اعلام طرحهای ایران برای آتش بس در یمن، افشای نقش آمریکا در حمله به مقر گردانهای حزبالله عراق، ارسال چهارمین محموله کمک امارات به ایران برای مقابله با کرونا و انتقاد مجله آمریکایی از عملکرد ضعیف سازمان ملل در برابر ریاض، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به ادعای ریاض در مورد ورود چند قایق ایرانی به آبهای عربستان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ عربستان سعودی مدعی شد، روز پنجشنبه به سه قایق ایرانی که وارد آبهای منطقهای این کشور شده بودند، هشدار توقف داده است.
بر اساس این گزارش، گشت مرزی عربستان ادعا کرد که به سمت این قایقها تیر اخطار شلیک و آنها را وادار به بازگشت کرده است.
گشت مرزی عربستان سعودی در ادامه ادعاهای خود افزود، به هیچ وجه اجازه تجاوز به آبهای منطقهای این کشور را نمیدهد.
«ابراهیم الدیلمی» سفیر یمن در ایران گفت بهتر بود به جای آنکه رئیس فرماندهی مرکزی آمریکا درباره جنگ یمن صحبت کند، خود سعودیها درباره آن صحبت کنند.
وی که با شبکه خبری المسیره مصاحبه میکرد، گفت که ایران چند طرح درباره آتشبس و مذاکره یمنیها میان خود بدون مداخله خارجی مطرح کرده است.
الدیلمی در ادامه این مصاحبه گفت که مطرح کردن مداخله ایران در یمن به دستاویزی برای ائتلاف متجاوز سعودی تبدیل شده تا جنگ علیه یمن را ادامه دهد.
سفیر یمن در ایران اضافه کرد که نحوه مدیریت سازمان ملل درباره مذاکرات و کمکهای بشردوستانه در یمن مدیریتی شکست خورده است.
وی تاکید کرد که سازمانهای منطقهای به نیروهای متجاوز متمایل بوده و برای میانجیگری جهت هرگونه مذاکره شایستگی ندارند.
پیش از این نیز «محمد عبدالسلام» رئیس هیأت مذاکره کننده یمن (صنعاء) در صفحه توئیتر خود نوشت که دشمنان یمن سخن از آمادگی ریاض برای صلح سخن میگویند؛ اما چنین چیزی به هیچ وجه صحت ندارد.
سفیر آمریکا در کویت روز شنبه از مشارکت نیروهای ائتلاف آمریکایی مدعی مقابله با داعش در عملیات حمله به دفتر گردانهای حزبالله عراق در جنوب بغداد، پایتخت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، النا ل. رومنوسکی، سفیر آمریکا در کویت اظهار کرد: منطقه خاورمیانه منطقه استراتژیک و بسیار مهم برای آمریکاست.
وی مداخله و جنگافروزیهای کشورش در خاورمیانه را وارونه جلوه داد و مدعی شد: آمریکا همواره از حامیان امنیت و صلح در منطقه بوده و هست و تلاشهایی گسترده برای خاموش کردن بحرانها و مذاکره با تمام طرفها داشته است.
نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم بامداد جمعه به مقر گردانهای حزبالله عراق حمله و ۱۴ نیروی این گروه را بازداشت کردند و گفته میشود دو آتشبار آماده شلیک کاتیوشا نیز در این عملیات کشف و ضبط شدند.
این نخستین عملیات در نوع خود براساس دستور فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، شخص مصطفی الکاظمی بعد از حملات راکتی مکرر به مقرهای نیروها و دیپلماتهای آمریکایی است.
او در پاسخ به سوالی درباره رویدادهای اخیر در عراق به خصوص بازداشت اعضای گردانهای حزبالله عراق و اخباری از "کودتای نظامی" در عراق و موضعگیری واشنگتن در این باره گفت: آمریکا از دولت عراق و نیروهای مسلح و سازمان مبارزه با تروریسم حمایت میکند.
سفیر آمریکا در کویت ادامه مداخلهگریهای کشور در امور عراق را این گونه توجیه کرد: اصطلاح "کودتای نظامی" صحیح نیست و واقعیت این است که واشنگتن شاهد بیسروسامانی سلاح در عراق است و این مساله خوب نیست سلاح تنها باید در دست ارتش باشد، واشنگتن با قدرت به دولت عراق برای عملی شدن این موضوع کمک خواهد کرد.
النا ادامه داد: حمایت آمریکا برای شناسایی عوامل شلیک موشکها در پایتخت عراق بنا به درخواست دولت عراق و سازمان مبارزه با تروریسم بود و مشارکت نیروهای ائتلاف در این عملیات با درخواست رسمی و طبق قوانین بینالمللی انجام گرفت.
مقامات آمریکا مدتهاست انگشت اتهام را به سمت گردانهای حزبالله عراق در شلیک موشک به پایگاههای نظامیان آمریکایی گرفتهاند.
خبرگزاری امارات از ارسال چهارمین محموله کمک های پزشکی این کشور به ایران برای مقابله با کرونا خبر داد.
خبرگزاری امارات اعلام کرد: بیش از ۱۶ تن کمک پزشکی فوری به ایران در راستای مقابله با شیوع کرونا ارسال شده است. بیش از ۱۶ هزار نفر از پرسنل درمانی ایرانی از این کمک های امارات برای مقابله با کرونا بهره خواهند برد.
گفتنی است که این چهارمین محموله ارسالی امارات از مارس گذشته تاکنون به ایران برای مقابله با کروناست. در ۱۶ مارس گذشته، امارات دو هواپیما حامل بیش از ۳۳ تن تجهیزات پزشکی و در سوم آوریل هم ۷.۵ تن با همکاری سازمان بهداشت جهانی به ایران ارسال کرد.
مجله آمریکایی « in these times magazine» در گزارشی با اشاره به تجاوزات ائتلاف سعودی علیه یمن نوشت: سازمان ملل در منشور خود، این طور خود را معرفی می کند؛ نهاد اخلاقی بین المللی که برای نجات دادن نسل های آینده از تبعات جنگ ایجاد شده است اما فعالانی که به دنبال پایان دادن به حمایت آمریکا از جنگ در یمن هستند معتقدند که این نهاد بین المللی مانع مطرح شدن انتقادات علیه ائتلاف آمریکایی- سعودی می شود.
در ادامه این گزارش آمده است: یمنی ها معتقدند، همان دستی که کمک های بشردوستانه برای آنها ارسال می کند همان دست به بمباران یمن کمک می کند. دبیر کل سازمان ملل نام ائتلاف سعودی را که بیش از ۵ سال است که در یمن جنگ افروزی می کند از لیست سیاه کشورهای قاتل کودکان خط زده است.
در این گزارش نوشته شده است: این اقدام دبیر کل سازمان ملل باید واکنش فوری نهادهای ضد جنگ را برانگیزد، چون این مسأله همزمان با هدف قرار دادن یک خودرو در شمال یمن و کشته شدن ۱۱ غیر نظامی از جمله ۴ کودک صورت گرفت.
در این گزارش همچنین آمده است: سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ نام عربستان را از لیست کشورهای قاتل کودکان خط زد، چون تهدیداتی در خصوص قطع حمایت مالی از برنامه های این سازمان دریافت کرده بود. ائتلاف سعودی بیمارستان های یمن را بمباران و ریاض اقدام به محاصره یمن کرده که این مسأله مانع ارسال کمک های پزشکی به یمنی ها می شود.