بازار ارز در سومین روز هفته شاهد جهش 850 تومانی دلار در صرافی های بانکی است. بازگشت دوباره شاخص ارزی به کانال 15 هزار تومانی، شوک بزرگی به تقاضای کاذب در بازار است. آنچه مسلم است بانک مرکزی به عنوان بازارساز، حضور پرقدرتی دارد و با ابزارهایی که در اختیار دارد، سعی در مدیریت بازار ارز دارد.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ دکتر همتی رئیس کل بانک مرکزی دقایقی قبل در خصوص روند بازار ارز، اظهار داشت: صرافی های بانکی که تاکنون در کنار و همراه بانک مرکزی بوده و وظیفه بازارسازی را به عهده دارند، امروز به درستی تصمیم گرفتند بدون تغییر قابل توجه نرخ خرید ارز، نرخ فروش خود را افزایش داده و به تدریج آن را به نرخ تعادلی برگردانند.
در ادامه متن کامل یادداشت عبدالناصر همتی را می خوانید:
«در روزهای پایانی امسال، با توجه به اثرات شیوع ویروس کرونا، عمل آن تقاضای واقعی و موثری برای ارز (اسکناس) در صرافی ها وجود ندارد نرخ ارز برای واردکنندگان، با عرضه قابل توجه صادرکنندگان غیرنفتی و بانک مرکزی در سامانه نیما (فقط در اسفند ماه بیش از 1.5 میلیارد دلار)، روند نزولی به خود گرفته است.
اما خالی فروشان و سفته بازان که از مدت ها پیش، با امید زیاد برای بالا رفتن نرخ ارز در بازار، معاملاتی داشتهاند، تلاش می کنند با عملیات روانی و اعلام نرخ های بالا، در کانال های خود در فضای مجازی، معاملات فردایی خود را سودآور نمایند و یک گروه دیگر نیز تلاش می کنند از فرصت آربیتراژ، به خاطر اختلاف قیمت واقعی و فردایی، بهره مند بشوند.
صرافی های بانکی که تاکنون در کنار و همراه بانک مرکزی بوده و وظیفه بازارسازی را به عهده دارند، امروز به درستی تصمیم گرفتند بدون تغییر قابل توجه نرخ خرید ارز، برای از بینبردن آربیتراژ، نرخ فروش خود را افزایش داده و به تدریج آن را به نرخ تعادلی برگردانند.
بانک مرکزی، در ۲ سال گذشته، با مدیریت اصولی و علمی و توجه جدی به عوامل شکل دهنده عرضه و تقاضای ارز، علیرغم طوفان حوادث طبیعی، سیاسی، نظامی، روانی و تبلیغاتی و در شرایط اعمال فشار حداکثری دولت آمریکا توانسته است ثبات بازار ارز را حفظ کند و از این پس پس نیز سیاست خود را با قدرت هر چه بیشتر ادامه خواهد داد.»