آخرین تحولات خاورمیانه

اعلام لغو معافیت‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران از سوی آمریکا / اعلام خسارت ۵۳۰ میلیارد دلاری سوریه طی ۹ سال/ هشدار فرانسه نسبت به تکرار سناریوی سوریه در لیبی / درخواست اردن برای اقدام فوری جهت مقابله با طرح اشغال کرانه باختری

اعلام خسارت ۵۳۰ میلیارد دلاری سوریه طی ۹ سال، هشدار فرانسه نسبت به تکرار سناریوی سوریه در لیبی، درخواست اردن برای اقدام فوری جهت مقابله با طرح اشغال کرانه باختری و موافقت برخی کشور‌های عربی با الحاق کرانه باختری به اسرائیل از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام لغو معافیت‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران از سوی آمریکا نیز اشاره کرد.
کد خبر: ۹۸۰۹۷۷
|
۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰ 28 May 2020
|
26443 بازدید
|

اعلام خسارت ۵۳۰ میلیارد دلاری سوریه طی ۹ سال، هشدار فرانسه نسبت به تکرار سناریوی سوریه در لیبی، درخواست اردن برای اقدام فوری جهت مقابله با طرح اشغال کرانه باختری و موافقت برخی کشور‌های عربی با الحاق کرانه باختری به اسرائیل از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام لغو معافیت‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران از سوی آمریکا نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد پنج‌شنبه ضمن اعلام این خبر که ظرف ۶۰ روز، معافیت‌های همکاری صلح آمیز هسته‌ای با ایران به پایان می‌رسند، از تحریم دو شخصیت مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران خبر داد.

وی در اکانت توییتری خود نوشت: «امروز، من به معافیت‌های تحریمی مربوط به پروژه‌های برجامی در ایران پایان می‌دهم که ظرف ۶۰ روز اجرایی می‌شوند. با تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران مشخص است که این همکاری‌ها باید پایان یابند. تلاش‌های بیشتر برای زیاده‌خواهی هسته‌ای، تنها منجر به فشار بیشتر بر رژیم می‌شوند.»

اعلام لغو معافیت‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران از سوی آمریکا/اعلام خسارت 530 میلیارد دلاری سوریه طی 9 سال/ هشدار فرانسه نسبت به تکرار سناریوی سوریه در لیبی/ درخواست اردن برای اقدام فوری جهت مقابله با طرح اشغال کرانه باختری

وزیر امور خارجه آمریکا افزود: «من همچنین دو هدایت‌کننده برنامه غنی‌سازی هسته‌ای ایران را تحریم می‌کنم؛ مجید آقایی و امجد سازگار. دانشمندان ایران باید انتخاب کنند: یا خارج از محدوده اشاعه‌ای به صورت صلح‌آمیز کار کنند و یا خطر تحریم را بپذیرند.»

دو توییت پی ‌در پی پامپئو ساعتی پس از آن منتشر شدند که روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست گزارش داد، دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد معافیت‌های صادره برای همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران را تمدید نکند.

واشنگتن‌پست نوشته، دولت ترامپ معافیت‌های تحریمی ناظر بر همکاری‌های بین‌المللی برای بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک، تأمین اورانیوم غنی‌شده برای رآکتور تحقیقاتی تهران و انتقال سوخت مصرف‌شده و پسماند رآکتور هسته‌ای را تمدید نخواهد کرد.

روزنامه واشنگتن‌پست، اما مدعی شده بود که دولت ترامپ معافیت جداگانه‌ای که قبل از حصول برجام صادر می‌شده و مربوط به همکاری‌های بین‌المللی در نیروگاه اتمی بوشهر است، ۹۰ روز تمدید خواهد کرد.

همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران، یکی از بند‌های توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با گروه ۱+۵ است؛ بنابراین، دولت آمریکا معافیت‌هایی را برای برخی از تحریم‌های یکجانبه مربوط به صادرات اقلام قابل استفاده در برنامه هسته‌ای به ایران، صادر کرد. این معافیت‌ها تا قبل از اعلام اخیر پامپئو هر بار تمدید شده بود.

اعلام خسارت ۵۳۰ میلیارد دلاری سوریه طی ۹ سال

خسارات‌ اقتصادی سوریه طی ۹ سال جنگ به بیش از ۵۳۰ میلیارد دلار آمریکا رسیده که این رقم ۱۳۰ میلیارد دلار از بدترین برآورد‌های کارشناسان سازمان ملل و سوری در دو سال قبل بیشتر است.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، ۴۰ درصد زیرساخت‌ها در سوریه آسیب دیده است که منجر به از دست رفتن حدود ۶۵ میلیارد دلار شده و میانگین فقر به ۸۶ درصد میان سوری‌ها ـ که تعدادشان حدود ۲۲ میلیون تن است ـ رسیده است.اعلام لغو معافیت‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران از سوی آمریکا/اعلام خسارت 530 میلیارد دلاری سوریه طی 9 سال/ هشدار فرانسه نسبت به تکرار سناریوی سوریه در لیبی/ درخواست اردن برای اقدام فوری جهت مقابله با طرح اشغال کرانه باختری

تعداد افراد فوت شده به دلیل درگیری‌ها به ۶۹۰ هزار تن می‌رسد که ۵۷۰ تن از آنها مستقیم در نتیجه درگیری‌ها جان باخته‌اند. این درگیری‌ها همچنین منجر شده تا ۱۳ میلیون تن خانه و کاشانه خود را رها کرده و آواره و بی‌خانمان شوند.

این برخی از خلاصه‌های پژوهشی است که "مرکز سوری پژوهش‌های سیاست‌ها" آن را تدوین کرده و نتایج آن در بیروت اعلام شده است. ربیع نصر، پژوهشگر این مرکز در مصاحبه با الشرق الاوسط می‌گوید: در سایه این شاخص‌ها، "تا قبل از حل نشدن ریشه‌های نزاع که مهم‌ترین آنها ظلم سیاسی و ظلم اقتصادی و ستم اجتماعی است، نمی‌توان در مورد بازسازی صحبت کرد. مساله مهم‌تر از بازسازی، پشت سر گذاشتن درگیری‌هاست. این امر با روندی بلندمدت و تدریجی از طریق رفع ظلم‌ها و گشودن عرصه‌ای در مقابل جامعه جهت مشارکت در زدودن آثار درگیری و ساختن آینده‌ای جدید صورت می‌پذیرد.

دو سال قبل، مسئولان روس از هزینه ۴۰۰ میلیارد دلاری تخریب‌ها در سوریه سخن به میان آوردند. بی‌شک،‌ آمارهای جدید، چالش بزرگی در مقابل هر طرحی برای بازسازی سوریه به ویژه در سایه اوضاع داخلی و بحران‌های اقتصادی در جهان بالاخص با شیوع کرونا ویروس است. یکی از پژوهش‌گران می‌گوید: این آمارها باعث می‌شوند که کار بازسازی سوریه بیشتر شبیه یک توهم باشد.

این گزارش که کارشناسان سوری آن را در داخل سوریه تدوین کرده‌اند، بخشی از زنجیره گزارش‌هایی است که به ابعاد پیامدهای درگیری‌ها در سوریه از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۹ با محوریت اوضاع اقتصادی و اجتماعی و عملکرد نهادها در کشور می‌پردازد.

این گزارش خسارات‌ اقتصادی درگیری را تا پایان سال ۲۰۱۹ حدود ۵۳۰.۱ میلیارد دلار برآورد می‌کند. همچنین هزینه‌های نظامی به میزان ۳۷.۸ میلیارد دلار افزایش یافته است؛ اما کسری بودجه با حمایت‌های خارج از بودجه از ۲۳.۶ درصد به ۸.۸ درصد کاهش یافته است.

با وجود کاهش ارزش لیره از آغاز سال ۲۰۱۱ که در آن هنگام ارزش یک دلار، ۴۶ لیره بود، ‌موج دیگری از کاهش ارزش لیره نیز رخ داد که به میزانِ ۴۳ درصد در سپتامبر گذشته در مقایسه با ماه ژوئیه ۲۰۱۸ بود.

نرخ بیکاری نیز از ۱۴.۹ درصد به ۴۲.۳ درصد افزایش یافته است. بازار کار نیز ۳.۷ میلیون فرصت شغلی را از دست داده است.

تعداد ساکنان در داخل سوریه با میانگین ۰.۹ درصد در سال ۲۰۱۸ و با میانگین ۱.۱ درصد در سال ۲۰۱۹، افزایش یافت تا این آمار به ۱۹.۵۸۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ برسد. درگیری‌ها به کوچ اجباری بیش از ۵.۶ میلیون تن از سوریه به لبنان، ترکیه، اردن و کشورهای میزبان دیگر انجامیده است. تعداد افراد آواره شده در داخل سوریه نیز در اوت گذشته به ۶.۱۴ میلیون تن رسید که "این بیشترین آمار آوارگان داخلی به دلیل یک درگیری‌ در جهان است".

همچنین، جنگ در سوریه باعث شده تا متد و روش تحصیلی منسجمی در این کشور وجود نداشته باشد و به دلیل تفاوت در نیروهایی که مناطق را تحت کنترل دارند، روش‌های تحصیلی مختلفی در مناطق وجود دارند و شش روش تحصیلی مختلف در مدارس سوریه به چشم می‌خورد. همچنین میلیون‌ها کودک سوری از کمبود مهارت‌ها، شناخت و تحصیل رنج می‌برند.

۲.۴ میلیون کودک نیز در داخل کشور در حال تحصیل در مدارس نیستند که ۳۵ درصد از کودکان سن تحصیل را شکل می‌دهند. در مکان‌های محل حضور آوارگان در خارج از سوریه نیز وضعیت آموزشی مناسبی وجود ندارد.

بحران اقتصادی در لبنان نیز به وخامت اوضاع اقتصادی در سوریه دامن زده است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که قانون "سزار" آمریکا که در اوسط ماه آتی اجرای آن آغاز می‌شود، بر بار وضعیت معیشتی و اقتصادی سوریه بیفزاید.

هشدار فرانسه نسبت به تکرار سناریوی سوریه در لیبی

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه در برابر مجلس سنای این کشور با هشدار نسبت به اینکه سناریوی سوریه در لیبی در حال تکرار است، گفت، این بحران در حال پیچیده‌تر شدن است و ما با موقعیتی روبه‌رو هستیم که در آن لیبی به سوریه‌ای دیگر تبدیل می‌شود.

ارتش شرق لیبی از آوریل ۲۰۱۹ عملیات نظامی را برای کنترل بر طرابلس، مقر دولت وفاق ملی لیبی اجرا کرده و در هفته‌های اخیر آتش درگیری‌ها در جبهه‌های غرب این کشور تندتر شده است.

اعلام لغو معافیت‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران از سوی آمریکا/اعلام خسارت 530 میلیارد دلاری سوریه طی 9 سال/ هشدار فرانسه نسبت به تکرار سناریوی سوریه در لیبی/ درخواست اردن برای اقدام فوری جهت مقابله با طرح اشغال کرانه باختری

وزیر خارجه فرانسه هشدار داد، عدم بازگشت طرف‌های لیبیایی به میز مذاکرات وضعیت را بدتر کرده و تهدیدی برای اروپا خواهد بود.

درخواست اردن برای اقدام فوری جهت مقابله با طرح اشغال کرانه باختری

«أیمن الصفدی» وزیر خارجه اردن در تماس تلفنی با «نیکلای ملادینوف» فرستاده ویژه سازمان ملل در روند صلح غرب آسیا درباره پیآمدهای فاجعه‌بار هر گونه الحاق اراضی فلسطین، برای امنیت و ثبات منطقه هشدار داد.

الصفدی تصریح کرد، این طرح به نابودی راه‌حل دو دولت، تشدید درگیری‌ها و اجرایی شدن گزینه «دولت واحد» منجر خواهد شد که سکوت جهانیان در برابر آن و آثار این آپارتاید و تبعیض نژادی ممکن نیست.

طبق گزارش خبرگزاری اردن (پترا)، الصفدی همچنین گفت که حمایت از صلح عادلانه و قانون بین‌المللی نیازمند اقدام فوری جامعه جهانی برای مقابله با این طرح است.

اعلام لغو معافیت‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران از سوی آمریکا/اعلام خسارت 530 میلیارد دلاری سوریه طی 9 سال/ هشدار فرانسه نسبت به تکرار سناریوی سوریه در لیبی/ درخواست اردن برای اقدام فوری جهت مقابله با طرح اشغال کرانه باختری

وزیر خارجه اردن همچنین ملادینوف را در جریان تلاش‌ها و تماس‌های اردن برای دستیابی به یک موضع بین‌المللی روشن و موثر جهت جلوگیری از اجرای این طرح و نیز احیای تلاش‌های بین‌المللی حقیقی جهت تحقق صلح دائمی بر اساس راه‌حل دو دولت قرار داد.

ملادینوف نیز گفت که سازمان ملل در تلاش است تا نشست کمیته چهارجانبه برای بررسی راهکارهای نجات روند صلح را برگزار کند.

کابینه جدید رژیم صهیونیستی با توافق «بنیامین نتانیاهو» رئیس حزب لیکود و «بنی گانتز» رئیس حزب «آبی-سفید» تشکیل شده که اساس این توافق الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری است؛ امری که اجرای آن باعث تنش‌های شدید در منطقه و فلسطین خواهد شد.

موافقت برخی کشورهای عربی با الحاق کرانه باختری به اسرائیل

 روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» نوشت که برخی کشورهای عربی موافق الحاق کرانه باختری به مناطق اشغالی هستند.

به گزارش روزنامه مذکور صهیونیستی مسئولان اردن و مصر و عربستان و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کرده‌اند که از اقدامات اسرائیل در ابتدای ماه آینده حمایت خواهند کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
از اعرابی که به جان هم افتاده اند چیزی جز هزینه برای مردم ایران به ما نمی رسه.

بیخیال اعراب شید
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
گیریم که اقای اسد به خاطر مبارزه با تروریسم همچنان در این 9 سال رئیس جمهور ماند . ولی دیگر ماموریت مبارزه با تروریزم که تمام شده و سوریه ثبات پیدا کرده ایا باز هم می خواهد بیست سال یا چهل سال دیگر رئیس جمهور بماند؟ همین جاست که متوجه ریشه خیلی از مصایب ملتهای جهان سوم و خاورمیانه می شویم
خويي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
ما كه سهم خودمان را به سوريه داده وميدهيم
عبدالهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
خدا لعنت کند استعمارگران و نوکران حلقه به گوش مرتجع آنان را که هرچه بدبختی است از این تروریست های بی اصل و نسب وابسته به غرب است. از کیسه دیگران بخشیدن. تنها هنر برخی کشورهای عربی وابسته است که گاو شیر ده خوبی برای چند صباح بیشتر در مسند هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
عبدالهی ؟ خسارت به مبلغ ۵۳۰ میلیارد دلار بخاطر نبود دمکراسی در سوریه . آن حاکم آن گروه سیاسی سوریه براحتی میتوانستند در طی یک روند انتخاباتی قدرت را به مردم سوریه واگذار کنند تا داعش شکل نگیرد . متاسفانه همچنان در ماندن در قدرت پافشاری میکنند و در تحلیل های اخبار کارشناسان بی طرف امده است که ظاهرا به اسد میگویند که همچنان در قدرت سهیم باش و در اینده نقش داشته باش . در صورتی یکی از دهها دستاورد دمکراسی این هست که اگر هم‌مردم طرفدار اسد باشند نباید بار دیگر در قدرت بماند چون اختلافات سیاسی را زیاد میکند و تنش های سیاسی در سوریه تمامی نخواهد داشت . هنوز قانون اساسی سوریه وصعیت مشخصی ندارد و عزم جدی برای برون رفت از وصعیت کنونی نیست . خاورمیانه فقط یک راه دارد دمکراسی . ارام ارام مردم خاورمیانه باید خود را اماده کنند که سرنوشت کشور را از طریق احزاب مستقل و صندوق رای مشخص کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
دوست عزیز نارضایتی مردم و اعتراض آنها را سرکوب کردن و به هر قیمتی در قدرت ماندن
دلیلل ویرانی سوریه است
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
بهر حال این بهتر است که برای اشنایی با زندگی نیاکانمان در قرن ۱۹ میلادی بجای صرف هزینه های گزاف برای ساختن فیلم و دیدن ان در تلویزیون به یک منطقه جغرافیایی مثل سوریه سفر کنیم. فایده دیگر ان اینست که میبینیم حب قدرت و جنگهای خانمان سوز چه بر سر یک کشور اباد و با تمدت ۲۵۰۰ ساله که زمانی پایتخت امپراتوریهای بزرگ همچون ساسانیان بوده می اورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
به هر قیمتی در قدرت ماندن و سرکوب اعتراض مردم و مشکلات معیشتی نبود آزادی سیاسی دلیل وضعیت فعلی سوریه است
ناشناس
|
Japan
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
امریکاروزبه روزحلقه راتنگترمیکنداگرمسئولان دارند روی رای نیاوردن ترامپ دردوره دوم قماروریسک میکنندبدانندکه شرایط امریکا قبل ازخروج ازبرجام فقط مذاکره برسربرجام و ‌نوشتن دوباره آن بودبعدابه ۱۲شرط تغییر کرد!ومطمئنابعدازانتخاب دوباره ترامپ که بسیارمحتمل است شروط مضاعف خواهیم داشت حالا مرتب نرمش قهرمانانه۲رابه تاخیربیاندازید!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
مقصر اصلی اقلیت حاکم بر سوریه است
قبل از وجود داعش مردم سوریه علیه حاکمان خود معترض شدن و حکومت نیز جواب انها را با گلوله داد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
آمریکا خوب می داند دوره تهدید و زور گذشته
آمریکا صد درصد توان خود را گذاشت
۹۹ نه ۱۰۰ درصد
امریکا آیا عبرت نگرفتی؟؟
ایران زبان زور و تهدید و تزویر و فریب و حیله و هویج و چماق را نمی شناسد
ایران را نمی توان فریب داد
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
سلام
آنهایی که دم از سازش با آمریکا می زنند سرنوشت عراق ولیبی را ببینند. قذافی تمام تشکیلات هسته ای خودرا دراختیار آمریکا قرار داد نتیجه چه شد؟ مگر درزمان شاه آمریکا همه کاره درایران نبود نتیجه ای جز تحقیر مردم داشت. از قانون کاپیتولاسیون بگیرید تا حق توحش و....مگر درآن زمان کشاورزی ایران نابود نشد.مگر فقر وبدبختی درهمه جا حاکم نبود مگر 0/47 مردم زیر خط فقر نبودند. مگر کشورهایی مثل مصر واردن و...که تسلیم آمریکایند
چه وضعی دارند.حتی درعربستان اکثر مردم زندگی ابتدائی دارند. عزیزان ایران دارد تبدیل به قدرت منطقه ای وجهانی می شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۹
برجام از اول طراحی شده بود که هم چوب را بخوریم هم پیاز را!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟