تحریم یک شرکت چینی به بهانه نقض تحریمها علیه ایران، مصادره داراییهای پسردایی بشار اسد توسط دولت سوریه، نامه شهید قاسم سلیمانی به فرمانده فلسطینی و واکنش به ادعای «نفتالی بنت» در خصوص عقب نشینی ایران از سوریه، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست سازمان ملل برای توقف فوری درگیریها در لیبی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ جانشین فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی از افزایش درگیریها میان نیروهای وفاق ملی لیبی با شبه نظامیان حفتر در مناطق سکونت غیرنظامیان ابراز نگرانی کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، «استفانی ویلیامز» طی نطقی در شورای امنیت درباره لیبی گفت: «از زمان آغاز عملیات نظامی نیروهای حفتر علیه طرابلس بیش از ۲۰۰ هزار شهروند مجبور به فرار از خانههایشان شدند».
این مقام سازمان ملل تسلط نیروهای وفاق بر پایگاه هوایی الوطیه را نیز منجر به تشدید تنشها در لیبی خواند و گفت: «ما بار دیگر خواهان توقف کامل درگیریها در لیبی هستیم».
جانشین فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی گفت: «ما میخواهیم حملات علیه غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی در لیبی متوقف شود».
این مقام سازمان ملل شیوع ویروس کرونا را هم موجب بیشتر شدن مشکلات امنیتی موجود در طرابلس خواند و گفت: «در نتیجه درگیری و پیامدهای شیوع کرونا یک میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.»
ویلیامز بر ضرورت محاکمه قانون شکنان در لیبی تاکید کرد و گفت: «ما خواهان توقف درگیریها در لیبی و بازگشت طرفهای بحران به فرآیند سیاسی هستیم».
فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی همچنین بر ضرورت اعمال فشار بر طرفهای بین المللی و منطقهای که بحران لیبی را شدت بخشیدهاند تاکید کرد و گفت: جنگ در لیبی به دلیل دخالت خارجی گسترش خواهد یافت و به نتایج وخیمی منجر خواهد شد.
از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب درآمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
تحریم یک شرکت چینی به بهانه نقض تحریمها علیه ایران
وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه طی بیانیهای اعلام کرد، نام یک شرکت چینی را به دلیل نقض تحریمها علیه ایران به فهرست شرکتهای تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه محسوب میشود، افزوده است.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیه خود مدعی شده است که این شرکت چینی به عنوان یکی از نمایندگان فروش شرکت هواپیمایی ماهان در چین (مشخصاً در شهرهای شانگهای و پکن) فعالیت میکند و با توجه به تحریمهای ثانویه مرتبط با شرکت هواپیمایی ماهان، این شرکت نیز در فهرست تحریمهای اوفک قرار میگیرد.
طی هفتههای اخیر مقامات کشورها و سازمانهای بینالمللی متعددی از دولت آمریکا خواستهاند که دستکم بخشی از تحریمهای خود علیه ایران، ونزوئلا و دیگر کشورها را بردارد تا بخش بهداشت و درمان این کشورها بهتر بتواند با روند شیوع ویروس کرونا مقابله کند.
اما مقامات آمریکایی ــ که بهنظر میرسد شیوع ویروس کرونا را فرصت خوبی برای افزایش فشار بر کشورهای مخالف سیاستهای خود قلمداد میکنند ــ نه تنها تاکنون هیچ واکنش مثبتی به این درخواستها نشان ندادهاند، بلکه تحریمهای تازهای را طی چند روز گذشته علیه آنها و افراد و شرکتهایی که به زعم نهادهای آمریکایی با این کشورها همکاری داشتهاند، وضع کردهاند.
مصادره داراییهای پسردایی بشار اسد توسط دولت سوریه
منابع خبری با انتشار یک سند دولتی اعلام کردند، دولت سوریه روز سهشنبه تصمیم به مصادره داراییهای رامی مخلوف، پسردایی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و میلیاردر شناخته شده این کشور به همراه همسر و فرزندان او گرفت.
تاریخ این سند ۱۹ ماه می (۳۰ اردیبهشت) است و توسط وزیر دارایی سوریه امضا شده است.
طبق این سند، مصادره موقت داراییهای مخلوف به عنوان ضمانت پرداخت مبالغ متعلق به سازمان تنظیم ارتباطات سوریه صورت گرفته است.
مخلوف اخیرا با انتشار ویدیویی در فیسبوک گفته بود: «اعمال فشار بر من وارد مرحله غیرقابل قبولی شده است. ماموران استخبارات (اطلاعات و امنیت) دولت سوریه به شیوهای غیرانسانی کارکنان ما را بازداشت میکنند.»
مالک شرکت سیریتل مدعی است، از او خواسته شده تا از این شرکت خارج شود.
وزارت ارتباطات سوریه تا سهشنبه گذشته به شرکتهای مخابراتی فرصت داده بود تا بدهی مالیاتی خود به خزانه دولت را بپردازند. دولت سوریه بدهی ناشی از فرار مالیاتی این شرکتها از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ را رقمی بالاتر از ۳۳۴ میلیون دلار توصیف میکند.
دولت سوریه از تابستان سال گذشته فشار بر سرمایهداران بزرگ و بهویژه مالکان شرکتهای ارتباطی و مخابراتی را برای فرارهای مالیاتی در سالهای جنگ داخلی این کشور، تشدید کرد.
به گزارش رسانههای سوریه، رامی مخلوف و همسرش یکی از متهمان بزرگ این پرونده بودهاند.
نامه شهید قاسم سلیمانی به فرمانده فلسطینی
شبکه المیادین لبنان نامه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که قبل از شهادتش برای فرمانده گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس نوشته، منتشر کرد.
در این نامه، شهید سلیمانی «محمد الضیف» را شهید زنده و شجاع و اهل مقاومت توصیف میکند و از اشتیاق خود برای جهاد از «جبهه پاک» (فلسطین) و حمایت از مقدسات اسلامی چون مسجد الاقصی سخن میگوید.
شهید سلیمانی در این نامه به مردم شجاع فلسطین سلام و درود میفرستد. او در این نامه خاطرنشان میکند: «همه شما مطمئن باشید که ایران، هرچقدر هم که فشارها بیشتر و تحریمها و محاصره اقتصادی تشدید شود، هرگز فلسطین را تنها نخواهد گذاشت».
شهید سلیمانی در این نامه به اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و همقطاران او سلام میفرستد و او را مبارز و مقاوم در برابر اشغالگران وصف میکند.
فرمانده سابق نیروی قدس سپاه گفته است: «دفاع از فلسطین افتخاری برای ماست و ما هرگز از این وظیفه در برابر هیچ متاع دنیوی عدول نخواهیم کرد». شهید سلیمانی خاطرنشان میکند که دوستان فلسطین دوستان ایران و دشمنان فلسطین دشمنان ایرانیان هستند و این سیاست همیشگی ایران بوده و خواهد بود.
شهید سپهبد سردار سلیمانی تأکید میکند که «دفاع از فلسطین مصداق دفاع از اسلام است و هرکسی که فریاد دادرسی شما را بشنود و دادرسی نکند، مسلمان نیست».
این شهید در نامه خود به فرمانده گردانهای قسام حماس وعده داده است که «سپیده دم پیروزی به کمک الهی به زودی محقق خواهد شد و ناقوسهای مرگ صهیونیستهای یاغی به صدا درخواهد آمد».
واکنش به ادعای «نفتالی بنت» در خصوص عقب نشینی ایران از سوریه
سرهنگ «عبدالحمید سلهب» کارشناس نظامی و امور استراتژیک سوری در واکنش به ادعاهای «نفتالی بنت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در خصوص حضور ایران در سوریه، این ادعاها را صرفا یک جنگ روانی توصیف کرد.
او به خبرگزاری اسپوتنیک گفت، سخن وزیر جنگ سابق اسرائیل مبنی بر اینکه ایران شروع به عقبنشینی از سوریه کرده، «بی اساس» و «کذب» است و اصولا ایران هیچ نیرویی در سوریه ندارد و آنهایی هم که حضور دارند، نیروهای مستشاری هستند که به درخواست دولت قانونی سوریه در این کشور مستقر شدهاند.
عبدالحمید سلهب تأکید کرد که حضور یا عدم حضور مستشاران ایرانی در سوریه به درخواست رهبری سوریه بستگی دارد و دولت سوریه تنها طرفی است که در این باره طبق اقتضای تحولات میدانی، تصمیمگیری میکند.
بنت شامگاه دوشنبه طی سخنرانی در مراسم تودیع خود و معارفه «بنی گانتز» به عنوان وزیر جنگ جدید رژیم صهیونیستی، ادعا کرد: «ایران به طرز چشمگیری در حال کاهش محدوده نیروهایش در سوریه و تخلیه تعدادی از پایگاههاست».