تهدید آمریکا به تحریم امارات، درخواست کویت برای دستیابی به راهکار سیاسی درباره بحران سوریه، ادعای وزارت دادگستری آمریکا علیه مدیر یک استارتآپ ایرانی و واکنش روسیه به تحریمهای گسترده آمریکا سوریه از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست آمریکا برای تحریمهای نامحدود تسلیحاتی ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ برایان هوک فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران روز سه شنبه در اظهاراتی گفت: ایالات متحده بر این باور است که تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ـ که بر اساس توافق هستهای ۲۰۱۵ میلادی قرار است در ماه اکتبر به پایان برسد ـ باید بدون تعیین تاریخ مشخصی و نامحدود تمدید شود.
وی در ادامه افزود: ما تصور میکنیم که سیاست صحیح و درست این است که یک تحریم تسلیحاتی علیه ایران وجود داشته باشد که هیچ تاریخ مشخص و معینی برای پایان آن نباشد.
برایان هوک این اظهارات را در نشستی که از سوی شورای روابط خارجی برگزار شده، بیان کرده است.
اوایل اردیبهشتماه جاری نشریه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش داد، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد با استفاده از یکی از بندهای توافق هستهای «برجام»، تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را تمدید و یا شورای امنیت سازمان ملل متحد را به اعمال تحریمهایی دیگر علیه ایران وادار کند.
روزنامه نیویورکتایمز نوشته، طرح وزیر امور خارجه آمریکا بر تلاش برای پیشبرد یک استدلال حقوقی مبنی بر اینکه آمریکا علیرغم خروج از برجام همچنان یکی از طرفهای مشارکتکننده در این توافق چندجانبه است، استوار است.
تهدید آمریکا به تحریم امارات
فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور سوریه امارات عربی متحده را تهدید کرد اگر دنبال برقراری روابط دیپلماتیک با سوریه باشد، تحریم خواهد کرد.
به گزارش شبکه الجزیره قطر، جیمز جفری چهارشنبهشب بعد از اجرای تحریمهای اقتصادی کشورش علیه سوریه تحت عنوان «قانون سزار» کشورهای دیگر را نیز تهدید کرد که در صورت تعامل با دمشق تحریم خواهد کرد.
جفری گفت: «امارات به خوبی میداند ما شدیداً با داشتن روابط دیپلماتیک نزدیک با سوریه مخالفت خواهیم کرد». او گفت که تحریمهای آمریکا علاوه بر سوریه شامل آن دسته از فعالیت های اقتصادی هر شخصی در امارات یا سایر کشورها خواهد بود.
درخواست کویت برای دستیابی به راهکار سیاسی درباره بحران سوریه
جاسم البدیوی، سفیر کویت در بلژیک و رئیس هیات کویت در اتحادیه اروپا و پیمان ناتو، در نشستی که اتحادیه اروپا از طریق ویدئوکنفرانس برگزار کرد، بر تصمیم این کشور برای ادامه حمایت و پشتیبانی از ملت سوریه تاکید کرد.
البدیوی در این نشست به نقش برجسته و مهم کویت از زمان آغاز بحران سوریه اشاره کرد و گفت که سه کنفرانس حامیان مالی سوریه که در کویت برگزار شد، هستهای را در حمایت از کنفرانسهایی که در حال حاضر در مورد سوریه برگزار میشوند، شکل داد.
وی ادامه داد که حمایت کویت از ملت برادر سوریه برخاسته از نیتهای صادقانه و خالصانه برای زدودن رنج آنهاست و اینکه ملت برادر سوریه از امنیت و ثبات برخوردار باشند.
البدیوی عنوان کرد: کویت همواره به تعهدات خود در قبال ملت برادر سوریه در داخل و خارج از کشور وفا کرده و همچنان این رویکرد را دارد.
وی تصریح کرد، کشورش امیدوار است که تلاشهای بینالمللی برای حمایت از ملت برادر سوریه در سایه مقابله با کرونا ادامه یابند و این تلاشها به آغاز روند سیاسی و تسهیل در ورود کمکهای انسانی برای ملت برادر سوریه منجر شوند، به ویژه که بحران سوریه وارد دهمین سال خود شده است.
ادعای وزارت دادگستری آمریکا علیه مدیر یک استارتآپ ایرانی
وزارت دادگستری آمریکا مدعی شده یک تاجر ایرانی که پیشتر به دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران متهم شده بود به جرایمش در این زمینه اقرار کرده است.
«سید مجید شهیدیان»، بنیانگذار و مدیرعامل سابق استارتآپ «payment ۲۴» ماه گذشته در یک دادگاه فدرال در ایالت «مینهسوتا» اتهامات اعلام شده از سوی دادستانهای آمریکایی را رد کرده بود. روزنامه والاستریتژورنال نوشته آقای شهیدیان بعد از دستگیری از انگلیس به آمریکا مسترد شده است.
روزنامه آمریکایی ادعا کرده، آقای شهیدیان در یک ویدئوکنفرانس روز سهشنبه اقرار خودش را به «تلاش برای فریبکاری» و «ارتکاب جرم علیه آمریکا» تغییر داده است.
دادگاهی در آمریکا اواخر اردیبهشتماه سال جاری آقای شهیدیان را به «ارتکاب جرایم مرتبط با پولشویی، جعل هویت و فعالیتهای خلافکارانه الکترونیکی» متهم کرد.
طبق گزارش والاستریتژورنال شهیدیان پیشتر با درخواست آمریکاییها در کشور انگلیس بازداشت و به آمریکا مسترد شده بود.
دادستانهای آمریکایی این شرکت را که در ایران دفاتر و ۴۰ کارمند داشته متهم کردهاند، به شهروندان ایران برای دور زدن تحریمهای آمریکا بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ کمک کرده و برای آنها نرم افزارهای رایانهای، مجوزهای نرم افزاری و سرورهای رایانهای خریده بود.
واکنش روسیه به تحریم های گسترده آمریکا سوریه
وزارت خارجه روسیه به تحریمهای اعمالشده آمریکا علیه سوریه در قالب طرح «سزار» واکنش نشان داد و اعمال چنین تحریمهایی را بر همکاریهای نظامی دمشق-مسکو بی تأثیر خواند.
این بیانیه وزارت خارجه روسیه پس از آن منتشر شده که «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا از تحریم ۳۹ شخص و نهاد مرتبط با سوریه خبر داد.
روز گذشته نیز «کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت درباره وضعیت سوریه که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفته بود امروز یا فردا دولت ترامپ اقدامات قاطعی برای جلوگیری از دستیابی بشار اسد به پیروزی نظامی برخواهد داشت. به گفته نماینده آمریکا، هدف این کشور محروم کردن دولت سوریه از منابع مالی است.
در حالی که سوریه با مشکلات اقتصادی به دلیل جنگ و تحریمهای ظالمانه مواجه است، آمریکا از روز چهارشنبه، تحریمهای شدیدی بر سوریه اعمال میکند که هدف از این تحریمها، بلوکه کردن درآمدهای مسئولان این کشور است.