اعتراض ترکیه به گزارش آزادی مذهبی آمریکا

ترکیه با انتقاد از گزارش کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی آمریکا تاکید کرد، این گزارش حاوی اتهامات بی‌اساس، بی‌اعتبار و مبهم است.
کد خبر: ۹۷۵۵۱۳
|
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰ 30 April 2020
|
6724 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از خبرگزاری آناتولی، ترکیه از گزارش «کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی آمریکا» که به دولت واشنگتن توصیه کرد تا ترکیه را بابت مشارکت یا سکوت در مورد نقض‌های فاحش در آزادی مذهبی در "فهرست نظارتی ویژه" (SWL) بگنجاند، انتقاد کرد.

حامی آکسوی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: این گزارش مانند سال‌های گذشته حاوی اتهامات بی‌اساس، بی‌اعتبار و مبهم است، در حالی که تلاش می‌کند حوادث معدود را به عنوان نقض آزادی‌های مذهبی از طریق ایراد اتهامات غیرمنطقی و غیر معقول به تصویر بکشد.

آکسوی با بیان اینکه گزارش مذکور نشانه روشنی از "طرز تفکر مغرضانه پشت آن" و "محافل است که این گزارش تحت تأثیر آن‌ها تدوین شده است" افزود: این رویکرد مغرضانه و غیرقابل اثبات، اعتبار این گزارش را زیر سوال می‌برد.

او با تأکید بر اهمیتی که ترکیه برای محافظت از آزادی مذهبی از جمله برای اقلیت‌های مذهبی قائل است، گفت که کشورش این مسئله را روشن کرده که هیچگونه صدمه‌ای به آزادی مذهبی مردم خود را تحمل نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه همچنین این گزارش را به عدم اشاره به بیگانه‌هراسی، اسلام‌هراسی و تبعیض با زمینه‌های مذهبی رو به رشد در غرب و آمریکا متهم کرد.

حامی آکسوی تاکید کرد: این آشکارا فاش می‌کند که هدف این گزارش حمایت از حقوق و آزادی‌های مذهبی نیست. واضح است که این کمیسیون که در گذشته متهم شده بود ضد مسلمانان است، این گزارش را براساس دستور کار غیرمجاز خود و اولویت‌های تحت‌ تأثیر محافل متخاصم با ترکیه و نه معیارهای عینی تهیه کرده است.

این سخنگوی ترکیه همچنین از این گزارش بابت اشاره به فتح‌الله گولن به عنوان "روحانی مستقر در آمریکا" انتقاد کرد و گفت آن‌ها عمدا "چشم روی تلاش برای کودتای شنیع علیه دموکراسی در ترکیه" می‌بندند.

آکسوی از مقام‌های آمریکایی دعوت کرد شواهد مربوط به سازمان فتو را مورد ارزیابی قرار دهند و در همکاری اثرگذار طبق روح ائتلاف میان آنکارا و واشنگتن مشارکت کنند تا "ماهیت اصلی این سازمان تروریستی فاش شود."

این مقام ترکیه‌ای درباره عملیات‌های ضد تروریستی کشورش هم گفت، آنکارا با تمام اشکال تروریسم در شمال سوریه مقابله می‌کند که این شامل منطقه عملیات چشمه صلح هم می‌شود.

آکسوی افزود: برچسب زدن روی عملیات چشمه صلح به عنوان یک "منطقه اشغالی" با رویکرد آن در تناقض است. نگرانی‌های امنیتی مشروع ترکیه درباره مرزش با سوریه مساله‌ای است که خود آمریکا هم در سال ۲۰۱۹ به آن اذعان کرد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟