ماهواره نظامی سپاه از فراز آمریکا هم عبور می‌کند؟

«نور» که پرتاب شد و در مدار قرار گرفت چشم خیلی‌ها را کور کرد! گردان ۱۸ نیروی هوافضای آمریکا در مدار قرار گرفتن آن را تأیید کرد تا کسانی هم که هنوز چشمشان به دهان خارجی‌هاست، باور کنند که ایرانی‌ها می‌توانند.
کد خبر: ۹۷۶۳۸۴
|
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۷ 05 May 2020
|
13149 بازدید
|
۹

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران، دیگر آن روزگار گذشت که آمریکایی‌ها می‌خواستند برایمان ماهواره بسازند؛ حالا «نور» را داریم که روزی ۱۶بار دور زمین می‌چرخد و بارها از فراز آسمان آمریکا هم رد می‌شود تا ایرانی‌ها رصد دقیق‌تری بر زمین و آسمان گیتی داشته باشند. اما همه ماجرا این نیست؛ موفقیت نور یک یادآوری تاریخی هم داشت. روزگاری مدام و مدام سخن از این بود که ایرانی‌ها نمی‌توانند؛ خیلی از جوان‌ترها آن روزها را ندیده‌اند، اما ایران کهن‌سال آن تحقیرها را فراموش نمی‌کند.

تحقیر ملی در این حد؟!

چند دهه قبل بی‌اعتمادی به توانایی ایرانی‌ها و ضعف خودباوری به جایی رسیده بود که سپهبد «حاجعلی رزم‌آرا»، نخست‌وزیر دوره پهلوی در جلسه‌ای در مجلس به تعدادی از نمایندگان فراکسیون اکثریت حرف‌هایی تلخ زد؛ «ما لیاقت لولهنگ سازی هم نداریم. ۵۰ سال است که آن را می‌سازیم، ولی ترقی نکرده‌ایم. ما چطور می‌توانیم خودمان صنعت نفتمان را اداره کنیم؟». لولهنگ یعنی آفتابه سفالی که در مقابل آفتابه برنجی یا مسی، ساده‌تر و کم‌ارزش‌تر است. تحقیر ملی در این حد! این حرف‌ها همان موقع که علنی شد و به گوش دیگران رسید دل‌ها را به درد آورد. گویا در همان جلسه گفته‌شده بود ایرانی‌ها حتی نمی‌توانند یک کارخانه سیمان را اداره کنند و «غلامحسین فروهر» وزیر دارایی وقت نیز از ناتوانی ایرانی‌ها در پیشبرد کارهای کشور سخن رانده بود.

مستشار نیستند، دستوردهنده هستند!

در ارتش تکلیف معلوم بود؛ هم تجهیزات آمریکایی بود هم فرمانده‌ها! آمریکایی‌ها همه‌کاره بودند و حرف، حرف آن‌ها می‌شد! کار به جایی رسیده بود که یک گروهبان آمریکایی به سرهنگ ایرانی دستور می‌داد. قسمت تلخ ماجرا این بود که برخلاف آنکه مستشاران افرادی دارای درجات نظامی بالا و تخصص‌های ویژه تصور می‌شوند مستشاران آمریکایی اغلبشان در رده گروهبانی بودند. در ارتش مشهور بود که حتی اعطای درجه افسری به ارتشی‌های ایران به تأیید مستشاران نیاز داشت و این موضوع برای خیلی‌ها تحقیرآمیز بود. بی‌دلیل نیست که برخی کارشناسان دلیل نهایی سقوط حکومت پهلوی را تحقیر ملی ایرانی‌ها می‌دانند.

در باقی بخش‌های کشور نیز شرایط بهتر نبود. «احمد آرامش» وزیر کار دولت قوام و از دولتمردان حکومت پهلوی که در سال ۱۳۵۲ توسط ساواک ترور شد در نطقی در ۶ تیر سال ۱۳۴۰ دردنامه‌ای به این شرح ارائه داد: «سال‌ها است که دولت آمریکا با تمام قوا، ولی با عناوین به‌ظاهر فریبنده در تمام شئون زندگی ما دخالت کرده و هر زمان به طریقی برای ما حادثه آفریده و تعیین سرنوشت می‌کند. تمام وزارتخانه‌ها و بنگاه‌های تجاری و اقتصادی و عمرانی وابسته به دولت ایران زیر نظر مأموران و نمایندگان مختلف آمریکایی قرارگرفته و آنان در غالب جاها نه‌تن‌ها به‌عنوان مشاور و مستشار بلکه به‌صورت دستوردهنده و کارفرما در زندگی ما مداخله می‌کنند.»

و، اما داستان فضا...

محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۴۱ در سفر به آمریکا از اداره کل ملی هوانوردی و فضا این کشور یا همان سازمان فضایی آمریکا (ناسا) بازدید کرد و بیش از قبل مرعوب قدرت تکنولوژی غربی‌ها شد. ۱۴ سال بعد یعنی در سال ۱۳۵۵ شاه پهلوی که دلش می‌خواست با پول بادآورده ناشی از افزایش قیمت نفت در آن سال‌ها کارهای پر سر و صدا انجام دهد، به فکرش رسید که یک پروژه ماهواره‌ای به اسم خودش راه بیندازد. این بود که یک‌راست رفت به سراغ آمریکایی‌ها. پیش از آن در سال ۵۳ کارشناسان شرکت «جنرال الکتریک» آمریکا پس از کسب اجازه از دولت ایالات متحده به ایران آمده‌بودند تا یک ایستگاه زمینی برای دریافت اطلاعات مخابراتی و امواج تلویزیونی از ماهواره‌های بین‌المللی در ماهدشت کرج راه اندازی کنند که البته فاز اولش با تاخیر طولانی بالاخره در سال ۵۷ آماده استفاده شد. در سال ۵۵ نیز مهندسانی از شرکت «بل» آمریکا باز هم البته با اجازه دولت این کشور به ایران آمدند تا ماهواره زهره را بسازند. زهره ماهواره‌ای مخابراتی با کاربردهای رادیویی و تلویزیونی بود که البته هیچ‌گاه ساخته نشد. ناهید هم ماهواره دیگری بود که فقط طرحش ریخته شد تا در حد یک آرزوی دست نیافتنی باقی بماند.

اما چندی نگذشت که تاریخ ورق خورد و آن‌ها که نمی‌توانستند و گمان می‌کردند مردم هم نمی‌توانند برای همیشه رفتند. حالا ماهواره‌های ایرانی یکی بعد از دیگری از راه می‌رسند، آن هم بدون آتش زدن پول‌های نفتی و بدون التماس به شرکت‌های خارجی؛ فقط با اتکا به توان همین مردم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
تابی جان میخواهم چند نکته رو بهت یاداور بشم. اگر ضعفت رو نشناسی هیچ وقت نمیتونی بهش فکر کنی و تقویتش کنی . قضیه دقیقا همینجاست. توهم بزرگ بودن به همون اندازه عدم خودباوری خطرناکه. ممکنه ما پیشرفتهایی داشته باشیم ولی باید بدونیم این پیشرفتها در سایه احساس کمبودها حاصل شده. ما زمانی در موشک سازی قوی شدیم که خیلی تلخ در زمان جنگ متوجه شدیم در مقابل موشکهایی که از سمت عراق شلیک میشه نه دفاعی داریم و نه ضد حمله موثر. چرا با بزرگ نمایی بیش از حد جلوی پیشرفت واقعی رو میگیرین؟ ما یه دونه مقاومت یا خازن نمیتونیم تو کشورمون تولید کنیم. ابعاد در صنعت ما هنوز میلی متر هست و حتی در حوزه میکرومتر به سختی وارد شدیم ( پیشرفتهای مقطعی رو نمیشه پای کل صنعت نوشت) . انشالا به اون سطح خواهیم رسید ولی با اطلاع دقیق از ضعف ها مون و ایجاد پلن برای پیشرفت .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
ما می توانیم البته اگر افراد خوش فکر در راس فعالیت ها باشند نه اونهایی که مدارکشان یا افتخاری است یا شبهه فراوان بر آن وجود دارد
کار را به کاردان می سپردن الان ایران کشور پیشرفته ای بود
وجدان کاری هم وجود ندارد متاسفانه، این می شود که محصولات ایرانی کلی مشکل دارند و با قیمت نوجومی هم بدست مصرف کنند می رسد که قابل رقابت نیست
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
با اتکا به توان سپاه همیشه قهرمان
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
خیلی خوبه یک جوری دهن امریکا را هم باید بندیم که گفته ماهواره ما فقط یک دوربین چرخان است
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
گویا این متن از تحریریه 20:30 بیرون آمده ولی بیاد داشته باشیم و پسندیده است پای صحبت بزرگان صنعت هوانوردی ایران نیز که بازنشسته شده اند می نشستند
حسام
|
United States of America
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
الان کاربرد این ماهواره که فرستاده شده چیه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
حالا بعد از این همه حرف صریح بگویید؟آیا

ماهواره نظامی سپاه از فراز آمریکا هم عبور می‌کند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
چشم خیلی هاکورشد...چشم مردم به چی روشن میشه؟گرونی وبیکاری وتورم ونابسامانی مثل همیشه سیرصعودی داره..ماهواره وموشک وانرژی هسته ای وصنایع پیشرفته نظامی به چه دردی میخوره وقتی شهروندان یک کشوری باهزاران مصیبت وبدیختی دست وپنجه نرم میکنن...همش حرفهای بیخودوبی حاصل.
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
ماهم از فضا حقی داریم.که بایداستفاده هواشناسی وهم نظامی با ماهواره را داشته باشیم وهیچ کشوری حق دخالت ندارد.وباید این تکنواژی ادامه داشته باشد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟