 

مبتلایان در چه شرایطی قربانی این بیماری می‌شوند؟

بسیاری از مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ با دو روش حمایتی و نگهدارنده رو به بهبودی می‌روند. بیشتر قربانیان کرونا بالای ۶۰ سال سن دارند. درگیر بیماری‌هایی مانند دیابت پنهان، بیماری‌های عفونی، ریوی و قلبی عروقی بوده اند.

کرونا برای چه گروه سنی خطرناک‌تر است؟

کووید ۱۹ می‌تواند برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند خطرناک‌تر باشد. ویروس‌ها عملکرد سیستم ایمنی را به شدت کاهش می‌دهند و با تضعیف مرحله به مرحله آن در نهایت باعث مرگ بیمار می‌شوند. سالمندان از جمله گروه‌های سنی هستند که عملکرد سیستم ایمنی در بدن آن‌ها ضعیف‌تر است. بنا بر این این افراد در خانواده‌ها باید از خطر ابتلا به سرماخوردگی ساده هم مصون بمانند. داشتن بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، تنگی نفس، بیماری‌های قلبی و عروقی و عفونی نیز می‌تواند فرد مبتلا را به سمت مرگ پیش ببرد.

آیا این درست است که کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند؟

کودکان نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند، اما به نظر می‌رسد به دلایلی که فعلا از لحاظ علمی قطعی نیستند این بیماری در کودکان مانند یک سرماخوردگی ساده و کم خطر بروز پیدا می‌کند. نکته مهم این است که کودکان در همین شرایط می‌توانند به سادگی ناقل این بیماری به افراد مسن‌تر باشند. پس اگر در خانواده کودکی دارید که علائم سرماخوردگی داشت در این روز‌ها او را از سالمندان و افرادی که به واسطه بیماری عملکرد ضعیفی در سیستم ایمنی دارند دور نگه دارید.
 

چرا تا کنون درمانی برای این ویروس شناخته نشده است؟

کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی است. هیچ دارو یا آنتی بیوتیکی روی ویروس‌ها تاثیر ندارند. این ویروس نسبت به واکسن‌های موجود مانند واکسن آنفولانزا مقاومت نشان می‌دهد و از آن تاثیر نمی‌گیرد بنا براین باید طی زمان معینی که معمولا ۲ تا ۳ ماه طول می‌کشد واکسن ویژه این ویروس ساخته شود. دلیل زمان بردن تهیه واکسن این است که معمولا این واکسن‌ها باید ظرف چند هفته روی مدل‌های حیوانی آزمایش شوند و بعد از تاثیر در بهبودی بیماری برای انسان‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حال حاضر هیچ نوع واکسنی برای کووید ۱۹ ساخته نشده است. تلاش‌ها برای ساخت این واکسن ادامه دارد و متخصصان در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن ظرف یک تا دو ماه دیگر به این واکسن دسترسی پیدا می‌کنند.


اکنون چه روش‌های درمانی برای کووید ۱۹ در نظر گرفته می‌شود. آیا بکارگیری این روش‌ها در بهبودی بیماران تاثیر دارد؟

روش‌هایی مانند تامین آب بدن با تزریق سرم و راهکار‌های حمایتی و نگهدارنده برای وضعیت بیمارانی که تب بالاتری دارند در بیمارستان‌های چین بکار گرفته شده است. جامعه جهانی نیز با الگو گیری از روش چینی‌ها در کنترل و مهار بیماری همین درمان را مد نظر قرار داده است.
 

آیا همه مبتلایان به این بیماری به بستری شدن نیاز پیدا می‌کنند؟

اکنون در شهر ووهان چین بیش از ۶۹ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده اند. تنها ۲۰ تا ۳۰ در صد این بیماران در بیمارستان‌ها بستری هستند و بسیاری از آن‌ها بعد از تشخیص بیماری با آموزش‌های لازم در خانه‌های شان قرنطینه می‌شوند. رژیم غذایی را رعایت می‌کنند. به استراحت می‌پردازند. به طور مداوم درجه تب شان را کنترل می‌کنند و به تقویت سیستم ایمنی بدن شان می‌پردازند.


با توجه به این که کووید ۱۹ علائمی شبیه به سرماخوردگی و آنفولانزا دارد در درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های ما چطور تشخیص این بیماری امکان پذیر خواهد بود؟

در هیچ نقطه از دنیا این بیماری در درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها تشخیص داده نمی‌شود. پروتکل معینی به پزشکان همه مراکز درمانی ابلاغ شده است. پزشک با بیمار به طور دقیق صحیت می‌کند. اگر در شرح وضعیت بیمار نکاتی بود که او را مشکوک به این بیماری نشان می‌داد پزشک موظف است که بیمار را به مراکز آزمایشگاهی ما هدایت کند. در این آزمایشگاه‌ها از بیمار نمونه آزمایشگاهی گرفته می‌شود و تا آماده شدن جواب آزمایش بیمار تحت مراقبت قرار می‌گیرد. در صورت مثبت بودن این آزمایش بیمار در بیمارستان‌های معین بستری و رسیدگی به وضعیت او در قرنطینه آغاز می‌شود.

جواب آزمایش افراد مشکوک به ابتلا در چه مدت زمانی به صورت قطعی اعلام می‌شود؟

این آزمایش دارای مراحلی است. از افراد چند نوع تست مجزا گرفته می‌شود. رسیدن به جواب قطعی با توجه به علائم متفاوت بیماری در موارد مشکوک بازه زمانی نسبی را ایجاد می‌کند. اما معمولا در ۲۴ ساعت پاسخ این تست‌ها به طور قطعی اعلام می‌شود.

کرونا از چه طریقی از فرد مبتلا به افراد سالم منتقل می‌شود؟

به طور کلی ویروس‌ها در ترشحات فوقانی بدن وجود دراند و بیش از همه این بخش از بدن را درگیر می‌کنند. این ویروس در ترشحات دهان، بینی، چشم و گوش فعال است و به سادگی با یک عطسه و سرفه و بیرون انداختن آب دهان و مخاط بینی می‌تواند به دیگران منتقل شود. دست‌های آلوده به ویروس مهم‌ترین عامل انتقال این بیماری هستند.
 

راه‌های پیشگیری از کرونا در چه مواردی خلاصه می‌شود؟

رعایت جدی نکات بهداشتی و تقویت سیستم ایمنی بدن از راهکار‌های پیشگیری کرونا معرفی شده اند. شستن مداوم دست‌ها با آب و مایع صابون به مدت ۳۰ ثانیه مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش برای مقابله با این ویروس‌ها معرفی شده است. ویروس کووید ۱۹ از ژنوم و غشای پروتئینی محافظ تشکیل شده است. شستشوی مداوم دست‌ها با صابون آسیب جدی به ساختار غشای پروتئینی وارد کرده و عملکرد ویروس را مختل می‌کند. توصیه می‌شود بعد از لمس وسایلی مانند گوشی تلفن، لپ تاپ، میز محل کار، مبلمان شهری، مبلمان وسایل حمل و نقل عمومی، دکمه‌های آسانسور و دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها و فروشگاه‌ها و همچنین بعد استفاده از سرویس‌های بهداشتی دست‌ها را به فاصله زمانی هر ۳۰ دقیقه یک بار و به مدت ۳۰ ثانیه با آب و صابون به خوبی شستشو دهید و پس از آن از لمس چهار نقطه حساس قسمت فوقانی بدن (چشم ها، گوش ها، دهان و بینی) پرهیز کنید.
 

کرونا از طریق تنفس هوای آلوده به ویروس نیز به بدن فرد سالم منتقل می‌شود. آیا استفاده از ماسک می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد؟

 استفاده از ماسک برای جمعیت عادی و سالم توصیه نمی‌شود. اگر علائمی مانند آنفولانزا یا سرما خوردگی دارید بهتر است برای مدت زمان کوتاه در محیط‌های بسته عمومی از ماسک استفاده شود. استفاده طولانی مدت از ماسک‌های یک بار مصرف به دلیل مرطوب و باکتریایی شدن صحیح نیست. امحای غیر اصولی و غیر بهداشتی این ماسک‌ها و رها کردن آن‌ها در محیط‌های عمومی می‌تواند زمینه ساز بروز و شیوع  بیماری‌های عفونی دیگر در اماکن عمومی شود.


روند بهبود در مورد بیماری کرونا به چه صورت است؟ آیا ماندن در قرنطینه و حفظ وضعیت عمومی بدن در بهبود بیماری موثر است؟

هیچ ویروسی در بدن پایدار نیست. تنها ویروسی که در بدن باقی می‌ماند ویروس ایدز است. ویروس کرونا هم این مکانیزم را در خود دارد و بعد از مدت یک تا سه روز از بدن خارج می‌شود. اما میزان آسیبی که به بدن وارد می‌کند ارتباط مستقیم با شرایط سیستم ایمنی بدن دارد. این از هر فرد نسبت به فرد دیگر متغیر است. آسیب‌ها در یک فرد به گونه‌ای است که بیماری منجر به فوت می‌شود و در مورد تعدادی دیگر شرایط  بیماری بعد از گذشت زمان و راهکار‌های موجود مانند تامین آب بدن و حفظ دمای طبیعی رو به بهبودی می‌رود. طبق آمار وضعیت  تعداد زیادی از مبتلایان که عملکرد سیستم ایمنی آن‌ها نرمال بوده و بیماری زمینه‌ای نیز نداشته اند بهبود پیدا کرده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
کیت تشخیص کرونا چیست؟
کیت‌ها را می‌توان اصلی‌ترین دستگاه‌های تشخیص ابتلای افراد به بیماری کرونا دانست که اخیراً و برای اولین بار در داخل کشورمان توسط متخصصان وزارت دفاع ساخته شده است.


الان این جواب بود ، اصلی ترین دستگاه !
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟