یک فعال سیاسی اصلاح طلب، اظهارات اخیر ترامپ را که تلویحا گفته بود «ایرانیها منتظر آن هستند که دولت وی برود و با دولت بعدی وارد مذاکره شوند» «تکرار واضحات» دانست.
به گزارش «تابناک»؛ پس از اینکه «دونالد ترامپ» ۱۶ ژانویه ۲۰۱۷ رسماً ریاست جمهوری آمریکا را به دست گرفت، تصمیمات اساسی و همچنین تغییر ۱۸۰ درجهای نسبت به سیاستهای دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور قبل از خود اتخاذ کرد که یکی از جدیترین آنها، اعمال تغییرات ۱۸۰ درجهای در لغو معاهده بین المللی برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» بین آمریکا و پنج کشور دیگر درباره تاسیسات هستهای ایران بود.
ترامپ بارها اذعان داشته که خواهان گفت و گو با ایران است. بنا به نظر بسیاری از کارشناسان بین المللی، او فقط دنبال آن است که توافقی با ایران بکند که به نام اوست. ترامپ اخیراً گفته بود که «ایرانیها میخواهند یک توافق منعقد کنند، اما به نظر من، او (جان کری وزیر اسبق امور خارجه آمریکا و مقام مذاکره کننده آمریکایی در زمان انعقاد برجام) به آنها میگوید صبر کنید، شاید ترامپ باخت و شما میتوانید مذاکره کنید.
«محمدرضا خباز» فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو ارشد حزب اعتماد ملی در خصوص اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و چرایی مطرح کردن چنین موضوعی به خبرنگار «تابناک» گفت: «میگویند از کرامات شیخ ما این است، شیره را خورد گفت: شیرین است، آنچه در جوی میرود آب است، نمد روستاییان از پشم است»!
استفاده خباز از این ابیات به این معناست که آنچه گفته میشود «تکرار واضحات» است. او البته در توضیح سخن خود نیز تصریح کرد: سخنان ترامپ از یک جهت درست و از جهتی روشن و بیخود است. ظلمی که در دولت وی بر ما شده از اندازه ظلمی که دیگر دولتهای آمریکایی بر ما کردهاند، بیشتر است.
خباز تاکید دارد: ما چشم دیدن ترامپ را نداریم و از خدا میخواهیم او رای نیاورد. ما مایل نیستیم با ترامپ که زیر همه قول و قرارهای آمریکایی زده و روشهای غیر انسانی را دنبال کرده، مجدداً مذاکره کرده و به توافق برسیم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب به توضیح بیشتری از روشهای غیر انسانی ترامپ پرداخت و مخالفت و کارشکنی دولت و فشار بر دیگر کشورها برای عدم ارسال اقلام دارویی و پزشکی در زمان شیوع و گسترش ویروس کرونا در ایران را از جمله روشهای غیر انسانی میداند که رئیس جمهور جمهوری خواه آمریکا اکنون در قبال ملت ایران در دستور کار خود قرار داده است.
وی در خصوص اینکه چه زمانی امکان مذاکره مجدد بین ایران و آمریکا وجود خواهد داشت، یادآور شد: «اگر دولتی معتدل در آمریکا روی کار بیاید ایرانیها با آن دولت وارد مذاکره خواهند شد، چون ایران محل گفتگو است و هیچ گاه نخواسته رابطه خود را با دنیا قطع کند.»
خباز در عین حال به رفتار نامناسب آمریکاییها ـ که موجب بلند شدن دیوار بی اعتمادی بین دو کشور طی سالیان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شده ـ اشاره و خاطرنشان کرد: این آمریکاست که مدام به ایران فشار میآورد و دیوار بی اعتمادی بین آمریکا و ایران را بلند و بلندتر میکند.