سال تحصیلی ۹۸-۹۹ رسما برای برخی مقاطع تحصیلی پایان یافت و اسلوب تعیین نمره نهایی دانش آموزان در این مقاطع مشخص شد!
به گزارش «تابناک»؛ این شایعهای است که از ساعاتی پیش در فضای مجازی منتشر شده و بازتاب وسیعی در شبکه اجتماعی دانش آموزی، «شاد» و برخی شبکههای اجتماعی دیگری که مورد استفاده دانش آموزان و اولیای مدارس قرار میگیرد، یافته است.
شایعهای قدرتمند که برخی مدیران مدارس بر آن صحه گذارده و تاکید کرده اند که نه تنها سال تحصیلی جاری برای مقاطعی که امتحان نهایی ندارند پایان یافته، که شیوه نامه کامل تعیین نمرات پایانی نوبت دوم نیز مشخص و ابلاغ و حتی موعد ارائه کارنامه نهایی دانش آموزان نیز مشخص شده است.
بر اساس این شیوه نامه، نمرات مستمر و پایانی دانش آموزان در نوبت دوم سال تحصیلی ۹۸/۹۹ بر اساس ملاکهایی مانند نمرات نوبت اول، حضور در کلاسها تا بهمن ماه، حضور در کلاسهای آنلاین (؟) و مشارکت در فعالیتهای مجازی از قبیل: انجام تکالیف یا تحقیق و پژوهشهای اعلام شده یا نمزات آزمونهای مجازی تعیین خواهد شد.
نکته جالب توجه در این میان، اعلام این تصمیم در روز تعطیل است. رویدادی که موجب میشود تردیدهایی در این خصوص به وجود آید و ماجرا غیرواقعی جلوه کند؛ تصمیمی عجیب که حتی با تصمیمات اتخاذ شده در حوزه آموزش مجازی هم همخوانی ندارد تا جایی که میبینیم برنامه آموزشی درسی برای روز جاری نیز کامل برگزار شده است.
اعلام پایان سال تحصیلی و توقف آموزش مجازی در شرایطی که حتی تقویم آموزشی در سال تحصیلی جاری به پایان نرسیده، موضوع دیگری است که موجب میشود این خبر به شایعهای بی اساس شبیه باشد که لازم است به سرعت تکذیب شود. شایعهای که «تابناک» صحت و سقم آن را از برخی مسئولان آموزش و پرورش جویا شده، اما پاسخ نیافته است.
این در حالی است که بر اساس برخی گمانه زنی ها، شیوع کرونا و تداوم ابتلا به آن با نرخ بالا در کشورمان و همچنین ریسک بسیار زیاد بازگشایی مدارس موجب شده که مسئولان آموزش و پرورش در صدد اعلام پایان سال تحصیلی برآیند. تصمیمی که سادهترین کار ممکن است، به ویژه اگر بدانیم تنها در دو مقطع تحصیلی با چالش مواجه خواهند بود؛ نهم و دوازدهم.
دو مقطعی که میبایست با امتحانات نهایی و هماهنگ پایان بیابند تا ملاک تعیین رشته در مقطع نهم و قبولی کنکور در مقطع دوازدهم باشند. اتفاقی که از مدتی پیش مشخص شده که با برگزاری آزمونهای نهایی با رعایت پروتکلهای ویژه کرونایی و تشدید فاصله گذاری در سالنهای امتحانات به انجام خواهد رسید.
تصمیمی که قرار است از دهم خرداد اجرایی شود و در نتیجه اعلام پایان سال تحصیلی برای مقاطع دیگر پیش از آن، اقدامی شتاب زده به نظر میرسد که قطعا آسیبهای زیادی به دنبال خواهد داشت. آسیبهایی از جمله تضعیف بنیه علمی دانش آموزان که تا سالها و شاید برای همیشه همراه ایشان بماند و آینده تیره و تاری برایشان و برای کشور رقم بزند.
رویدادی بر خلاف انتظار عمومی از وزارت آموزش و پرورش در سالی که کرونا تاخت و تاز میکند و جان میگیرد و همه چیز را تحت الشعاع قرار داده است؛ بحرانی که در ابعاد بزرگ، گریبان نظام آموزشی کشورمان را گرفته و تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با آن، از جمله ضعیفترین تدابیر مقابله با کرونا بوده است تا جایی که میدانیم برخی دانش آموزان هنوز ابتداییترین امکان حضور در شبکه دانش آموزی را ندارند.
معضلی که به نظر راه رفع آن تداوم سال تحصیلی و آموزش مجازی با تلاش همه جانبه و بسیج امکانات برای جبران تعطیلی مدارس در ماههای اخیر به همه شیوههای ممکن است، اما ظاهرا برخی مسئولان آموزش و پرورش ترجیح میدهند راه معکوس در پیش گرفته و به جای تلاش برای کاهش آثار منفی بحران، طولانیترین تعطیلات تابستانی تاریخ در مدارس را رقم بزنند!