«قزلآلای رنگینکمان / Rainbow trout» یا قزل آلای رنگین کمانی از راسته «آزادماهیسانان / Salmoniformes» و از جنس «قزلآلاها / Oncorhynchus» است. از لحاظ ظاهری دارای بدنی کشیده و بالههای توسعه یافتهاست که تعداد آنها هشت عدد میباشد و شامل دو باله سینهای، دو باله شکمی، یک باله مخرجی و دو باله پشتی است. یکی از بالههای پشتی بالای بدن و در وسط قرار دارد و دارای شعاع میباشد. باله پشتی دیگر کوچک و بدون شععاع و بر روی ساقه دمی قرار داشته که به نام بالچه چربی معروف است که مشخصه اصلی کلیه آزاد ماهیان میباشد. قزل آلای رنگین کمان دهان بزرگی دارد که هنگام صید طعمه به علت آزاد بودن استخوان فکی تا حد زیادی باز شده و طعمههای بزرگ را شکار میکند. رنگ اصلی سر و حاشیه بدن ماهی به رنگ زرد روشن است که در بالای خط جانبی لکههای تیره فراوانی دیده میشود. رنگ بدن ان در رودخانههای مختلف تغییر میکند و در رودخانههایی که در سایه واقع گردیدهاست بسیار تیره میگردد. جواد جوادی آشپز حرفهای دستور پخت این ماهی را آموزش میدهد که میبینید و فرامیگیرید.