آزادی نیروهای بازداشت شده الحشدالشعبی عراق، تلاش آمریکا برای جلوگیری از اعطای وام به ایران، درخواست چین برای لغو تحریمهای سوریه و رایزنی مقامان آمریکا و عربستان در مورد ایران، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به بیانیه مشترک آمریکا و بحرین علیه ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ ایالات متحده آمریکا و بحرین در یک بیانیه مشترک، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستند تحریم تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند.
به گزارش رسانه دولتی بحرین، این کشور به همراه آمریکا روز دوشنبه در بیانیهای مشترک از شورای امنیت سازمان ملل درخواست کردند که تحریم تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند.
این دو کشور در بیانیه مداخلهجویانه خود علیه ایران، مدعی شدهاند که جمهوری اسلامی ایران از طریق فراهم کردن تسلیحات برای گروههای تروریستی در بحرین، ثبات در منطقه را با چالش مواجه کرده است.
محدودیتهای تسلیحاتی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، هجدهم اکتبر برابر با ۲۷ مهر به پایان خواهد رسید.
آمریکا و بحرین در این بیانیه مشترک، تحریم را ابزاری مهم برای مقابله با اقدامات ایران در منطقه دانسته و مدعی شدهاند که تمدید نشدن تحریم تسلیحاتی ایران، ثبات کشورهای منطقه و همجوار را تهدید میکند.
ایالات متحده آمریکا و بحرین تهدید به وجود آمده از انتقال و تأمین تسلیحاتی توسط ایران در منطقه و به ویژه در بحرین را به رسمیت شناخته و از شورای امنیت سازمان ملل متحد، خواستار تمدید این تحریمها قبل از انقضای آن شدند.
دبیر کل کتائب حزب الله عراق از گروههای زیر مجموعه سازمان الحشد الشعبی در یک نامه داخلی تاکید کرد که سلاح مقاومت یکی از اصول قانونی و مشروع دینی است.
شبکه «المیادین» به نقل از دبیر کل کتائب حزب الله آورده است: سلاح مقاومت هرگز تحویل داده نمیشود.
یکی از نیروهای کتائب حزب الله هم که اخیرا توسط نیروهای مبارزه با تروریسم عراق بازداشت شده بودند، از دلیل آزادیشان در عصر امروز گفت.
او در گفتوگو با شبکه المیادین گفت: «قاضی به دلیل نبود ادله کافی، ما را آزاد کرد».
این عضو کتائب حزب الله عراق در شرح قضیه بازداشتشان تاکید کرد: ما به محض بازداشت به فرودگاه بغداد منتقل شدیم. »
«محمود الربیعی» سخنگوی دفتر سیاسی فراکسیون «صادقون» شاخه سیاسی جنبش عصائب اهل الحق عصر امروز از آزادی همه بازداشتیهای کتائب حزب الله خبر داد.
الربیعی در توئیتر گفت:«ما به برادرانمان و طرفداران الحشد و مقاومت مژده می دهیم که برادرانتان در تیپ ۴۵ الحشد الشعبی که چند روز پیش بازداشت شدند، پس از اثبات بطلان ادعاهای مخرب علیه آنها بر اساس اقدامات قانون و قضایی آزاد شدند».
گزارش شده است، نیروهای مبارزه با تروریسم عراق پنجشنبه شب به تیپ ۴۵ «الحشد الشعبی» که نیروهای کتائب حزبالله عراق در آن حضور دارند یورش بردند و تعدادی از مجاهدان الحشد را دستگیر کردند که البته افراد دستگیر شده نگهبانان مقر بودند و نیروهای اصلی در آن حضور نداشتند.
این اتفاق، از سوی مسئولان الحشد الشعبی به شدت غیر قابل قبول بود، به خصوص که باید این کار با دستور قضایی نه دستور نخستوزیر و توسط مرکز امنیت حشد الشعبی یا حداقل با هماهنگی او این اقدام صورت میپذیرفت.
نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در یادداشتی، روز دوشنبه گفت، واشنگتن باید جلوی اعطای وام از سوی صندوق بینالمللی پول به ایران را بگیرد.
«نیکی هیلی» در این یادداشت که در رسانه دست راستی «واشنگتناگزماینر» منتشر شده، مدعی شده صندوق بینالمللی پول قصد دارد تحریمهای آمریکا علیه ایران را تضعیف کند.
او نوشته است: «هنگامی که من سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد بودم این را روشن کردم که انتظار مردم آمریکا این است که این نهاد، ایدهآلهایی که بر اساس آن بنیانگذاری شده را حفظ کرده و رژیمهای غیرمسئول را بابت اقداماتشان پاسخگو کند.»
نیکی هیلی با اشاره به کمک آمریکا به ایجاد چنین دستگاههایی بعد از جنگ جهانی دوم خواستار رعایت اصل فوقالذکر در تمامی دیگر نهادهای بینالمللی شده است.
او مینویسد: «این مساله درباره سایر دستگاههای نظام چندجانبه بینالمللی هم صادق است. کشور ما به استقرار این نظم بعد از جنگ جهانی دوم کمک کرد و امروزه ما با فاصله بزرگترین تأمینکننده مالی آن هستیم. لازم است به دقت بررسی کنیم که آیا ما در قبال سرمایهگذاری، مابهازای متناسبی به دست میآوریم یا خیر.»
وی اضافه کرده است: «بیماری همهگیر کرونا این را فاش کرده که بسیاری از نهادهای بینالمللی هنوز تمایل دارند باب میل برخی از خطرناکترین کشورهای دنیا از جمله ایران رفتار کنند. این غیرقابلقبول و نیازمند پاسخی سریع و قوی ازسوی ایالات متحده است.»
هیلی با بیان این ادعا که سازمان بینالمللی پول در تلاش است نظام تحریمهای آمریکا علیه ایران را تضعیف کند ادعا کرده تهران در صورت برخوردار شدن از این وام از آن برای تهدید منافع آمریکا و متحدانش در منطقه استفاده خواهد کرد.
او نوشته است: «دولت ترامپ باید جلوی وام صندوق بینالمللی پول را بگیرد، تمام!»
«ژانگ جون»، نماینده چین در سازمان ملل متحد خواستار برطرف کردن و لغو تحریمهای آمریکا علیه سوریه شد.
ژانگ با تاکید بر اینکه پیش از این نیز، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار رفع تحریمها علیه سوریه شده بود، همچنین تأکید کرد که کشورهای منطقه هم نگرانیهایشان را از تحریمها علیه سوریه ابراز کردهاند.
دیپلمات چینی درخواست برای لغو تحریمهای آمریکا علیه سوریه را در نشست مجازی سازمان ملل عنوان کرده است.
به گفته این مقام چینی، تحریمهای آمریکا بر اقتصاد منطقه اثر گذاشته و این تحریمها باعث ایجاد تبعاتی مانند افزایش بیکاری شدهاند.
پیش از این نیز، نماینده دائم سوریه در دفتر سازمان ملل در ژنو در نامهای به کمیسر حقوق بشر سازمان ملل، اصرار آمریکا و اتحادیه اروپا بر ادامه تحریمها علیه سوریه در شرایط کرونا را نقض آشکار حقوق بشر و در تضاد با ادعای آنها درباره ضرورت همبستگی جهانی برای مبارزه با همهگیری این بیماری توصیف کرده بود.
«خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان، و «برایان هوک» فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در خصوص صلح منطقه ای و مقابله با ایران صحبت کردند.
دو طرف در جریان این دیدار در خصوص روابط دو جانبه و «اهمیت آن بر حفظ امنیت و ثبات منطقه و همچنین مقابله با اقدامات علیه صلح منطقه» رایزنی کردند.
معاون وزیر دفاع عربستان مدعی شد که «ریاض در کنار واشنگتن برای تحقق امنیت و صلح در منطقه و جهان تلاش کرده و از اقدامات آمریکا برای توقف فعالیت های خصمانه ایران در منطقه حمایت می کند».
آنها در خصوص حملات اخیر نیروهای مقاومت یمن علیه مواضع عربستان سعودی نیز صحبت کردند، به طوری که ادعا شد که خطوط دفاع هوایی عربستان موفق شده این حملات را ناکام بگذارد!
معاون وزیر دفاع عربستان از آمریکا به دلیل اعزام نیرو و ارسال تجهیزات دفاعی به عربستان تشکر کرد.