کلافگی در صدور بیمه نامه، شاهکار جدید صنعت بیمه / مسئول کیست؛ فناوران خبره یا مدیران خبره صنعت بیمه؟

این روزها، بیمه گران برای صدور بیمه نامه و ارائه خدمات به مردم با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند؛ مشکلاتی که نمونه آن را در معاملات بورس و اختلال در هسته معاملات نیز می‌توان دید.
کد خبر: ۹۸۹۸۳۸
|
۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۲ 11 July 2020
|
33572 بازدید
|
کلافگی در صدور بیمه نامه، شاهکار جدید صنعت بیمه/ مسئول کیست؛ فناوران خبره یا مدیران خبره صنعت بیمه؟
بیش از یک قرن پیش، صنعت بیمه در ایران فعالیت خود را غیررسمی آغاز کرد و نخستین بار در سال ۱۲۸۹ خورشیدی دو شرکت بیمه خارجی به تاسیس نمایندگی در ایران اقدام کردند.
 
به گزارش تابناک اقتصادی؛ با گذشت زمان، شاهد رونق صنعت بیمه در اقتصاد کشور بودیم؛ صنعتی که در جهت پوشش انواع ریسک‌های کسب و کار و سلامت مردم، روند رو به رشدی را طی کرده است.
 
در این میان، با گسترش شکل گیری شرکت‌های خصوصی در صنعت بیمه، نیاز به بستری آنلاین برای ارائه خدمات نرم افزاری و آی تی محور، ضرورت پیدا کرد؛ اما در این مسیر، به دلیل سیاست‌های انحصارگرایانه، شاهد شکل گیری شرکت‌های محدود در جهت ارائه این خدمات به صنعت بیمه بودیم.
 
به گونه‌ای که در طول زمان، با وجود شکل گیری شرکت‌های جدید بیمه ای، اولا حمایت جدی و همه جانبه از شرکت‌های داخلی در زمینه ارائه خدمات نرم افزاری و زیرساختی در صنعت بیمه، در دستور کار روسای کل بیمه مرکزی در این سال‌ها نبوده است، (چراکه امروزه تنها دو شرکت به ارائه خدمات نه چندان مطلوب به ده‌ها شرکت بیمه‌ای مشغول هستند) ثانیا این مدیران عالی رتبه بیمه مرکزی، برنامه‌ای هم برای تسهیل ورود شرکت‌های موفق خارجی در زمینه Core Insurance به کشور نداشته اند یا اگر هم داشته اند، موفق نبوده اند تا بتوانند در راستای بومی سازی آن شرکت، به نتیجه‌ای مطلوب برسند. موضوعی که حالا باعث ایجاد مشکلات متعدد برای کسب و کار‌های بیمه‌ای از یک سو و سردرگمی و گرفتاری جدید برای مردم (بیمه گذاران) شده است.

در حالی که این روزها، با شیوع ویروس کرونا، کسب و کار‌ها به سمت فعالیت بیشتر در بستر آنلاین رفته‌اند، صنعت بیمه و به طور مشخص، نمایندگی‌های بیمه‌ای برای صدور بیمه نامه و ارائه خدمات به مردم با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند. مشکلاتی که نمونه آن را در معاملات بورس و اختلال در هسته معاملات نیز می‌توان مشاهده کرد.
 
در این خصوص، مردم و شاغلین در نمایندگی‌های بیمه، این روزها، سردرگم و کلافه شده‌اند. یکی از کارمندان نمایندگی‌های بیمه، در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی با گلایه از انحصار در ارائه خدمات به شرکت‌های بیمه‌ای و عدم ورود جدی بیمه مرکزی به مشکلات موجود، اظهار داشت: چند هفته‌ای است که بستر خدمات پشتیبان و نرم افزاری ده‌ها شرکت بیمه‌ای با مشکل مواجه شده است. وی در این باره توضیح داد: متقاضی دریافت انواع بیمه نامه در زمان سررسید بیمه نامه خود به نمایندگی مربوطه مراجعه می‌کند، اما امکان صدور بیمه نامه برای وی وجود ندارد. زیرا شرکت فناوران که به عنوان شرکت پشتیبان در ارائه خدمات نرم افزاری و زیرساخت فناوری اطلاعات است، با مشکل و اختلال مواجه شده است.
 
این فعال صنعت بیمه در ادامه افزود: وضعیت ما شبیه اختلال در هسته معاملات بورس شده است. از ابتدای صبح با تصور این که نرم افزار پشتیبان با مراجعه کمتری همراه است و می‌توان سریع‌تر به نتیجه رسید، اقدام به صدور بیمه نامه می‌کنیم، اما باز هم مشکلات پابرجاست. مردم منتظر دریافت بیمه نامه هستند، اما شرکت فناوران توان ارائه خدمات مطلوب و بموقع را ندارد.
 
وی با تاکید بر اینکه از خردادماه به دستور بیمه مرکزی، حذف نسخه فیزیکی بیمه نامه‌های شخص ثالث فراهم شده است، گفت: اما با مشکلات به وجود آمده از سوی شرکت فناوران، عملاً تعداد اندکی بیمه نامه صادر می‌شود و برای حجم زیادی از درخواست ها، بیمه نامه‌ای صادر نمی‌شود که بتوان حداقل فایل PDF آن را به بیمه گذار ارائه کرد.
 
این فعال بیمه در ادامه افزود، در سایت این شرکت در خردادماه امسال در این باره نوشته شده بود: «اقدامات لازم به منظور ایجاد بستری برای دیجیتالی شدن فرآیند صدور بیمه نامه‌ای شخص ثالث در مجموعه فناوران اطلاعات خبره، در حال انجام است و با پیاده سازی آن در آینده نزدیک، صنعت بیمه از این تسهیلات برخوردار خواهد شد»؛ اما آنچه این روزها، کسب و کار‌های بیمه را با مشکلات متعدد مواجه کرده است، عدم ارائه خدمات مطلوب و قابل قبول به شرکت‌های بیمه‌ای است.
 
وی در پاسخ به این که چه تعداد شرکت بیمه در حال حاضر با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند، اظهار داشت: بیست و سه شرکت بیمه‌ای با شرکت فناوران قرارداد همکاری دارند. در این میان، شرکت بیمه آسیا، بزرگ‌ترین شرکت در بین مشتریان شرکت فناوران است که متأسفانه حجم بسیار زیادی از متقاضیان بیمه‌ای را سردرگم و کلافه کرده است. مردمی که هر روز در انتظار صدور بیمه نامه هستند، اما همچنان با وعده شرکت فناوران مواجه می‌شوند و در هفته‌های اخیر، تعداد بیمه نامه‌هایی که صادر شده است نسبت به حجم درخواست ها، بسیار کمتر است و تا به این لحظه، مشکلات هم چنان پابرجاست.
کلافگی در صدور بیمه نامه، شاهکار جدید صنعت بیمه/ مسئول کیست؛ فناوران خبره یا مدیران خبره صنعت بیمه؟
 
جای سؤال است شرکتی که ادعا دارد به عنوان بزرگ‌ترین و تخصصی‌ترین شرکت فعال در زمینه مکانیزاسیون صنعت بیمه فعالیت دارد و بر ارائه سامانه جامع بیمه گری و سامانه هوش تجاری، خود را برتر معرفی می‌کند، چرا قادر به ارائه پشتیبانی و خدمات نرم افزاری مطلوب به بیش از ۲۰ شرکت بیمه‌ای نیست؟
 
آیا زمان ورود شرکت‌های جدید در زمینه ارائه خدمات نرم افزاری و پشتیبانی از شرکت‌های بیمه‌ای نرسیده است؟
 
در این خصوص، همچنین انجمن صنفی نمایندگان بیمه آسیا در استان البرز، طی نامه‌ای به مدیریت و بازرسی شرکت بیمه آسیا ضمن اشاره به مشکلات ذکر شده در این گزارش، تاکید کردند: «سرعت استعلام‌های بیمه‌ای با کُندی مواجه است. قطعی سیستم در مواقعی از ساعات میانه روز بیشتر می‌باشد. همیشه هر زمان به روز رسانی و مخصوصاً تغییرات ورژن می‌باشد، تا چند روز نمایندگان دارای مشکلات فراوان هستند. در چند سالی که این سیستم توسط فنآوران ایجاد شده به وضوح مشخص شده که این شرکت توانایی ارائه مناسب خدمات به شرکت بیمه آسیا را ندارد.»
 
انتظار می‌رود در شرایطی که مردم و فعالان بیمه‌ای با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند، هرچه زودتر مسعود بادین مدیرعامل بیمه آسیا برای رفع مشکلات به وجود آمده اقدام عاجل کند تا از بار مشکلات متقاضیان بیمه نامه و نمایندگی‌های مربوطه، اندکی کاسته شود. همچنین سایر مدیران عامل شرکت‌های بیمه، در اسرع وقت برای رفع مشکلات به وجود آمده تدبیر و راهکاری داشته باشند. اگر توان استفاده از امکانات نرم افزاری یک شرکت جدید فراهم است، بهتر است بیش از این وقت کشی نکنند و برای کمک به حل مشکلات مردم، اقدامی کنند، وگرنه مطالبه در تسریع حل مشکل به وجود آمده از شرکت طرف قرارداد، در اولویت باشد.
 
در این میان، ضرورت دارد که دکتر غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی و همچنین سندیکای بیمه گران، به سمت ایجاد بستری مناسب برای ورود شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه و حمایت حداکثری از این شرکت‌ها، گام بردارند. در زمانه‌ای که ضرورت پشتیبانی آنلاین و ارائه خدمات بموقع، نیاز ضروری جامعه است، چرا باید انحصار ارائه خدمات در اختیار تعداد انگشت شماری از شرکت‌ها باشد؟ هرچند لفظ انحصار در این مورد، با انحصار در موارد دیگر متفاوت باشد، اما وقتی حمایت کارا و حداکثری از شرکت‌های نوپا در زمینه ارائه خدمات نرم افزاری از سوی بیمه مرکزی صورت نمی‌گیرد، در عمل چرخه ادامه ارائه خدمات قبلی به سود شرکت‌هایی است که در حال حاضر پشتیبانی ضعیفی از شرکت‌های بیمه‌ای دارند و حاضر به تغییر در سازوکار خدماتی خود نیستند.
 
در پایان روی سخن با دکتر سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی است. صنعت بیمه به مانند بسیاری از صنایع بالادستی در این کشور، با مشکلات متعددی مواجه است. مشکلاتی که بسیاری از آن را می‌توان با تکیه بر توان دانش داخلی و نخبگان علمی این کشور برطرف کرد. نمی‌توان دست روی دست گذاشت و بدون برنامه دقیق و عدم حمایت از شرکت‌های جدید در زمینه پاسخ گویی به نیاز‌های نرم افزاری شرکت‌های بیمه ای، انتظار تسهیل امور را داشت. این روز‌ها صدور بیمه نامه به عنوان خدمات اولیه بیمه‌ای به مردم با مشکلات جدید و اختلال نرم افزاری مواجه است. همانگونه که اشاره شد در حال حاضر صدور بیمه نامه به دلیل اختلال در سامانه نرم افزاری شرکت فناوران با کُندی مواجه است و در مقابل تعداد زیاد درخواست صدور بیمه نامه، تعداد اندکی به مرحله نهایی صدور بیمه نامه می‌رسد و مردم را با نگرانی و چالش مواجه ساخته است.
 
آنچه مسلم است، شکستن انحصار خود ساخته در ورود شرکت‌های جدید در بستر مورد اشاره، بیش از هر زمانی احساس می‌شود. با حمایت از شرکت‌های جدید در زمینه ارائه خدمات نرم افزاری بیمه ای، اولاً مشکلات موجود تا حدود زیادی بر طرف خواهد شد و ثانیاً به ایجاد رقابت بین شرکت‌های پشتیبان برای ارائه خدمات مطلوب خواهد انجامید و ثالثاً با بهره گیری از توان علمی شرکت‌های دانش بنیان، زمینه برای اشتغال دانش آموختگان مرتبط، فراهم می‌شود. همان گونه که رئیس کل بیمه مرکزی در خردادماه در اقدامی به موقع در راستای کاهش تردد مردم در نمایندگی‌های بیمه ای، دستور به عدم صدور فیزیکی بیمه نامه شخص ثالث دادند، حال نیز دستور و اقدام فوری برای برطرف ساختن مشکلات به وحود آمده در صدور بیمه نامه ضرورت دارد.
 
تابناک در پایان آمادگی دارد تا نظرات مدیران شرکت فناوران اطلاعات خبره، بیمه مرکزی، سندیکای بیمه گران، بیمه آسیا، انجمن های صنفی نمایندگان بیمه و سایر ذینفعان و فعالان صنعت بیمه را در راستای شفاف سازی و حل مشکلات به وجود آمده، منتشر کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳۲
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
فرم پیشنهاد و کپی کارت شناسایی و خودرو رو حذف نکردن بیمه نامه رو حذف کردن جالبه نه
علی برکت اله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
بیمه وحشتناک از مردم بابت خودروها پول میگیره .شما هرسال احتیاط میکنید که تصادف نکنید یا حتی پول خسارت تصادف را از جیب میدیذکه از کوپن بیمه استفاده نشه وبقول معروف تخفیف لحاظ بشه ظ.ولی مسولان بیمه هرسال سقف بیمه را بالا وبالاتر میبرن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
همه چیز صد برابر گرون شده چرا انتظار داری که منی که از بیمه درآمد دارم قیمت رو ثابت نکه دارم
طرف سیب زمینی به به بهانه دلار گرون میکنه!!
ما نباید درآمدمون به روز باشه!!!
شما شغلت چیه ببینم قیمت چهار یال پیش رو میگیری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
امان ازدست بعضی از مسئولین و کارکنان بی نظم شرکتهای بیمه خودرو
شهرام دادگرنیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
جالبه در این اوضاع که شرکت.. نمیتونه خدمات مطلوبی ارائه بده, شرکت بیمه نن هم نمایندگانش رو مجبور به استفاده از این سیستم معیوب کرده. سرانجام این همه باندبازی تو ایران به کجا ختم میشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
جناب
شما از بیمه ای که نمایندگیشو داری وضعیت زیرساختشونو پیگیری کن بعد تقصیرو بنداز گردن نرم
افزار
اصلا تغییر و تحولات صنعت بیمه رو تو این چند ماه میدونین یا اینکه فقط کلیک کردن رو باتن صدور بیمه نامه رو میشناسین!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
انحصار در همه جا باعث رنج رعیت می شود و سود اربابان
پاسخ ها
مهتاب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۵
اینو هم در نظر بگیرید که کلا ایرانیا حوصله کارهای بزرگ رو ندارند وگرنه تا حالا این نرم افزار رو نوشته بودند. نرم افزار حسابداری نیست که سیستم جامع بیمه گیری هست
مهتاب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۶
کسی رو مجبور به استفاده از نرم افزار خاصی نکردن
یک شرکت هم این کار رو کرده همه فقط دنبال بی ارزش کردن کارش هستند هیج کس حجم کار حجم تغییرات وزیر ساختهای ملی رو نمی بینه
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
بيمه خودرو از يك طرف بيمه تامين اجتماعي ازيك طرف بر اساس چه معياري اينقدر گران ميكنند من 10سال سابقه واريز تامين اجتماعي دارم به صورت خويش فرما با اين گراني اگر نتواتم واريز كنم اين ده سال سابقه من چي خواهد شد رفتم دكتر پوست با دفترچه 49 هزار تومان حق ويزيت گرفتند بيمه پس كجا به درد من خواهد خورد به اين اميد واريز ميكنيم كه بعد از فوت كردم زن بچه لااقل بخور نميري بگيرند
آزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
من بعنوان یک فعال بیمه ای عرض میکنم .متاسفانه بی تدبیری و خودشیرینی بیمه مرکزی ، مشکلات عدیده ای بوجود اورده است، اکنون برای صدور یک بیمه نامه، استعلام ان لاین از ثبت احوال ، استعلام ان لاین از بیمه مرکزی و استعلام ان لاین از نیروی انتظامی لازم است که سیستم استعلام بیمه مرکزی رکورد دار قطعی و بعد ثبت احوال میباشد. متاسفانه تصمیم مدیر بیمه مرکزی برای صدور بدون کاغذ بیمه نامه بدون ایجاد زیر ساخت انجام شده و ما دست اندرکاران فروش بیمه دچار مشکلات زیادی از این بی تدبیری شده ایم. جالب است بدانید در کشور های اروپایی هنوز برگه بیمه به بیمه گذار تحویل میشود!!
امین اله عزیزی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
باسلام متاسفانه یکی ازدلایل که منجر به کندی و عدم ارائه خدمات مطلوب سده است افزایش بی اندازه استعلامات گوناگون می باشد که ازسال گدشته الزامی شده و باتوجه به نیود زیرساخت مناسب همان ضرب المثل معروف آماده نبودن قیر و نفت و ...در یک زمان تداعی میگردد علی الخصوص درچند ماه گدشته بیمه مرکزی استعلام های بیهوده ای نظیر الزام به استعلام توسط ماه و سال ازثبت احوال و کدیکتا و فراخوانی ازبیمه مرکزی را نیز به پروسه صدور اضافه نموده که طبیعتا بارترافیکی برنامه های صدور را بالامی برد و ازطرفی نیازمداوم به تغییر نسخه درراستای فرمایشات بیمه مرکزی ایجاد میگردد.دراکثر موارد ایرادات به دلیل عدم دریافت استعلامهای اجباری ازخود بیمه مرکزی می باشد که ظاهرا زیرساختهای بیمه مرکزی و سامانه سنهاب توان پاسخگویی به این حجم ازشرکتهای بیمه وواحدهای صدور راندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
بیمه هم در این مملکت کلاهبرداری بیش نیست ، پول میگیرند و خدمات نمیدهند ! انگار صدقه سر میدهند !!!
علی قاسمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
دوست عزیز من حدود 14 سال هست تو فناوری اطلاعات شرکتهای بیمه مشغول فعالیتم. گزارشی که تهیه شده کاملا یکطرفه بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسی می باشد.
عمده مشکلاتی که اکنون باهاش مواجه هستیم اقدامات سریع و عجولانه بیمه مرکزی در ارایه سرویسهای جدید بدون در نظر گرفتن بستر سازی مناسب می باشد
در چند ماه اخیر صدور بیمه نامه منوط به استعلام معتبر از سامانه ثبت احوال و استعلام سابقه در سامانه سنهاب از طریق وب سرویسها می باشد
وقتی این سرویسها قطع یا با اختلال مواجه باشد عملا بیمه نامه ای صادر نمی شود. این اختلال روزانه هر دفعه و به مدت چند ساعت وجود دارد.
در صورتی که این مشکلات با برنامه فناوران ربطی نداره.
یا بستر نامناسب اینترنتی سطح کشور که در چند ماه گذشته با کندیهای شدید در این زمینه مواجه هستیم.
بهترین کارشناسهای صنعت فناوری اطلاعات در این شرکت حضور دارند و نرم افزارهای مشابه با اختلاف وحشتناک در خصوص بیزنس و پیاده سازی از این شرکت عقب هستند.
ممنون می شوم انتشار دهید. شاید باعث روشنگری در این زمینه برای نمایندگان و مشتریان صنعت بشود
با سپاس
پاسخ ها
کارمد بیمه
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
جناب من توی ثبت خسارت درمان هستم که اصلا استعلام نداره.این حرفا چیه میفرمایین؟این نرم افزار از سرتاپاش مشکل داره.از رابط کاربری داغون و سطح پایین بگیر تا سرعت افتضاح و آپدیت های بی فایدش.هر روز قطعه یا کنده.سرعتش با اینترنت 2 مگابایت در ثانیه (20 مگابیت) هم به بیش از 30 کیلیوبایت نمیرسه تو ثبت خسارت_(بنده مانیتورش میکنم).افتضاحه آقا.رقیب کجا بود.این نرم افزار مثل پراید میمونه که تو ایران باید با پیکان رقابت کنه.هر دوشون داغونن.واقعیته آقا.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟