معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی گفت: از واحدهای مسکونی با بیش از ۱۵۰ متر، در صورت بیش از یک سال خالی بودن، ۲۰ درصد مالیات بر اجاره دریافت می شود.
به گزارش مهر، محمود علیزاده در گفتگو با شبکه خبر درباره اجرای مالیات بر خانههای خالی از تابستان امسال، گفت: قانون اخذ مالیات از خانههای خالی براساس قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۹۴ در دستور کار قرار گرفت و از سال ۹۵ لازم الاجرا بود. اما برای اخذ این مالیات نیاز به تهیه سامانه اسکان و املاک برای شناسایی خانههای خالی بود که این سامانه را وزارت راه و شهرسازی باید طراحی و راه اندازی میکرد.
معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی ادامه داد: اخیراً بر اساس اعلام وزیر راه و شهرسازی سامانه اسکان و املاک آماده شده و قرار است در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد. این سامانه بر اساس دیتاها و اطلاعاتی که در آن قرار داده شده، به شناسایی خانههای خالی از سکنه میپردازد و بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، در صورتی که واحد مسکونی بیش از یک سال خالی از سکنه باشد، مشمول این مالیات قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: این قانون از سال ۹۵ باید اجرا میشد بنابراین هر واحد مسکونی که از سال ۹۵ خالی از سکنه بوده، در سال اول مشمول مالیات نیست و از سال دوم به بعد به آن مالیات تعلق میگیرد و تا زمانی که خالی بماند مالیات از این واحد مسکونی اخذ خواهد شد.
به گفته معاون حقوقی سازمان امور مالیاتی، علاوه بر خانههای خالی مذکور در سامانه اسکان و املاک، این سازمان به بررسی فیزیکی و میدانی از واحدهای نامبرده شده در این سامانه میپردازد و پس از شناسایی واحدهای خالی، در صورتی که بیش از یک سال خالی مانده باشد به آن مالیات تعلق میگیرد.
علیزاده اظهار داشت: به موجب قانون مالیاتهای مستقیم، مالیات خانههای خالی معادل ۲۰ درصد مالیات بر اجاره است و به خانههای با متراژ ۱۵۰ متر به بالا تعلق میگیرد.
وی افزود: این قانون مشوقی برای ورود واحدهای خالی به بازار اجاره خواهد بود.