رییس سازمان غذا و دارو

«فاوی‌پیراویر» در درمان کرونا نمره قبولی نگرفت / ده برابر شدن ظرفیت واردات واکسن آنفلوانزا / قیمت‌گذاری ماسک‌ها/ در تولید ونتیلاتور در آستانه صادرات هستیم / قول می‌دهیم افزایش قیمت دارو خارج از تورم نباشد

جز فاوی‌پیراویر، رمدسیویر نیز در دنیا مطرح شده و بارقه‌های امید در مورد آن پررنگ گشته؛ اما نمی‌توان اظهار نظر قطعی درمورد این دارو‌ها داشت. هر دو دارو در کشورمان مورد کارآزمایی بالینی قرار گرفته‌ و در صورت تأیید نهایی، توان تولید هر دو دارو در کشور وجود دارد و از این بابت مشکل خاصی نداریم.
کد خبر: ۹۷۷۰۲۸
|
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴ 08 May 2020
|
18998 بازدید
|
تابناک اجتماعی
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مطالعه بالینی «فاوی‌پیراویر» در مراحل پایانی است، اما نتوانسته در درمان کرونا نمره قبولی بگیرد و همه مولفه‌ها نشان می‌دهد که این هم در درمان کرونا موثر نیست.

به گزارش «تابناک»؛ دکتر محمدرضا شانه‌ساز در نشست آنلاین خبری با اصحاب رسانه گفت: فاوی‌پیراویر در حال طی کردن مراحل آخر تحقیقات است؛ اما بر خلاف اطلاع‌رسانی‌های برخی همکاران، نتوانسته نمره قبولی دریافت کند. هرچند همچنان منتظر نتایج نهایی هستیم، تاکنون نتوانسته نمره قبولی اخذ کند.
 
وی درباره داروی «رمدسیویر» هم گفت: این دارو نیز در دنیا مطرح شده که بارقه‌های امید در مورد آن پررنگ گشته؛ اما نمی‌توان اظهار نظر قطعی درمورد این دارو‌ها داشت. هر دو دارو در کشورمان مورد کارآزمایی بالینی قرار گرفته‌اند و در صورت تأیید نهایی، توان تولید هر دو دارو در کشور وجود دارد. به لطف خدا توان خوبی در زمینه داروسازی در کشور داریم و از بابت دارو مشکل خاصی وجود ندارد.
 
«فاوی‌پیراویر» در درمان کرونا نمره قبولی نگرفت/ ۱۰ برابر شدن ظرفیت واردات واکسن آنفلوانزا
 
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات سازمان تحت امرش در تأمین اقلام ضروری برای مقابله با کرونا، گفت: پیش از اطلاع از ورود بیماری به کشور و در روز‌های واپسین بهمن‌ماه، آمادگی‌های نسبی بر اساس پیش بینی‌ها اخذ کرده بودیم تا با همکارانمان از مردم و کادر درمانی کشور محافظت کنیم. در این راستا همکاری‌های بین بخشی با سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها حاصل شد و همچنین توانستیم از ظرفیت صنوف، بسیج و... استفاده کرده و مردم را پای کار بیاوریم.

وی افزود: در حالی که پیش از شیوع این بیماری ظرفیت تولید ماسک روزانه حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار ماسک بود توانستیم این ظرفیت را به تولید دو میلیون ماسک در روز برسانیم. همچنین برای تولید الکل و محلول‌های ضدعفونی کننده نیز بلافاصله مجوز‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی دادیم تا بتوانند در صورت نیاز، اقدام به ارائه مجوز برای تولید این محصولات کنند تا جایی که ظرف دو یا سه هفته بتوانیم نیاز کشور را تامین کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در حال حاضر لباس‌های مورد نیاز کادر درمان در کشور تولید می‌شود و با همت تولیدکنندگان داخلی هم اکنون شش نوع لباس در کشور ما تولید می‌شود و قیمت این اقلام یک چهارم محصولات خارجی است. وضعیت تولید لباس قبل از شیوع کرونا روزانه ۲۰۰۰ لباس بود و امروز این لباس‌ها با پارچه لطیف و تعداد بسیار تولید می‌شود.
 
وی افزود: این پارچه‌ها مورد تایید سازمان انرژی اتمی است و از قابلیت محافظتی بسیار بالایی برخوردارند. این پارچه‌ها اجازه نمی‌دهند چیزی از بیرون وارد لباس شود، اما از طرفی تعریق و تنفس می‌تواند به راحتی انجام شود. این پارچه ظرف ۴۵ روز تولید شد و قیمت آن یک پنجم نمونه وارداتی است.
 
شانه ساز با یادآوری اینکه امروز توانایی صادرات کیت هم داریم، ادامه داد: در تولید ونتیلاتور با حرکت جهادی صنایع را پای کار آوردیم و اکنون نه تنها نیاز کشور را تامین کرده بلکه به تدریج به آستانه صادرات رسیده‌ایم، اما صادرات منوط به دپوی مناسب برای استفاده در پیک‌های مجدد در داخل کشور است. در نظر داریم با همکاران در وزارت صمت مجوز‌های صادرات را تسهیل کنیم.
 
وی در خصوص تولید کیت‌ها سرولوژیک در کشورمان گفت: کیت‌های سرولوژی در کشور به وفور تولید می‌شود و صادرات آن آزاد شده است. واردات بسیاری از محصولات دیگر مثل الکل متوقف شده است. در مورد کیت و ونتیلاتور با این‌که در داخل کشور تولید می‌شود، واردات آزاد است، زیرا می‌خواهیم که اگر پیک بیماری اتفاق افتاد، مشکلی از نظر دپو استراتژیک نداشته باشیم.
 
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره این کیت ها گفت: در مورد قابل اعتماد بودن نتیجه کیت‌های تشخیصی بنده اظهار نظر خاصی نمی‌کنم، باید متخصصان در این زمینه اظهارنظر کنند. در کمیته علمی کرونا بحث انواع کیت‌ها مطرح شده است. البته متخصصان کشور ما سایر کیت‌های تشخیصی را به کیت‌های سرولوژی ترجیح می‌دهند. این کیت‌ها در داخل تولید شده و کشور‌های دیگر هم متقاضی دریافت آن هستند.
 
«فاوی‌پیراویر» در درمان کرونا نمره قبولی نگرفت/ ۱۰ برابر شدن ظرفیت واردات واکسن آنفلوانزا/ قیمت‌گذاری ماسک‌ها/ در تولید ونتیلاتور در آستانه صادرات هستیم
وی با بیان اینکه بسیاری از دارو‌ها و اقلام تولیدی ما به کشور‌های مطرح دنیا صادر می‌شود و بسیاری از کشور‌ها روی داروسازی کشور ما و بخش‌های مختلف علمی ایران حساب می‌کنند، تاکید کرد: اگر شیطنت‌های خارجی و موانع موجود وجود نداشت، کیفیت دارو‌های ایرانی برای صادرات بسیار بالاست. وقتی وزرای بهداشت سایر کشور‌ها به ایران می‌آیند و کارخانه‌های ما را می‌بینند متعجب می‌شوند که چگونه با وجود مشکلاتی مانند تحریم‌ها توانستیم این گونه موفق عمل کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: تجهیزات و دارو‌های مختلفی در کشور تولید می‌شود که به سایر کشور‌ها صادر می‌کنیم و حتی در برخی موارد نمی‌توانیم نام ایران را روی آن بگذاریم، چون از صادرات آن جلوگیری می‌شود و مشکلاتی ایجاد می‌کنند. خیلی از کشور‌ها به توان ایران در زمینه تولید دارو اعتقاد دارند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تولید واکسن کرونا گفت: تولید واکسن یک مرحله آزمایشگاهی و سپس صنعتی دارد. نمی‌توان در یک آزمایشگاه تولید انبوه واکسن انجام داد. مطالعات بالینی برای واکسن باید انجام شود. در این حوزه نیز مراکز خصوصی و دولتی در حال انجام تحقیقات هستند و در برخی موارد از کشور‌های دیگر جلوتر هستیم. اما نباید فراموش کرد این ویروس رفتار خاصی دارد که همین موضوع سبب شده تولید واکسن برای آن راحت نباشد.

شانه ساز در پاسخ به سوالی درباره قیمت ماسک در کشور، گفت: در حال حاضر ۳ تا ۴ نوع ماسک در کشور تولید می‌شود. یک نوع ماسک سه لایه صنعتی است. در مورد قیمت انواع ماسک سه لایه، سه نوع وجود دارد که ماسک صنعتی قیمت زیر هزار تومان دارد. یک نوع دیگر توسط بسیج اصناف و صنایع تولید می‌شود و کیفیت مناسبی دارد و قیمت آن حدود هزار و دو هزار و ۵۰۰ تومان است.
 
وی افزود: نوع دیگر هم وارداتی است که وقتی هنوز ظرفیت تولید اطمینان بخش نشده، ثبت سفارش شده بود و در راه کشور است و قیمت آن‌ها ممکن است تا ۵ هزار تومان هم باشد. همه موانع برای تولید این اقلام در کشور برداشته شده و تلاش کردیم، دست تولیدکنندگان را در این زمینه باز کنیم. در مورد ماسک، نظارت‌های کیفی افزایش یافته است.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره کمبود دستکش اظهار کرد: در مورد دستکش هم کمبودی وجود ندارد. ماده اولیه دستکش‌های لاتکس وارداتی است و قیمت این نوع دستکش ممکن است متغیر باشد. البته مشکلی برای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها وجود ندارد.

وی در مورد برنامه‌های این سازمان برای تهیه واکسن آنفلوآنزا برای سال جاری گفت: در نظر داریم برای سال جاری حدود ده برابر سال گذشته برای بخش بهداشت و درمان و همچنین بخش خصوصی واکسن آنفلوآنزا تهیه کنیم و امیدواریم به دور از شیطنت‌های آمریکا و متحدانش بتوانیم تامین واکسن را انجام دهیم. این واکسن حداکثر تا تابستان باید وارد کشور شود.
 
شانه ساز با یادآوری این که «هر سال "سوش" آنفلوآنزا تغییر می‌کند و نمی‌توان از واکسن سال گذشته برای امسال استفاده کرد»، افزود: پیش بینی‌های لازم در زمینه واکسن آنفلوآنزا انجام شده است. در خصوص تولید داخلی واکسن آنفلوآنزا هم چند سال است که تلاش می‌شود و امیدواریم از سال‌های بعد از واکسن تولید داخل آنفلوآنزا استفاده کنیم.
 
«فاوی‌پیراویر» در درمان کرونا نمره قبولی نگرفت/ ۱۰ برابر شدن ظرفیت واردات واکسن آنفلوانزا/ قیمت‌گذاری ماسک‌ها/ در تولید ونتیلاتور در آستانه صادرات هستیم
 
وی در پاسخ به سوالی درباره کمبود داروی بیماران خاص گفت: در زمینه داروی بیماران خاص، به جز اقلام خاصی که به علت فشار تحریم‌هاست، مشکلی وجود ندارد. در مواردی می‌بینیم که اصرار بر تهیه برخی برند‌های خاص از طرف بیمار یا پزشکان وجود دارد، البته با وجود این‌که در قانون آمده باید داروی ژنریک و تولید داخل تهیه شود و برای این‌که بیماران تحت فشار نباشند، دارو‌های برند را هم تا جایی که بتوانیم تأمین می‌کنیم.
 
رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت افزود: هفته گذشته چند داروخانه را به همراه رسانه‌ها سر زدیم. هر نسخه‌ای که دست مردم بود، با وجود مشکلات تحریم‌ها و حمل و نقل، تهیه می‌شد. البته در برخی اقلام امکان توزیع در همه داروخانه‌ها را نداریم. این دارو‌ها معمولا جزو دارو‌های کم مصرف هستند. باید برای استفاده از ارز موجود در کشور برنامه ریزی کنیم تا ابتدا بیماران به دارو‌های مورد نیاز دسترسی داشته باشند و سپس برند‌های خاص تهیه شوند.

او در ادامه گفت: در حال حاضر در تامین داروی بیماران MPS مشکلاتی وجود دارد. علی‌رغم اینکه وجه دارو توسط برخی شرکت‌ها دریافت شده، اما این وجه برگشت می‌خورد و به علت ترس از آمریکا دارو را به ما نمی‌دهند. اما در تامین سایر دارو‌ها مشکل خاصی نداریم.

شانه ساز در پاسخ به سوالی درباره خروج دارو‌های بدون نسخه از دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی فقط به ماده موثر دارو‌های تولید داخل داده می‌شد و حدود ۳۵ درصد داروی ساخته شده، ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گرفت و بقیه اجزای آن بر مبنای ارز نیمایی محاسبه می‌شود. اگر دارو‌های بدون نسخه از شمول ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شود، بسیاری از این دارو‌ها افزایش قیمت نخواهند داشت. این قول را می‌دهیم که افزایش قیمت دارو خارج از تورم نیست.
 
وی افزود: در سال ۹۸ که توانستیم بخش عمده نیاز مردم را از تولید داخل تامین کنیم، افزایش قیمت پایین‌تر از تورم اعلام شده بود. هرچه به تولید داخل بیشتر توجه کنیم، حتما در مورد قیمت به نفع مصرف کننده و سازمان‌های بیمه گر خواهد بود.

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی درباره داروی «وارفارین» گفت: قابلیت تولید وارفارین در کشور وجود دارد، اما چون قیمت تمام شده تولید آن بیش از واردات است، اقدام به واردات آن از سایر کشور‌ها می‌کنیم.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۶
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
ديروز ژاپني ها ردميسيور امريكااي را مفيد وتاثير گذار اعلام كردند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
اماکن متبرکه را که باز کنن به برکت اونا بیماری هم خود به خود میره و به دارو نیازی نخواهیم داشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
چون امریکا به وجود اورده اینا قبول نمیکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
چین کاری کرده که داروش به این راحتی ها پیدا نشه
پشت پرده سیاست های چین معلوم میشه هدفشم بعداز کرونا صادرات کالاهای خودش هست می خواد قدرت اول باشه حالا ببینید کی گفتم
باید اتکا به چین به صفر برسه
تازه مخقق چینی ام که روی درمان و منشا کرونا کار می کرد توسط همکار چینی خودش به قتل رسید تازه دولت چینم حرفی نزده ماهرانه سکوت کرده
پاسخ ها
خويي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
بدبختي اينكه همه دنيا وابسته به كالاهاي ارزان قيمت چيني شده اند همه رقباي صنعتي دردنيا را ازرده خارج كرده است تاتك تنها به سلطه خودش ادامه بدهد
ایرانی
| France |
۰۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
لعنت بر چین دروغگو ولی مطمین باشین اگه اروپا و ترامپ بخان میتونن انتقام سختی از چین بگیرن بخاطر پنهان کاری و پخش ویروس تو دنیا
یک بیمارسرطانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
مگه کارخونه های رفقا وشرکای نمکی هر دارویی تو دنیا تولید بشه بلافاصله بهترشو نمیسازند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
روزی نیست که تو اخبار علمی کانال ۴ نگن محققین کشور ما توانستند ... و تو دنیا جزء ۳ تای اول هستیم
بیمارسرطانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
خداروبه 5تن قسم دادیم مزه سرطان رابه انانیکه حتی ازما سزطانیها هم برای سودجویی استفاده میکنند بچشاند چه سعیدباشند چه نحیس
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
واکسن آنفلوانزا اثر خیلی کمی دارد و در آتاوا باعث مرگ افرادی هم شده است. واکسن که برای اروپا یا آمریکا ساخته شده است با توجه تفاوت شدید آب و هوایی با ایران به هیچ وجه اثر نداشته و فقط اتلاف منابع می باشد. یک واکسن آنفلوانزا ساخت آمریکا بوده که آنها خودشان خیلی کم مصرف می نمایند و با لابی گری و رشوه به دولت انتاریو می فروشند. خلاصه در کانادا مجانی می دهند که به علت عوارض جانبی و کم اثری ما نمی گیریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
دوست عزیز واکسن را سازمان جهانی بهداشت تعیین می کند که چه گونه هایی را پوشش دهد نه امریکا
به عنوان مثال برای پاییز وزمستان امسال این نوع ویروس ها را قراره پوشش دهد

an A/Guangdong-Maonan/SWL1536/2019 (H1N1)pdm09-like virus;

an A/Hong Kong/2671/2019 (H3N2)-like virus;

a B/Washington/02/2019 (B/Victoria lineage)-like virus; and

a B/Phuket/3073/2013 (B/Yamagata lineage)-like virus.
که برای یک واکسن 4 ظرفیتی شامل 4 نوع ویروسه از مناطق مختلف جهان واپدیت شده هم هست
از خودتون چیزی نفرمایید
در کانادا پولش ازطریق مالیات قبلا ازت گرفته شده
ناشناس
|
France
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
اقا نمره رو ول کن اصن کاه بوده بگو چطوری از وزارتخونه رسید به ناصرخسرو اونو بگو!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
جدا خسته نباشید! افزایش حقوق ۱۵ درصد بعد افزایش همه چیز من جمله قیمت دارو همراه با تورم!
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
چه قولی که قیمت دارو در تورم بماند!؟
دارو باید مجانی شود!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
صبح تا شب تو این کشور دارن خبر از توانایی های بالنده می دن که تو این زمینه خودکفا شدیم تو اون زمینه داریم صادر می کنیم و بین چند کشور اول دنیا هستیم. ما هم دیگه واقعا داره باورمون میشه. واقعا خدایی این حرفایی که می زنید قابل اعتماد هست؟
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
قول میدیم...........شد شد،اگرهم نشدکه هیچ،افزایش قیمت داروازنرخ تورم بالانره،مطلوب است بیابید نرخ تورم را.این مصاحبه برای مردم آب ونون نمیشه،پس بیخیال مردم وساکت باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
تورم خودش داره بیداد میکنه. باید زیر قیمت تورمی بدید اگه مردید
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟