خورش «قرمه سبزی / قورمه سبزی» یکی از از خورشتهای ایرانیان و یکی از خوراکهای ملی ایران است که معمولاً با برنج (پلو) سِرو میشود. این خوراک قدمتی بین 2000 تا 5000 سال دارد، ترکیبات سبزی در این خورشت هم بنا بر هر منطقه متفاوت است، هرچند که نوع سبزیهای بکار رفته و قدمت این خوراک در کنار حضور برنج در این خوراک نشان میدهد که خواستگاه اصلی این خورشت در مناطق شمالی کشور بخصوص گیلان باشد. سبزی قرمه (دربرگیرنده: تره، جعفری، شنبلیله و گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر - زمستان که فصل اسفناج است از اسفناج و هنگامی که برگ چغندر فراهم است، برگ چغندر- به کار میرود) باید به شیوه صحیح برای قرمه سبزی خرد شود. پیش از این دستور پخت خورش قرمه سبزی به شیوه مرسوم را در تابناک فراگرفتهاید. اکنون نوبت فراگیری طرز تهیه قرمه سبزی کوزهای با آموزش جواد جوادی آشپز حرفهای است.