کارشناس بازار سرمایه گفت: متاسفانه در بحث زیرساخت ها و ریزساختارها به لحاظ نرم افزاری (هسته معاملات) و سخت افزاری (قوانین و مقررات) با مشکلات متعدد مواجه هستیم، اکنون وضعیت هسته معاملات به صورتی است که همزمان و متقارن نمی توان معامله انجام داد و با تأخیر مشهودی معاملات انجام می شود و این موضوع تصمیم گیری را برای معامله گران سخت کرده است.
حمید میرمعینی در گفتوگو با خبرنگار بورس تابناک با اشاره به اینکه نوسانات قیمت نفت، شیوع بیماری کرونا در جهان، جریان نقدینگی و نرخ ارز از فاکتورهای موثر بر بازار در شرایط فعلی هستند، ادامه داد: هر یک از این مولفه ها یک وزنه تاثیرگذار هستند که البته جریان نقدینگی از همه پر وزن تر است.
وی ادامه داد: اتفاقات دو ماه گذشته ثابت کرد، جریان نقدینگی حتی به برخی از مولفهها که در دوران گذشته تاثیر مشهودی بر بازار داشتند، فرصت اثرگذاری نمیدهد و اثرات آنها را خنثی میکند.
میر معینی با بیان اینکه این موضوع به نفع بازار نیست و حتی خطرناک نیز هست، افزود: بازار سرمایه در دوران ورود پولهای عمومی است و به رغم اینکه برخی نمادهای معدود در بازار وجود دارند که هنوز برای رشد پتانسیل بالقوه دارند، لیکن بسیاری از نمادها (شاید حدود ۷۰ درصد) بیش از ارزش ذاتی معامله میشوند.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه جریان نقدینگی باعث خروج بازار از تحلیل و منطق شده، اظهار کرد: بازار حتی با اخبار منفی با اصلاح قیمتی خاصی مواجه نمیشود و در حالی به سبز شدن بازارهای جهانی، واکنش مثبت نشان میدهد که در دوران قرمز پوشی کامودیتیها اثر منفی بر بازار ما نداشته اند، ولی با برگشت مولفههای قبلی بازار با قدرت بیشتری جلو میرود.
وی با تاکید بر این که بازار از حالت تحلیل خارج شده و با عوامل منفی، افت پیدا نمیکند، ادامه داد: این موضوع خطرناکی بوده و این روند ادامه دار نخواهد بود. نقدینگی عمومی ریسک بالایی دارد، در حالی که در مجامع و محافل تحلیلی گوشه چشمی به ریسکهای اشباع قیمتی از لحاظ تحلیلی و اقتصادی دیده میشود.
میر معینی افزود: عامل دوم موثر بر حرکت بازار سرمایه علاوه بر جریان نقدینگی، سیاستهایی است که دولت در پیش گرفته و سخنان مسئولان دولتی گویای رویکرد مثبت آنها نسبت به بازار است و همچنان خواهان جذاب ماندن آن هستند.
وی تصریح کرد: شاهد سکته اقتصاد جهانی هستیم و اثرگذاری این موضوع در اقتصاد داخلی به شدت مشهود است، در اقتصاد جهانی متاثر از بیماری کرونا کاهش قیمت نفت با تبعاتی مواجه خواهد شد که نتایج آن را در اقتصاد داخلی ظرف حداکثر یک ماه آینده بروز پیدا میکند.
میر معینی ادامه داد: افزایش در خواستها برای بیمهبیکاری، رکود اقتصادی ورشکستگی فعالان اقتصادی، چکهای برگشتی زنجیره متصل به هم را شکل میدهند که آثارش به مرور زمان و دومینو وار در اقتصاد کشور نمایان خواهد شد.
وی افزود: از طرف دیگر، سیاستهای داخلی سازمان متولی و شرکتهای بورس و فرابورس و راهکارهایی آنان برای مدیریت بازار نامعلوم بوده و تاکنون راهکار روشن و شفافی ارائه نشده است.
وی در پایان تاکید کرد: در آینده، با این سبک مدیریت بورس و بی قاعده بودن رشدهای بازار سرمایه به مشکل خواهیم خورد همچنین در بازار با مشکلاتی از قبیل نشت اطلاعاتی، دستکاری قیمت و عدم شفافیت مواجه هستیم که همه اینها نیازمند عزم جدی برای حل و فصل است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.