۷۵ درصد ترکیب مجلس یازدهم متشکل از اصولگرایان است؛ موضوعی که تغییر معناداری نسبت به مجلس دهم نشان میدهد، چون جمع سایر گرایشهای سیاسی را به حداقل ممکن رسانده است. این موضوع هم میتواند فرصت و هم تهدیدی برای جریان اصولگرایی ـ که بخش قابل توجهی از کرسیهای پارلمان را به خود اختصاص داده است ـ تلقی شود. در این رابطه طی روزهای اخیر، کارشناسان و کنشگران سیاسی اظهارنظرهای زیادی کرده اند.
به گزارش «تابناک»؛ اگر اصولگرایان بتوانند عملکرد شایستهای در مجلس یازدهم از خود بر جای بگذارند و اقداماتی انجام بدهند که منجر به رفع بخشی از مشکلات مردم به ویژه در حوزههای اقتصادی و معیشتی بشود، حتما میتوانند در انتخابات ۱۴۰۰ که دو انتخاب رئیس جمهور یازدهم و شوراهای اسلامی شهر و روستا به صورت همزمان برگزار میشود هم موفق بشوند و رئیس جمهور و شورای شهر اصولگرا را معرفی کنند.
نکته قابل تامل اما اختلافاتی است که در جبهه اصولگرایی وجود دارد و حداقل سه طیف اصولگرایان سنتی و میانه رو، نواصولگرایان و تحولخواهان و جبهه پایداری که طیف تندروتر جریان اصلوگرایی است را شامل می شود که البته هر یک نظرات خاص خود را دارند و حتما در شیوه اداره مجلس، نحوه تعامل با دولت تدبیر و امید و سایر مسائل و موضوعات تعیین کننده آراء و نظریات متفاوتی دارند.
با جبهه پایداری اختلافنظر داریم، اما طبیعی است
در همین زمینه یک عضو جامعه روحانیت مبارز در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» ضمن تائید اختلاف نظرها در بین اصولگرایان این موضوع را امری طبیعی خواند و اظهار کرد: اصولگرایان با جبهه پایداری در روشها اختلافنظر دارند و این اختلاف نظرها در بین جریانات سیاسی طبیعی است؛ اما حتما جریان اصولگرایی وحدت و همدلی که در انتخابات ایجاد شد، ادامه خواهند داد.
حجت الاسلام «حسین ابراهیمی» با بیان اینکه آنچه درباره اختلافات میان چهرههای وابسته به جبهه پایداری با اصولگرایان در مجلس یازدهم مطرح میشود تنها گمانهزنی است و سندیت ندارد، یادآوری کرد: آنچه میان اصولگرایان و دوستان در جبهه پایداری مطرح است در حد اختلاف سلیقه بود و ما در مبنا هیچ اختلاف نظری با هم نداریم.
در اصول با جبهه پایداری مشترکیم؛ اما در راه رسیدن به اصول اختلاف داریم
وی در توضیح یکسان بودن اصول در ین اصولگرایان، افزود: ما در هر دو مجموعه اصول را قبول داریم و در اصولی چون اصل نظام، ولایت فقیه و فرد ولی و اصل مبتنی بر ارزشهای اسلامی مشترک هستند و آنچه مورد اختلاف است، راه رسیدن به هدف است که هر گروه معتقد به طریق خاصی است.
عضو جامعه روحانیت مبارز ایجاد اختلاف نظر در موضوعاتی نظیر انتخاب رئیس مجلس حتی بین یک گروه سیاسی را طبیعی خواند و تصریح کرد: ممکن است اختلافاتی در مجلس آینده در مواردی چون انتخاب رئیس مجلس باشد که این رویه طبیعی است و حتی بعضا بر حسب سابقه بنده در مجلس امری طبیعی است.
هر جریانی تلاش میکند بهترین جایگاه را در مجلس داشته باشد
ابراهیمی خاطرنشان کرد: بدون شک هر جریانی در مجلس تلاش میکند که جایگاه بهتری داشته باشد که این روش روالی عادی است. از این رو بنده معتقدم برخلاف اختلاف سلایق اصولگرایان با جبهه پایداری و یا سایر گروه های ذیل خود، آنها حتما در اصول مشترکند و تنها در روش ها اختلاف سلایقی دارند.
وی با اشاره به اینکه اصولگرایان معتدل در هدف با جبهه پایداری مشترک هستند، تاکید کرد: بنده بر این باور کردم که تضارب آرا و رقابت در فضای سیاسی کشور امری ضروری است. از این روی، آنچه درباره اختلافات اصولگرایان مطرح میشود بسیار بزرگ نیست و برخی از دوستان درصدد اغراق در این زمینه هستند.
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه اصولگرایان در انتخابات مجلس با هم کنار آمدند و باید این موضوع را به فال نیک گرفت گفت: بنده معتقدم همین وحدت و همدلی در مجلس یازدهم وجود خواهد داشت و ما نتایج آن را مشاهده خواهیم کرد.
با همه این توضیحات، به نظر می رسد یکی از چالش های جدی اصولگرایان در مجلس یازدهم در همین ابتدای کار و در ارتباط با انتخاب رئیس مجلس صورت بگیرد؛ مگر اینکه شاهد اتفاقی نظیر آنچه در روزهای آخر منتهی به انتخابات مجلس روی داد باشیم، به نحوی که جریان اصولگرایی در ارتباط با تشکیل یک فراکسیون اکثریت اصولگرایی به نتیجه لازم برسد و بتوانند در خصوص انتخاب رئیس توافق لازم را بکنند.