تداوم برداشت‌ غیرمجاز از حساب‌ها

شعب بانکی مصوبات را جدی نمی‌گیرند و اگرچه دولت بارها تاکید کرده که پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه تا پایان اردیبهشت‌ماه از سوی وام‌گیرندگان الزامی نیست، اما برداشت از حساب‌ها و ضامنان ادامه دارد
کد خبر: ۹۶۹۰۰۷
|
۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۶ 30 March 2020
|
21022 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، با شیوع ویروس کرونا دولت مصوبات متعددی را برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و کسب و کارها در نظر گرفت. یکی از این مصوبات، حمایت از وام‌گیرندگان از نظام بانکی بود؛ به خصوص آن دسته از وام‌گیرندگان حقیقی که از بخش‌های مختلف نظام بانکی، وام‌های قرض‌الحسنه دریافت کرده بودند. دولت تصمیم گرفت برای این ا قشار که عمدتاً گروه کم‌درآمد جامعه هستند، فرصتی را فراهم کند تا آنها بتوانند اقساط اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ را فعلاً پرداخت نکرده و زمانی که آخرین قسط خود را می‌دهند، این سه قسط را به ترتیب در سه ماه پایانی بپردازند.

اینجا بود که دولت با مانور بسیار بر روی بخش‌های مختلف این مصوبه خود که نظام بانکی را درگیر می‌کرد، تلاش کرد تا آرامشی را به جامعه تزریق کند؛ این طور بود که بسیاری از مردم آرامش یافتند که با توجه به وضعیت کسب و کارهایی که ناشی از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده یا بازار کسادی دارند، فعلاً حداقل قسط وام‌های خود را نپردازند. اما این آرامش چندان دوام نیافت؛ چراکه بسیاری از شعب بانکی همچون جزیره‌هایی عمل می‌کنند که گویا از سیاست‌های دولت و بانک مرکزی جدا هستند.

در واقع، این رئیس کل بانک مرکزی بود که بارها و بارها تاکید کرد که نظام بانکی در دوران شیوع کرونا، همکاری ویژه ای با کسب و کارها و وام گیرندگان از شبکه بانکی خواهد کرد؛ البته مصادیق مشمولان این حمایت‌ها را نیز بارها و بارها در قالب بخشنامه و اطلاعیه اعلام کرد؛ اما اکنون آنچه که در نظام بانکی رخ می‌دهد، چیزی متفاوت از گفته‌های بانک مرکزی است.

رفتار بانک‌ها از همان ابتدای کار، با وام‌گیرندگان قرض الحسنه رفتاری توأم با همراهی نبود؛ از همان روز اولی که دولت این مصوبات را اعلام کرد و بانک مرکزی ابلاغ بخشنامه‌های مرتبط را انجام داد؛ نظام بانکی ثابت کرد که با هیچکس حتی رئیس کل بانک مرکزی هم رودربایستی ندارد و به کار خود ادامه دادند و اقساط وام را مطابق با موعد مقرر و بعضاً با جریمه، از حساب مشتریان نظام بانکی کسر کردند.

حتی عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی نیز پشت تریبون صدا و سیما حاضر شد و اعلام کرد که بانک‌ها باید این بخشنامه دولت و بانک مرکزی را اجرایی کرده و حق برداشت اقساط وام از حساب ضامنان و خود وام گیرندگان را ندارند. او در مرحله بعدی و پس از گسترش برخوردهای شعب بانکی در سراسر کشور با وام گیرندگان اعلام کرد، هر شعبه و بانکی که اقساط را از حساب مشتریان کسر کرده است، مکلف است که در اسرع وقت وجه دریافتی را به حساب وام گیرنده یا ضامن وی برگرداند.

وی افزود: برخی از بانک‌ها از حساب‌های مشتریان اقساط تسهیلات قرض الحسنه را برداشت کرده اند که خوب نیست؛ اگر برداشت شده باشد بانک‌ها موظف به بازگشت اقساط هستند و این تخلف است. البته از بانک‌ها هم درخواست می‌شود که با مردم همکاری کنند و از مدیران عامل بانک‌ها خواهش می‌کنم به شعب تاکید کنند که با مردم همراهی کنند و اقساط تسهیلات قرض الحسنه و کسب و کارهای مشمول تعویق سه ماهه را برداشت نکنند.

اما اکنون بانک‌ها گویا این سخنان رئیس کل بانک مرکزی را یا جدی نگرفته اند یا اینکه به عنوان یک دستور و بخشنامه تلقی نکرده اند؛ چراکه هر روزه تعداد زیادی از وام گیرندگان نظام بانکی با پیامک‌هایی مواجه می‌شوند که اقساط را از حسابشان کم کرده است؛ یا اینکه با دلخوری ضامنانشان مواجه می‌شوند که در این شرایط بد اقتصادی، آن هم درست در اولین ماه بهار که معمولاً سخت‌ترین ماه برای خانوارهای ایرانی است، به دلیل عدم پرداخت اقساط وام، از حساب ضامنان کسر شده است.

تماس خبرنگار مهر با برخی شعب بانکی و معاونت بازرسی برخی از بانک‌ها، حکایت از آن دارد که بانک‌ها قصد ندارند همکاری کافی را با وام گیرندگان داشته باشند، چراکه هنوز بر این باورند که چنین بخشنامه‌ای از سوی بانک مرکزی یا بانک‌های عامل به دست آنها نرسیده است.

حال این مسئولیت به عهده رئیس کل بانک مرکزی است که از مرحله خواهش از نظام بانکی عبور کرده و وارد دستوری جدی برای برخورد با شعب بانکی یا مدیران عامل بانک‌های متخلف و سرپیچی کننده از مصوبات دولت و بخشنامه‌های بانک مرکزی شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
مردم چجوری اطمینان کنن به این سیستم بانکی؟
ناشناس
|
Romania
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
ظاهرا دیگه استان ها دستورات تهران رو رعایت نمیکنن و داریم بسوی هرج و مرج میریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
الان ديگه بطور سيستمي و خودكار اقساط از حساب مشتريان برداشت ميشه يعني اگه پول تو حساب باشه بطور خودكار از حساب مشتري كسر ميشه و فقط كافيه بانكها سيستم رو تغيير بدن كه ديگه بابت اقساط از حساب مشتري چيزي برداشت نشه و اين فقط از ستاد و مركز هر بانك بر مياد و اينطور نيست كه در اختيار شعب بانكها در سراسر كشور باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
احتمالا این مهلت فقط شامل وام های قرض الحسنه پرسنل خدوم بانکی، آقاها و آقازاده ها میشه که انصافا قسمت اعظم منابع قرض الحسنه به اونا تعلق داره. با توجه به سهم بزرگ و بیشتر آنها در انتها آمار خوبی هم در جهت همراهی نظام بانکی با مردم در شرایط کرونایی قابل ارائه به رسانه ها خواهد بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
جالبه. اولین بانکی که از حساب کسر میکنه خود بانک ملی است که دولتی هم هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
فقط این دولت بی عرضه توانش رو داره اصناف رو به زور تعطیل کنه .. حالیش نیست قسط کم میشه ، ما از کجا بیاریم چاله ها رو پر کنیم
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
سلام شهرداری هم گفته بود قبوض شهرداری را می توان تا اردیبهشت داد ولی برای عدم پرداخت عوارض خودرو 50هزار تومان جریمه کرده
محمدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
اصلا جای تعجب نداره چون اینجا هر کی کار خودشا میکنه.دلیلشم این همه اختلاص و فساد اداری
حسابدار
|
Netherlands
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
اعلام شده است که بانکها بصورت دستی حق برداشت از حسابهای قرض الحسنه بابت اقساط معوق جاری را ندارند یعنی الف : معوقهای مربوط به ماههای قبل برداشته میشود ب : در حسابهایی که بصورت اتوماتیک کسر میشود مشتریان نبایست موجودی نگه دارند / لطفا باز هم اطلاع رسانی شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
ازلحاظ قوانین بانکداری دییس بانک مرکزی نمیتواند به بانکها دستور دهدکه طلب حود راوصول نکنید واین دخالت غیرقانونی ااست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟