به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، «حمید بعیدینژاد» روز سهشنبه با انتشار یادداشتی در تلگرام نوشت: سوال روز رهبران سیاسی و مدیران ارشد بهداشتی کشورهای مختلف جهان اینست که مؤثرترین روش مقابله با شیوع ویروس کورونا چیست؟ و سوال اینجاست که این ویروس چند ماه قرار است میهمان ناخوانده ی کشورها باشد: یک ماه، دوماه، سه ماه یا بیشتر؟ سوال اینست که با در نظر گرفتن کوتاه بودن و یا طولانی بودن زمان ماندگاری ویروس، کدام اقدامات محدود کننده و تا چه مدتی باید در کشور اعمال شوند؟ و سوال اینست که چه روشی میتوان بکار بست که ضمن تأثیرگذاری جدی، جلوی شیوع بیماری را بگیرد و همزمان تا جایی که ممکن است زندگی مردم را هم کاملاً مختل نکند؛ چرا که روشهای خیلی محدود کننده در دراز مدت قابلیت تداوم ندارد.
وی افزود: در زمان حاضر الگوهای متفاوتی در مقابله با شیوع ویروس وجود دارند که متخصصان بهداشتی جهان بر اساس تجربه، هر یک را بررسی نموده و سعی میکنند بهترین تصمیم را برای کشور خود اتخاذ نمایند.
سفیر ایران ادامه داد: آنچه روشن است، اینکه کشورهای مختلف در دنیا، روشهای مقابله با ویروس کرونا را بر اساس ویژگیهای هر شهر، منطقه و یا کشور خود و با در نظرگرفتن عوامل متعدد تعیین میکنند. تعیین این روشها توسط مدیران عالی و متخصصان کشور در جلسات کارشناسی صورت میگیرد که در خصوص آنها صدها ساعت و یا بیشتر وقت صرف میشود.
بعیدی نژاد با بیان اینکه «روشها مرتب اصلاح و تکمیل میشوند و باید هم بشوند» افزود: اینجاست که باید پذیرفت شیوه و قاعدهای جهانشمول از قبل تعریف شده برای مقابله با این ویروس تعیین نشده است، الان در کشورهای مختلف جهان نیز شیوههای مختلفی برای مقابله صورت میگیرد.
سفیر ایران یادآور شد: از مدیریت وزارت امور خارجه تشکر میکنیم که نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور را موظف ساخته است که تجربیات کشورها را جمع آوری کرده و برای بررسی توسط مسؤولان مرتبط به تهران ارسال نمایند.
وی افزود: امروزه الگوی چین طبعاً از قویترین الگوهای مقابله است. این الگو بر اساس مقابلهی تهاجمی و همه جانبه مبتنی بر اعمال قرنطینه کامل است که بر شهر "ووهان" اعمال شده است؛ به طوری که تمامی رفت و آمدها در شهر ممنوع شد.
بعیدی نژاد ادامه داد که در مقابل، الگوهای دیگری نیز وجود دارند؛ الگوی کره جنوبی یا الگویی که عمده کشورهای اروپایی و آمریکا اتخاذ کردهاند.
وی به اظهارات روز دوشنبه گذشته نخست وزیر انگلیس پس از پایان نشست فوقالعاده دولت درباره کرونا اشاره کرد و افزود: او صریحاً اعلام کرد که ما به روشهای خیلی محدود کننده و تهاجمی مانند قرنطینه و تعطیل کردن تمامی فعالیتهای جمعی، آن طور که در ایتالیا اعمال میشود، اعتقادی نداریم؛ چنانچه به گفته وی ایتالیا با اعمال شدیدترین اقدامات نیز نتوانسته است تعداد مبتلایان را کاهش دهد.
سفیر ایران ادامه داد: در زمان حاضر در سطح لندن و دیگر شهرهای انگلیس، آثار و شواهدی از کنترلهای ویژه وجود ندارد؛ چه برسد که بخواهند شهرها را قرنطینه کنند. پرواز هواپیماها به انگلیس حتی از چین، کره جنوبی، ایتالیا و ایران بهعنوان کشورهای دارای تعداد بیشتر مبتلا، ادامه دارد و قطع نشدهاند و عزیمت توریستها با سرعت سابق ادامه دارد.
وی افزود: فعالیتهای مردمی و شهری نیز به جریان سابق خود ادامه داشته، متروها و اتوبوسها پرجمعیت در حرکت هستنند و مدارس و دانشگاهها نیز تعطیل نشده اند.
به گفته بعیدی نژاد، هرچند این سیاست کاملاً ممکن است با توجه به سرعت شیوع ویروس تغییر کند اما مهم اینست که ادامه و یا تغییر این برنامهها و سیاستها همه بستگی به تصمیم مسؤولان این کشور با توجه به تحولات عینی شرایط خواهد داشت.
وی افزود: نخست وزیر انگلیس اعلام کرده است که سیاستهای جدید بر اساس شرایط در صحنه اتخاذ خواهد شد و تا وقتی نیاز نباشد، برنامههای محدود کننده اعمال نمیشود. وی تأکید کرد که سیاست دولت انگلیس بر ایجاد تأخیر در اوج گیری شیوع بیماری تا تابستان استوار است تا نظام درمانی این کشور بتواند خدمات لازم را به مردم ارائه کند. اعمال محدودیتهای زودتر از زمان مناسب آن، مردم را در دراز مدت خسته خواهد کرد.
سفیر ایران در لندن سپس گفت: آنچه در این شرایط برای همه کشورها مهم است، تصمیمگیری یکپارچه مسؤولان در اتخاذ بهترین سیاست ممکن با توجه به شرایط و محدودیتهای خود میباشد.
وی افزود: ایران در شرایط حساسی بهسر میبرد و مسؤولان ما نیز به دنبال اتخاذ بهترین و مؤثرترین سیاست مقابله هستند.
به گفته بعیدی نژاد، اطلاعات جدید نشان میدهد که برنامه مقابله نیز برای دو یا سه هفته نیست. تعیین سیاست کشور از اهمیتی راهبردی در سطح ملی برخوردار است.
وی بر همین اساس تصریح کرد؛ این بحث که آیا بهترین سیاست نظام باید قرنطینه کامل یا محدود باشد، بحثهای بسیار حساس و پیچیدهای است که به کف کوچه و خیابان تعلق ندارد و باید اجازه دهیم توسط مسؤولان اتخاذ شود تا ابعاد مختلف آن در نشستهای کارشناسی مورد بررسی قرار گیرند.
سفیر ایران در لندن افزود: وقتی راهبردها در ستاد مقابله تعیین شد، همه افراد صاحبنفوذ و شخصیتهای اجتماعی وظیفه دارند که به جای قضاوت در خصوص روشهای متخذه و تشکیک در تصمیماتی که توسط مسؤولانی صورت میگیرد، در نظر بگیرند که این تصمیمات توسط کسانی اتخاذ میشود که تمامی اطلاعات لازم از جمله مشکلات عملی و کمبودهای ساختاری و فنی کشور را در اختیار دارند.
وی نتیجه گیری کرد که همه وظیفه دارند بهجای بحثهای غیر ضرور در سیاستهای متخذه، چه آن تصمیم قرنطینه کامل یا ناقص یا هر تصمیم دیگری باشد، مردم را در چنین شرایط حساسی به اجرای دستورالعملهای مصوب تشویق کنند.
بعیدی نژاد افزود: ایجاد تشویش، نگرانی و دو دلی در میان مردم ثمرهای جز تضعیف روحیه ملی در این شرایط ندارد و میتواند خسارات روحی زیادی را به بار آورد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.