رمدسیویر؛ امیدی تازه برای درمان بیماران کرونایی

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) با انجام مطالعه بر روی داروی "رمدسیویر"، استفاده اضطراری آن را برای درمان بیماران بستری شده کرونایی صادر کرد.
کد خبر: ۹۷۵۷۸۴
|
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۱ 02 May 2020
|
19631 بازدید
|
۳

رمدسیویر؛ امیدی تازه برای درمان بیماران کرونایی

به گزارش «تابناک» به نقل از «تسنیم»، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز استفاده اضطراری از داروی "Remdesivir" (رمدسیویر) را برای درمان بیماران بستری شده مبتلا به کرونا در آمریکا صادر کرد.

در همین رابطه پایگاه خبری "گاردین" نوشت، این اولین دارویی است که می‌تواند بیماران مبتلا به کرونا را درمان کند و عصر جمعه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز بیان کرد که این دارو برای بیماران بستری در بیمارستان فراهم است.

تایید اضطراری روز‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که "آنتونی فاوچی"، کارشناس ارشد بیماری‌های عفونی دولت آمریکا، نسبت به نتایج آزمایش داروی "Remdesivir" ابراز خوشبینی کرد.

او گفت: «داده‌ها نشان می‌دهد که رمدسیویر تأثیر واضح و قابل توجهی در کاهش زمان بهبود دارد؛ آنچه ثابت شده این است که یک دارو می‌تواند پیشروی این ویروس را مسدود کند.»

طبق مطالعات انجام شده بر روی این دارو، رمدسیویر می‌تواند زمان مدت بهبودیابی را ۳۱ درصد (یک سوم) کاهش دهد.

شرکت "گیلاد ساینس" این دارو را برای درمان ابولا تولید کرده بود، ولی به دلیل آن که نتایج لازم از آزمایش‌های بالینی به دست نیامد، درمان‌کنندگی آن به تأیید نرسید.

گیلاد ساینس در تحقیق خود این دارو را در دوره‌های ۵ و ۱۰ روزه برای درمان ۳۹۷ فرد مبتلا به بیماری حاد کووید ۱۹ به کار گرفت و بیش از نیمی از آن‌ها در عرض ۱۴ روز از بیمارستان مرخص شدند.

دکتر فاوچی گفت: «۳۱ درصد بهبودیابی مانند نابودی ۱۰۰ درصدی نیست، اما اثبات خیلی مهمی برای کارایی این روش است، زیرا ثابت کرده که این دارو می‌تواند جلوی ویروس را بگیرد.»

رمدسیویر چیست؟

رمدسیویر که در آغاز با کد دارویی GS-۵۷۳۴ شناخته می‌شد، یک داروی ضد ویروس جدید از خانواده آنالوگ‌های نوکلئوزید است. این دارو را شرکت دارویی گیلیاد جهت درمان بیماری ویروسی ابولا و عفونت‌های ویروس ماربورگ ساخت،  اما به‌تدریج مشخص  شد که خاصیت ضد ویروسی علیه سایر ویروس‌های تک‌رشته‌ای RNA نظیر ویروس سین‌سیشیال تنفسی،  ویروس خونین،  ویروس تب لاسا،  ویروس نیپا،  ویروس هِـندرا و خانواده کروناویروس‌ها (شامل کروناویروس مرس و سارس) هم دارد.

 هم‌اکنون این دارو بر روی کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ و عفونت‌های هنیپاویروس در حال مطالعه و بررسی است.  بر پایه موفقیت در درمان سایر انواع کروناویروس‌ها، شرکت گیلیاد این دارو را در اختیار پزشکان آمریکایی که مشغول درمان یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ در شهرستان اسنوهومیش، واشینگتن بود قرار دادند و تعدادی از آن، نیز برای انجام کارآزمایی بالینی بر روی افراد مبتلا به فرم خفیف و شدید بیماری در چین در اختیار مقامات آن کشور قرار گرفت.

 

در اواخر ماه ژانویه ۲۰۲۰، این دارو تحت عنوانِ «مصرف دلسوزانه»، به نخستین بیمار آمریکایی کووید-۱۹ در شهرستان اسنوهومیش، واشینگتن که بیماری‌اش پیشرفت کرده و دچار سینه‌پهلو شده بود، تجویز شد. با آنکه نمی‌توان یک نتیجه‌گیری عام و گسترده از این مصرف موردی نمود، اما شرایط بیمار ظرف یک‌روز بهبود قابل توجهی یافت و بیمار سرانجام از بیمارستان مرخص گشت.

 

باید توجه داشت که هنوز نمی توان با قطعیت در مورد اثرگذاری این دارو بر روی بیماران کرونایی سخت گفت، چرا که نتایج یک آنالیز بالینی بر روی بیمارانی که رمدسیویر دریافت داشته بودند و در مقاله ای در ۱۰ آوریل ۲۰۲۰ در ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر شد، نشان داد از میان ۵۳ بیماری که دچار نوع شدید بیماری کرونا بودند، ۳۸ نفر با دریافت این دارو بهتر شدند، ۸ نفر بدتر شدند و ۷ نفر نیز فوت کردند.

 

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
خیلی به این تبلیغات توجه نکنید. ترامپ برای رای آوردن خودش نیاز به اینگونه تبلیغات دارد و متاسفانه بسیاری از مقامات بهداشتی آمریکا تحت فشار ترامپ قرار دارند که داروهای مختلف را تایید کنند. الان داروهای بسیار قوی تری بر ضد ویروس کرونا وجود دارد (به طور مثال PB28) ولی چون از اثرات جانبی آنها هیچگونه اطلاعی در دست نیست لذا نمی توان به آنها امیدی داشت. فرآیند عادی تایید یک دارو به اقلا 5 سال زمان نیاز دارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
نظر من هم این هست ک خیلی ب این کامنت ها توجه نکنیم. بالاخره کارهای بزرگی توسط امریکا انجام میشه و یه عده دوست ندارن ببینن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
متخصصين داخلى چند روز پيش فرمودند اين دارو به درد نمى خوره
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟