افزایش نگرانیها در خصوص طغیان دوباره موارد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان و تهدید کردن تقاضای سوخت، قیمت نفت را امروز (سهشنبه) دوباره کاهش داد.
به گزارش ایبِنا از رویترز، نفت خام برنت با ۲۰ سنت یا ۰.۵ درصد کاهش هر بشکه ۳۹.۵۲ دلار معامله شد و این در حالی است که روز گذشته حدود ۲.۶درصد افزایش قیمت داشت. وست تگزاس اینترمیدیت نیز با ۲۱ سنت یا حدود ۰.۶ درصد کاهش بشکهای ۳۶.۹۱ دلار دست به دست شد.
موارد ابتلا به کرونا تا روز گذشته به بالای هشت میلیون نفر در جهان رسید و آلودگیها در آمریکای لاتین سیر صعودی داشت و آمریکا و چین با موج جدید موارد ابتلا مواجه شده اند، اما برخی از ناظران پیش بینی میکنند که دیگر قرنطینه سفت و سخت مثل روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کار نخواهد بود.
«استیفن اینز» تحلیل گر ارشد بازارهای جهان در آکسی کورپ در یادداشتی نوشت: اگرچه موج جدید شناسایی موارد ابتلا به کووید-۱۹ تاکیدی است بر اینکه احیای تقاضا احتمالا فرآیندی کُند خواهد بود اما به نظر نمیرسد که به قرنطینه ابتدای همه گیری بازگردیم.
تحلیل گران همچنین گفتهاند که امیدها برای کاهش بیشتر تولیدات نفت توسط تولیدکنندگان عمده مانع کاهش بیشتر قیمتها شده است. به دنبال ابراز اطمینان وزیر انرژی امارات متحده عربی مبنی بر اینکه اعضای اوپک پلاس که پیش تر به طور کامل به توافق کاهش تولیدات پایبند نبودند، تلاش خود را برای پایبندی به تعهداتشان انجام خواهند داد، قیمتهای جهانی نفت روز گذشته افزایش پیدا کرد.
اوپک و اوپک پلاس ماه جاری توافق کردند تا کاهش روزانه ۹.۷ میلیون بشکه ای را تا پایان جولای تمدید کنند و علاوه بر این، از آندسته از اعضایی که تمام و کمال به تعهدات پایبند نبودند، خواستند تا در ماه بعد با کاهش بیشتر تولیدات، عدم تعهد خود را جبران کنند.
در آمریکا نیز تولیدکنندگان شیل نیز در بحبوحه کاهش تقاضا حفاری های خود را کاهش دادهاند به طوری که براساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولیدات هفت شرکت حفاری شیل احتمالا با کاهش و رسیدن به پایینترین سطوح خود در دو سال اخیر تا ماه جولای به ۷.۶۳ میلیون بشکه در روز خواهد رسید. شرکتهای آمریکا تولیدات نفت و شمار چاههای حفاری را در هفته گذشته به زیر ۲۰۰ حلقه رساندند که پایین ترین میزان از ژوئن ۲۰۰۹ تاکنون محسوب میشود.