به گزارش تابناک به نقل از تسنیم به نقل از رویترز، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در کنفرانس مجازی بروکسل که با موضوع همکاریهای آمریکا و اروپا در حال برگزاری است بار دیگر تأکید کرد که آمریکا سیاست فشار حداکثری علیه ایران را یک رویکرد کاملاً درست میداند و به اجرای این سیاست ادامه خواهد داد.
پامپئو در واکنش به اظهارات مطرحشده مبنی بر اینکه سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا علیه ایران اثرات معکوس داشته و ایران را به سمت تقویت برنامههای هستهای و موشکی خود سوق داده است، گفت: «هیچ شکی وجود ندارد که کارزار فشار حداکثری موفق بوده است. ما متحدان ایران در منطقه را محدود کردهایم و یک ائتلاف بزرگ برای مقابله با ایران با مشارکت کشورهای حاشیه خلیج فارس تشکیل دادهایم.»
وی افزود: «من کاملاً مطمئنم که رویکردی که دولت ما در قبال ایران اتخاذ کرده، رویکرد درستی است. البته این هم درست است که ایرانیها انتخاب کردهاند که تعهدات هستهای خود ذیل برجام را نقض کنند. این تصمیم حاکمیت آنها بود که چنین کاری را انجام دهند.»
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه صحبتهای خود به موضوع تحریمهای تسلیحاتی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: «در اکتبر سال جاری [مهرماه]تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران برچیده میشود که این اتفاق نباید رخ دهد. آنها میتوانند جنگندههای پیشرفته چینی و روسی بخرند و من نمیتوانم تصور کنم که شهروندان اسلوونی، آلمان، یونان یا هر کشور اروپایی دیگری به این نتیجه برسند که فراهم کردن امکان دسترسی ایران به چنین تجهیزاتی عاقلانه است.»
وی ادامه داد: «آمریکا میخواهد اطمینان یابد که چنین اتفاقی هرگز رخ نخواهد داد. ما قطعنامه شورای امنیت را داریم که در هفتههای پیش رو ارائه خواهد شد. ما امیدواریم که بتوانیم همه شرکایمان در شورای امنیت را متقاعد کنیم که تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران یک اقدام منطقی است. این [برچیده شدن تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران]یکی از مهمترین ناکامیهای برجام است.»
اواسط خردادماه سال جاری «کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز اعلام کرد که پیش نویس قطعنامهای را که خواستار تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران است را میان اعضای شورای امنیت از جمله روسیه توزیع کرده است.
نماینده آمریکا گفت که او میخواهد ابتدا با سفرای کشورها صحبت کرده تا اطمینان حاصل کند که همه میدانند که شورای امنیت سازمان ملل اجازه نخواهد داد این ممنوعیتها در ماه اکتبر به پایان برسند.
برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دستکم ۹ کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و در عین حال قطعنامه از سوی هیچیک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.
روز سهشنبه چند دیپلمات غربی در مصاحبه با نشریه آمریکایی فارن پالیسی اعلام کردند که قطعنامه پیشنهادی آمریکا -که از امروز چهارشنبه بررسی و بحث درباره آن در شورای امنیت آغاز میشود- برخلاف تبلیغات دولت ترامپ از حمایت کافی در شورای امنیت برخوردار نیست و احتمالاً این قطعنامه حتی بدون در نظر گرفتن وتوی آن از سوی روسیه و چین، به تصویب نخواهد رسید.
اولین نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی و مشاوره درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ایران از بعد از ظهر روز چهارشنبه به وقت نیویورک برگزار شد.
آمریکا در حالی این قطعنامه را علیه ایران به شورای امنیت پیشنهاد کرده است که چین و روسیه بهعنوان دو عضو دائم شورای امنیت مخالفت خود را با این قطعنامه ابراز داشتهاند و با توجه به اینکه اعضای دائم شورای امنیت (شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) دارای حق وتو هستند، مخالفت آنها با هر قطعنامهای به معنای ناکام ماندن آن خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.