سخنگوی وزارت بهداشت از افزایش صعودی کروناویروس در سه استان خبر داد و گفت: افزایش آمار در گلستان نشان میدهد که این استان در حال تبدیل شدن به کانون شیوع کووید ۱۹ است.
به گزارش ایسنا، دکتر کیانوش جهانپور با اشاره به برخی شایعهپردازیها و ارائه آمار و اطلاعات نادرست و ضد و نقیض از برخی شبکههای ماهوارهای و رسانههای معاند، گفت: آنچه که ما به عنوان آمار قطعی منتشر میکنیم، آخرین آماری است که بر اساس یافتههای قطعی آزمایشگاهی حاصل شده است که ممکن است با یافتههای بالینی اولیه متفاوت باشد؛ بهطوری که گرچه آزمایش اولیه به همراه علائم، برای آغاز درمان کافی است، اما از نظر اپیدمیولوژیک و به لحاظ مدیریتی تا زمانیکه آزمایشهای نهایی قطعی نشوند، این موارد را به عنوان مورد ابتلای قابل ارائه در آمار رسمی قلمداد نمیکنیم.
وی افزود: همچنین تعداد موارد مشکوک به کرونا بسیار بیش از چیزی است که در نتایج آزمایشگاهی به عنوان مبتلای قطعی به کووید ۱۹ مطرح میشود. شاید حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد مشکوک، با تشخیص آزمایشگاهی به عنوان مورد قطعی ابتلای به کووید ۱۹ محسوب شوند. در بسیاری از موارد ممکن است افراد به سندرومهای حاد تنفسی و یا عفونتهای تنفسی دیگری مبتلا شوند که با تابلوی مشکوک بستری شده و تحت مراقبت قرار میگیرند. حتی ممکن است وضعیت شدیدتری نسبت به برخی بیماران کووید ۱۹ هم داشته باشند، اما نهایتا یافتههای آزمایشگاهی ما را به سمت تشخیص کووید ۱۹ این افراد نخواهد برد. بنابراین وقتی گزارش میشود که در یک بیمارستان ۵۰ یا ۱۰۰ نفر مشکوک به کرونا ویروس جدید بستری هستند، اما در یافتههای آزمایشگاهی نهایتا ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه افزایش آمار در گلستان نشان میدهد که این استان در حال تبدیل شدن به کانون شیوع کووید ۱۹ است، گفت: به نظر میآید که افزایش مبتلایان را به صورت چشمگیری در گلستان شاهد هستیم. همچنین در استان اصفهان و با توجه به نزدیکی به کاشان، به نظر میآید که تعداد مبتلایان در کاشان هم با یک شیب تند صعودی رو به افزایش است. همچنین در استان مرکزی هم با توجه به نزدیکی به قم به نظر میآید که تعداد موارد مشکوک به بیماری کووید ۱۹ در حال افزایش است.
جهانپور با تاکیدبر لزوم خودمراقبتی و رعایت بهداشت از سوی مردم، گفت: در بسیاری از استانها این حساسیت ایجاد شده است که از مردم سپاسگزاریم. در عین حال مجددا تاکید میکنیم که بحث خودمراقبتی، کاهش تردد و مراوادات، کاهش رفتوآمدها و سفرهای بینشهری و درونشهری و رعایت نکات بهداشتی را رعایت کنند. بهویژه افرادی که پا به سن گذاشتهاند، مبتلایان به بیماریهای خاص و مزمن مانند دیابت و... و حتی افرادی که داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی مصرف میکنند، افرادی که تحت شیمیدرمانی بوده و هستند حتما ملاحظات جدیتری داشته باشند.
وی تاکید کرد: افراد حتما در خانهها بمانند. زیرا امنترین مکان در برابر بیماری کووید ۱۹ خانهها و شهرهای خودمان است. مردم ترددها را کاهش داده و به هیچ وجه در تجمعاتی اعم از مراسم ترحیم و... شرکت نکنند. در عین حال از رسانهها هم تشکر میکنم که اطلاعرسانی و آموزش عمومی بینظیری را در این حوزه انجام دادند.