نشست با مدیران معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده

جهانگیری: گفتگو راهکار اصلی حل مسائل کشور است

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه یکی از مسائل حیاتی پیش روی کشور برای عبور از چالش‌ها اهتمام به امر گفتگو است، اظهار داشت: ما برای حل مسائل بنیادین پیش روی کشور در همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی بین‌المللی نیازمند گفتگو هستیم تا مشکلات پیش روی کشور را برطرف کنیم.
کد خبر: ۹۸۷۸۸۹
|
۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۳ 01 July 2020
|
13100 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دکتر جهانگیری عصر امروز (چهارشنبه) در نشست مدیران ارشد معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه تحریم‌های این دوره آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران قابل مقایسه با هیچ دوره‌ای پس از انقلاب اسلامی نیست، گفت: آمریکایی‌ها با همه ظرفیت به میدان آمده‌اند تا اقتصاد ایران و بعد از آن نظام جمهوری اسلامی ایران را به فروپاشی بکشانند. آن‌ها فشار مضاعفی را روی حوزه‌های نفت، بانک و حمل‌ونقل به وجود آورده‌اند تا ایران در تامین نیاز‌های خود مانند دارو و کالا‌های اساسی با مشکل مواجه شود.

معاون اول رییس‌جمهور گفت: راهبرد اصلی جمهوری اسلامی ایران در این مواجهه مقاومت است، اما باید این مقاومت از پشتوانه گفتگو در مسائل بین‌المللی برخوردار باشد تا بهتر بتوانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه آن‌ها حتی اجازه جابجایی یک دلار از منابع کشور در کره جنوبی و ژاپن برای خرید دارو و ملزومات اساسی مورد نیاز را نمی‌دهند، تصریح کرد: در همین حال ما با شرایط کرونا مواجه شده ایم که همه بخش‌ها به ویژه اقتصاد و سلامت و حتی خانواده را تحت تاثیر قرار داده است به طوری که بسیاری از متفکران دنیا معتقدند مسائل پس از کرونا کاملا متفاوت از مسائل پیش از آن خواهد بود.

دکتر جهانگیری با استقبال از راهبرد معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در برنامه‌ریزی به منظور تقویت فرصت گفتگوی بین نسلی بین خانواده‌ها گفت: قطعا شکل گیری موضوع گفتگو در داخل خانواده‌ها آغاز یک روند مثبت است که باید بیش از پیش پیگیری شود.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به وظیفه سنگین این معاونت در توجه به مسائل زنان و جبران عقب ماندگی‌ها در استیفای حقوق آنان گفت: خوشبختانه دیدگاه‌های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در حوزه نگرش به زنان پس از انقلاب اسلامی افق‌های خوبی را پیش روی کشور باز کرده است و ضرورت دارد تا معاونت امور زنان به منظور پیشبرد طرح‌ها و برنامه‌هایش با تشکیل اتاق فکر از نظر مشاوران و صاحبنظران فرهیخته بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: این معاونت باید پاسخگوی مطالبات جامعه باشد و مسئولیت سنگین بیان و پیگیری این مطالبات به لحاظ قانونی، رسمی و حقوقی را برعهده دارد. خوشبختانه کار‌های مهمی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم انجام شده که باید به سرعت پیگیری شود چرا که مسائل زنان کشور در شرایط خاصی قرار دارد.

دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه باید نخبگان و محققان در پیش بینی مسائل حوزه زنان بویژه در شرایط کرونا و تحریم‌ها به منظور رفع چالش‌ها بیش از پیش تلاش کنند، گفت: خوشبختانه معاونت امور زنان و خانواده بر روی مسائل بنیادی نظیر تقویت خانواده که اصل مهمی در همه جوامع و به ویژه کشور ماست، به خوبی تمرکز کرده است.

معاون اول رییس جمهور افزود: مسئولیت پیگیری سیاست‌های کلان مرتبط با خانواده بر عهده این معاونت است، همانطور که بنده در زمینه سیاست افزایش جمعیت به دستگاه‌های مختلف دستور پیگیری‌های لازم را داده‌ام و وظیفه آن‌ها مشخص شده است، عمده کار در حوزه خانواده بر عهده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است و باید از دستگاه‌ها مطالبه جدی داشته باشیم.

وی افزود: لوایح تهیه شده در خصوص ممنوعیت خشونت علیه زنان موضوع مهمی است که در اولین فرصت در کمیسیون لوایح دولت باید بررسی و به هیات دولت ارائه شود.

دکتر جهانگیری موضوع زنان سرپرست خانوار را با توجه به تعداد زیاد آن موضوع جدی برشمرد و گفت: این زنان دارای مسائل اقتصادی و اجتماعی متفاوتی هستند و باید برای توانمند سازی زنان سرپرست خانوار تلاش جدی شود و این معاونت می‌تواند با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که دارای منابع و برنامه لازم در این خصوص است گام‌های مهمی در این خصوص بردارد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اختصاص منابع و تسهیلات بانکی برای مواجهه با پیامد‌های کرونا در حوزه اقتصاد از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خواست تا برنامه ریزی لازم را برای کمک به اشتغال زنان و جلوگیری از آسیب دیدن بنگاه‌های مرتبط با آنان را پیگیری کند.

وی همچنین با اشاره به تدوین شاخص‌های عدالت جنسیتی از سوی معاونت امور زنان و خانواده، گفت: تدوین ۱۷۰ شاخص برای عدالت جنسیتی کار مهمی است که از سوی این معاونت انجام شده، اما باید ملاک بررسی‌ها قضاوت در این خصوص را بر مبنای چند شاخص اصلی و مهم در نظر بگیریم.

جهانگیری افزود: در بخش اقتصادی نیز ملاک اصلی اقتصاد یک کشور بر مبنای چند شاخص مهم نظیر رشد اقتصادی، سرمایه گذاری، تورم و تعدادی شاخص از این دست محاسبه می‌شود، اما اگر بخواهیم شاخص‌های زیرمجموعه هر یک از مولفه‌های اقتصادی را نیز در قضاوت‌های خود بگنجانیم، ممکن است نتایج متفاوتی حاصل شود.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به تصویب استفاده ۳۰ درصدی از زنان در مشاغل مدیریتی در یکی از جلسات شورای عالی اداری، خاطرنشان کرد: در آن جلسه دو موضوع مهم به تصویب رسید؛ یکی اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه، سهم مدیریت زنان در کشور تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند و مصوبه دیگر نیز این بود که سن مدیریتی کشور ۸ سال جوانتر شود.

وی افزود: امروز رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گزارشی در این خصوص ارائه کرد مبنی بر اینکه تا سال ۹۶ میزان بکارگیری زنان در مشاغل مدیریتی ۱۵.۳ درصد بوده که این عدد امروز به ۲۳.۹ درصد رسیده و با پیگیری‌هایی که در دست انجام است طی سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ حتما به ۳۰ درصد ارتقاء پیدا خواهد کرد.

جهانگیری با اشاره به انتصاب زنان در مشاغلی که تا پیش از این فقط در اختیار مردان بود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز زنان کشور در مشاغلی نظیر سفیر، معاون استاندار و معاون وزیر فعالیت دارند که به صورت طبیعی با رزومه و عملکرد موفقی که این زنان در جایگاه معاون وزیر به ثبت خواهند رساند، ارتقاء آن‌ها قطعاً در سال‌های آینده انتساب بعنوان وزیر خواهد بود.

معاون اول رییس جمهور بر ضرورت تعامل و ارتباط گسترده‌تر معاونت امور زنان و خانواده با تشکل‌ها و انجمن‌های غیردولتی تاکید کرد و گفت: سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد از قدرت تاثیرگذاری بالایی در جامعه برخوردار هستند که لازم است با تعامل بیشتر، از نظرات و پیشنهادات آن‌ها بیشتر استفاده شود.

وی ادامه داد: این موضوع به دستگاه‌های اجرایی نیز ابلاغ شده است تا در تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌های خود حتماً نظرات و دغدغه‌های بخش‌های غیردولتی را نیز مدنظر قرار دهند و در جلسات تصمیم گیری حتماً نماینده بخش خصوصی مرتبط را نیز دعوت کنند.

دکتر جهانگیری اضافه کرد: لازم است در جلسات کمیسیون‌ها و شورا‌ها که قرار است درباره موضوعات مرتبط با زنان تصمیم گیری شود، نماینده تشکل‌های زنان نیز حضور داشته باشد تا تصمیمات اتخاذ شده پخته‌تر و از پشتوانه سیاسی و اجتماعی بیشتری برخوردار باشد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به توانمندی زنان کشور در حوزه کارآفرینی تصریح کرد: امروز مجموعه‌های قدرتمندی در حوزه کارآفرینی در کشور شکل گرفته که مدیران تعداد زیادی از این بنگاه‌های تولیدی، صنعتی و دانش بنیان زنان هستند و به دلیل تراز بالای مدیریتی و حجم کار و فعالیت اقتصادی، توانسته‌اند در سطح بین‌المللی نیز فعالیت داشته باشند.

وی بر ضرورت توجه به موضوع بهره وری در کشور و فرهنگ سازی برای ارتقاء این موضوع در خانواده‌ها تاکید کرد و گفت: اگر به دنبال بالا بردن بهره وری هستیم باید این موضوع را از خانواده‌ها شروع کنیم تا نه تنها در بخش انرژی بلکه در کل هزینه‌های خانوار شاهد تحول باشیم و این موضوعی است که معاونت امور زنان و خانواده می‌تواند نقش موثری در تحقق این فرهنگ سازی ایفا کند.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین طرح تاب آوری اجتماعی توسط معاونت امور زنان و خانواده قدردانی کرد و گفت: اگر می‌خواهیم از مشکلاتی نظیر تحریم و شیوع کرونا سربلند بیرون بیاییم باید تاب‌آوری جامعه را بالا ببریم تا آحاد جامعه بتوانند مهارت‌های لازم را برای رویارویی با مشکلات کسب کنند.

جهانگیری با اشاره به ضرورت حمایت از زنان شاغل در روستاها، گفت: معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ضمن همکاری با معاونت امور زنان و خانواده از برنامه‌های این معاونت برای ارائه تسهیلات قرض الحسنه به زنان شاغل در روستا‌ها به ویژه زنان سرپرست خانوار در روستا‌ها حمایت کند.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: تصمیمات دیگری نیز در حوزه تحت پوشش قرار گرفتن روستاییان اتخاذ شده که در اجرای این برنامه قرار است زنان در اولویت باشند که معاونت امور زنان و خانواده می‌تواند از این فرصت نیز استفاده کند.

وی با تاکید بر اهمیت برنامه‌های معاونت امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: این معاونت در حقیقت امور نیمی از جامعه را نمایندگی می‌کند و همه دستگاه‌های اجرایی نیز علاقه‌مند هستند که کار‌های این معاونت بهتر انجام شود تا زمینه رضایت مندی نیمی از افراد جامعه بیشتر فراهم گردد.

جهانگیری درخصوص لوایح مرتبط با جلوگیری از خشونت علیه زنان و کودکان، گفت: اینکه پدری تصور کند می‌تواند فرزند خود را که ممکن است مرتکب یک خطایی شده باشد، به قتل برساند و از مجازات مربوط به قتل در امان باشد بسیار درآور است که باید هر چه سریعتر با پیگیری معاونت امور زنان و خانواده لایحه‌ای در این خصوص به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: یکی از اقدامات مثبت و سازنده معاونت امور زنان و خانواده درخصوص تابعیت فرزندان زنانی بود که همسران آن‌ها تابعیت ایرانی نداشتند که خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام شد این موضوع به تصویب رسید و امروز در حال اجرا است.

در این مراسم معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز با اشاره به تدوین طرح ارتقاء تاب آوری اجتماعی و طرح گفتگوی ملی خانواده از سوی این معاونت گفت: در کنار برنامه‌های اقتصادی دولت برای حمایت از خانوار‌ها در شرایط کرونایی، معاونت امور زنان و خانواده آمادگی دارد طرح ارتقاء تاب آوری اجتماعی که در برخی مناطق کشور با موفقیت آزمایش شده را در سایر مناطق پرآسیب کشور اجرایی کند.

معصومه ابتکار از ۳۱ مدیرکل امور بانوان استان‌ها برای همراهی با معاونت امور زنان و خانواده قدردانی کرد و گفت: لازم است از نهاد‌ها و تشکل‌های مدنی فعال در حوزه زنان نیز قدردانی کنم که بدون همکاری آن‌ها امکان اجرای بسیاری از برنامه‌های این معاونت میسر نبود.

در این مراسم همچنین تعدادی از معاونین و مدیران ارشد معاونت امور زنان و خانواده و نیز نمایندگان دو تشکل مردمی فعال در حوزه زنان، گزارشی از عملکرد و دستاورد‌های حوزه مسئولیت خود ارائه کردند و به تشریح برنامه‌های آتی خود برای بهبود امور زنان و خانواده پرداختند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟