واکنش بازار به ممنوعیت واردات گوشی‌های لوکس

قیمت انواع گوشی تلفن همراه طی چند روز اخیر با انتشار خبری مبنی بر تصمیم دولت برای ممنوعیت واردات گوشی های بالای ۳۰۰ یورو با افزایش مواجه شده است.
کد خبر: ۹۸۹۲۳۲
|
۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۹ 08 July 2020
|
15055 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از مهر ابتدای هفته جاری رضا عالیان، سخنگوی اتحادیه وارد کنندگان تلفن همراه از ممنوعیت واردات موبایل با قیمت بیشتر از ۳۰۰ یورو خبر داده بود.

به گفته عالیان این ابلاغیه مصوبه کمیته ارزیابی تخصیص ارز متشکل از بانک مرکزی و وزارت صمت است که بر اساس آن به گوشی تلفن همراه با نرخ بالای ۳۰۰ یورو ارز اختصاص نمی‌یابد. در ادامه نیز خبری مبنی بر ممنوعیت واردات گوشی مسافری منتشر شد و علت آن را تخصیص سقف ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورویی برای واردات موبایل از سوی بانک مرکزی اعلام کردند که با توجه به کمبود ارز و برنگشتن ارز حاصل از صادرات، واردات گوشی مسافری نیز ممنوع شده است.

انتشار این دو خبر در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی سبب شد فعالان بازار با نگرانی از توقف واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو، قیمت گوشی‌های در این رده قیمتی موجود خود را تا ۵۰ درصد افزایش دهند؛ گوشی‌های پرمصرف که در رده قیمت پایین و متوسط جای می‌گیرند نیز از این افزایش نرخ کاذب بی بهره نمانده اند و تا ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته اند.

یک فروشنده تلفن همراه در یکی از مجتمع‌های معروف بورس موبایل در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قیمت گوشی‌های موبایل با تغییر نرخ دلار متغیر است، گفت: برخی شایعه‌ها نیز در فضای مجازی به افزایش قیمت‌ها دامن زده است؛ مثلاً شایعه ممنوعیت واردات گوشی بالای ۳۰۰ یورو باعث شده در شبکه‌های اجتماعی بحث افزایش قیمت موبایل مدل آیفون ۱۱ پرومکس تا ۵۰ میلیون تومان مطرح شود.

به گفته این فعال صنف فروشندگان تلفن همراه، دست به دست شدن این شایعات در فضای مجازی، باعث سو استفاده برخی فروشندگان موبایل و نیز تعدادی از سایت‌های مدعی تعیین قیمت کالای دیجیتالی شده است.

یک فروشنده دیگر گوشی تلفن همراه وابسته به یکی از شرکت‌های وارد کننده تلفن همراه با بیان اینکه طی یک ماه اخیر قیمت گوشی‌ها رو به افزایش بوده است، گفت: در بسیاری از این فروشگاه‌ها این افزایش قیمت به گوشی‌های موجود در لیست اقلام موجودی فروشگاه‌ها نیز سرایت کرده و به گوشی‌های تازه وارد محدود نمی‌شود.

به گفته این فروشنده موبایل، تحت تأثیر این شایعه، نه فقط قیمت گوشی‌های گرانقیمت بلکه گوشی‌های پرمصرف برندهای معتبر که عموماً زیر ۵ میلیون تومان هستند را تا یک میلیون تومان افزایش داده است.

وی گفت: قیمت گوشی سامسونگ گلکسی مدل A۱ که هفته گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود، طی روزهای اخیر به دو میلیون و ۷۰ هزار تومان رسیده که افزایش ۱۰ درصدی داشته است.

گوشی سامسونگ مدل Acs امروز ۴ میلیون و ۸۴۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است در حالی که هفته گذشته کمتر از ۴.۵ میلیون تومان به فروش می‌رسید.

رشد کاذب قیمت گوشی تحت تأثیر شایعه ممنوعیت واردات گوشی بالای ۳۰۰ دلاردر حالی است که قیمت این کالای مصرفی طی دو ماه اخیر نیز به شدت تحت تأثیر نوسانات قیمت دلار بوده و رشد شدید قیمت را تجربه کرده است. برای مثال گوشی نوکیا مدل ۶.۲ که این روزها ۳ میلیون و ۶۱۹ هزار تومان به فروش می‌رسد، ماه گذشته ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان عرضه می‌شد.

همچنین گوشی شیائومی مدل نوت ۱۰ پرو که این روزها ۱۳ میلیون و ۸۴۰ هزار تومان است، ماه گذشته حدود ۹ میلیون تومان به فروش می‌رسید.

سودجویی فروشندگان گوشی تلفن همراه و بالابردن کاذب قیمت در حالی است که متأسفانه نظارت بر قیمت این کالای مصرفی فراگیر به شدت ضعیف است و ضابطه‌ای برای قیمت گذاری وجود ندارد.

مصوبه هنوز به گمرک ابلاغ نشده است

دیروز مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت گفته بود که هنوز هیچ ابلاغیه‌ای به گمرکات مبنی بر اعمال ممنوعیت واردات گوشی تلفن همراه به ارزش بالای ۳۰۰ یورو نداشته ایم.

به گفته سعید عباسپور، در این رابطه کمیته مشترک میان بانک مرکزی و وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم نهایی را اعلام خواهند کرد.

هیچ بهانه‌ای برای افزایش قیمت وجود ندارد

عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان نیز دیروز در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه هیچ تغییری در واردات این کالا انجام نشده و بهانه‌ای برای افزایش نرخ وجود ندارد، گفته بود: با گرانفروشان برخورد خواهد شد.

به گفته وی بازرسان سازمان اتاق‌های اصناف و سازمان‌های صمت استان‌ها نسبت به هر گونه افزایش قیمت نامتعارف در سطح بازار، اقدام کرده و مردم نیز می‌توانند در صورت مشاهده گرانفروشی، مراتب را از طریق سامانه ۱۲۴ و واحدهای نظارت و بازرسی اصناف اعلام نمایند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۲
نقد و پرسشگري
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
چرت
بی نام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
تابناک جون اطلاعات موثق است که این شرکتهای وارد کننده با ارز بسیار کمتر ( یوان ، روپیه )مثلا در اسفند گوشی آوردن و در خرداد با قیمت روز دلار به صورت رسمی برای مغازه داری که خرید رسمی کرده فاکتور کردن ، بله این وسطم یه سری فروشنده که تعداد کمی گوشی داشتن انبار کردن البته بیشترشون اینکارو نکردن ، علت اصلی دست و پا زدن شرکتها گرفتن ارز نیمایی از دولت و فروختن به قیمت روز برایه سود بیشتر است
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
موبایل دست دوم را به جای نو میفروشم حرام اندر حرام
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
عزیزان گرامی بفکر صدور این نخبگان آینده نگر برای تصدی مسئولیت در سایر کشورهای متقاضی باشیم. امریکا نیازی ندارد در ایران غلطی بکند خودمان بهتر از آنها بلدیم چطور ملتمان را ریشه کن کنیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
وزارت صمت مرکز تصمیمات غیرکارشناسی و غیر مسیولانه هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
اینروزها یه کلیپ تاسف اوری دست به دست میشه که حاوی مصاحبه باافرادی هست که به هشدارها توجه نمیکنند وماسک نمیزنند دقیقا همین داستان داره توبورس اتفاق می افته اینهمه اقتصاددان دارند هشدارمیدن که بورس داره مسیر خطرناکی روطی میکنه ولی حضرات بورس باز گوششون به این حرفها بدهکارنیست وهمچنان کارخودشونو انجام میدن البته نتیجه هردو معضل یکی هست « نابودی» ! اولی نابودی جان دومی نابودی سرمایه !!!
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
جالبه بازار فقط در نابود کردن ملت واکنش نشان میدهد و هیچگونه صبوری در جهت حمایت از مصرف کننده نداره؛ دولت شده ویبراتور بازار و ملت شدن .....آزمایشگاهی دولت و بازار!!!!!!قوه قضائیه و مقننه ورود کنه به این موضوع این هم یک سوت دیگه؛ سوت که نه دارم جیغ میزنم ؛ کسی نمیشنود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بانام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
ما همه عاشق تصمیما فکورانه دولتی ها هستیم
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
به پیر به پیغمبر گوشی مثلا آیفونی که همه دنیا دارن استفاده میکنن لوکس نیست!! اینجا ما فقیریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
بسمه تعالی
شگردهای کهنه ولی مؤثر در افزایش قبمت گوشیها ، اعلام محدودیت افزایش قبمتها اعلام عدم محدودیت واردات کاهش قیمتها ولی نه به قیمتهای قبلی....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟