به گزارش تابناک به نقل از فارس، با توجه به وجود برخی زیرساختهای اولیه در دانشگاه علم و صنعت ایران نظیر برج تقطیر و خط بخار و هوای فشرده در سوله، عملیات تولید الکل و مایع ضد عفونی کننده الکلی و همچنین تولید آب ژاول از تاریخ ۲۷ اسفند ۹۸ آغاز شد.
سلمان موحدی راد رییس دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ایران، در این مورد گفت: در گام اول فرایند طراحی و ساخت فرمانتورهای بی هوازی آغاز گشت و در یک فرایند فشرده در طی ده روز، اولین نمونه از اتانول تولیدی بهره برداری شد.
وی افزود: نمونه اولیه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و پس از بهینه سازی اولیه فرایند، از روز ۱۲ فروردین فرایند تولید آغاز شد. واحد نیمه صنعتی ایجاد شده قابلیت تولید الکل ۹۶ درجه را نیز دارد، اما برای رفع نیازهای جامعه و ضد عفونی، تولید الکل ۷۰ درصد در دستور کار قرار گرفت. الکل حاصل مبتنی بر فرمولاسیون مورد تایید سازمان بهداشت جهانی بوده و محصول اسپری ضد عفونی کننده دست حاوی مواد نرم کننده و معطر نیز تولید شده است. نرخ تولید فعلی حدود ۱۲۰ لیتر در روز میباشد که در دو شیفت کاری در روز به دست میآید، اما با بهبود فرایند، این ظرفیت در آینده نزدیک تا ۴۰۰ لیتر در روز افزایش خواهد یافت.
او تصریح کرد: آب ژاول تولیدی نیز برای رفع نیاز دانشگاه برای ضد عفونی سطوح مختلف به کار گرفته شده و یک محموله از آن برای فعالیتهای جهادی به استان لرستان ارسال گردید. دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز آمادگی دارد تا در صورت نیاز بخشهای مختلف کشور برای مقابله با ویروس کرونا، به طراحی، بهینه سازی و ساخت واحدهای کوچک و متوسط تولید بیواتانول کمک کند.