حمله به کاروان نظامی آمریکا در دیوانیه عراق، آغاز نخستین عملیات نظامی مشترک ارتش عراق و نیروهای پیشمرگ، تصویب قطعنامه کمکرسانی به شمال سوریه در شورای امنیت و هشدار سازمان ملل درباره آغاز موج قحطی در یمن، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تمرین مین روبی آمریکا، انگلیس و عربستان سعودی در خلیج فارس نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ نیروی دریایی آمریکا به تازگی در بیانیهای از برگزاری یک رزمایش مین روبی مشترک با پرسنل نیروی دریایی انگلیس و عربستان در آبهای خلیج فارس خبر داد.
به نوشته وبگاه «نیوی ریکاگنیشن» نیروی دریایی آمریکا در بیانهای در نهم جولای (پنجشنبه نوزدهم تیر) اعلام کرد که طی روزهای گذشته، یک عملیات مشترک مین روبی با نیروی دریایی عربستان و انگلیس در خلیج فارس انجام داده است.
این آموزش شامل شبیه سازیهای واقعی شکار مین بود که در آن یگانهای شرکت کننده ضمن رعایت روش های استاندارد شکار مین، شبه مینها را کشف میکردند. در این تمرین مشترک، دو فروند کشتی نیروی دریایی آمریکا به نامهای «دکسترو» و «گلادیاتور»، یک فروند کشتی نیروی دریایی انگلیس به نام «براکلزبی» و یک فروند کشتی نیروی دریایی عربستان به نام «الشقرا» حضور داشتند.
به نوشته این منبع خبری، این تمرین در منطقه عملیاتی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منطقه انجام شد.
چندی قبل نیز ناوگان پنجم دریایی آمریکا حاضر در منطقه همراه با نیروی دریایی انگلیس یک رزمایش مشترک مین روبی را در خلیج فارس برگزار کردند. در این رزمایش علاوه بر کشتیهای مین روب، بالگردهای «ام ایچ-۵۳»، غواصان و تجهیزات کنترل از راه دور ویژه اعماق دریا، کشتیهای کلاس «اونجر» و قایقهای گشتی حضور داشتند. آمریکا مدعی است که این تمرینها جهت پشتیبانی از حمل و نقل تجاری و تامین امنیت تردد دریایی صورت میگیرد.
شبکه خبری المیادین از حمله به کاروان نظامی آمریکا در جنوب عراق خبر داد.
منابع عراقی به المیادین گفتند که ۴ کامیون حامل تجهیزات لجستیک نظامیان آمریکایی که دو دستگاه از آنها حامل زره پوشهای نظامی بوده، مورد حمله قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، کاروان نظامی آمریکا بین السماوه و الدیوانیه در جنوب عراق هدف حمله واقع شد.
در همین راستا، منابع خبری از به پرواز درآمدن هواپیماهایی که احتمالاً آمریکایی بوده اند در منطقه حمله به این کاروان نظامی خبر دادند.
همچنین فیلمی از حمله به کاروان نظامی آمریکا و آتش گرفتن تجهیزات نظامی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
گفته می شود افراد مسلح کامیون های حامل تجهیزات نظامی آمریکا را متوقف کرده و رانندگان عراقی را پیش از آتش زدن آنها پیاده کرده اند.
ائتلاف آمریکا هنوز به این حمله واکنشی نشان نداده است.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، عبدالامیر الشمری، معاون فرمانده عملیات مشترک عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد که نخستین عملیات نظامی مشترک میان ارتش و نیروهای پیشمرگ کرد عراق روز شنبه برای تعقیب عناصر داعش آغاز شد؛ این عملیات شامل گشتزنی بیش از ۱۷ هزار کیلومتر مربع از منطقه میان نیروهای ارتش و پیشمرگ میشود.
الشمری افزود: عملیات گشتزنی جدید با نام مرحله چهارم عملیات "ابطال عراق" (قهرمانان عراق) در حال انجام است و هدف از آن تعقیب عناصر تروریستی و برقراری ثبات و امنیت در استان دیالی و پاکسازی نوار مرزی با ایران است.
وی ادامه داد: این عملیات با حضور نیروهای ارتش، پلیس فدرال، حشد شعبی، نیروهای مقابله با تروریسم اقلیم کردستان عراق و با پشتیبانی هوایی جنگندههای عراق و ائتلاف بینالمللی در حال انجام است.
الشمری تأکید کرد که این نخستین عملیات مشترک عراق و اقلیم کردستان به شمار میرود.
شورای امنیت سازمان ملل بامداد یکشنبه (به وقت تهران) قطعنامه ارسال کمک از طریق گذرگاه مرزی ترکیه به مناطق تحت کنترل معارضان و تروریستها در شمال سوریه را تصویب کرد.
به نوشته «رویترز»، بعد از اینکه تلاش پنج باره کشورهای غربی در شورای امنیت برای تمدید قطعنامه کمکرسانی به شمال سوریه در هفته گذشته با وتوی روسیه و چین ناکام ماند، دقایقی پیش بالاخره این قطعنامه برای هفتمین سال پیاپی تمدید شد.
بنابراین، رأی ممتنع چین و روسیه این بار اجازه داد این طرح تصویب شود تا از طریق یک گذرگاه مرزی در جنوب ترکیه، به بهانههای بشردوستانه، به مناطق تحت کنترل معارضان کمکرسانی شود.
روسیه درباره این قطعنامه، که بدون هماهنگی و موافقت دولت مرکزی دمشق است، معتقد است وضعیت در سوریه در سالهای گذشته تغییر زیادی کرده و بخش زیادی از خاک این کشور اکنون تحت کنترل دولت است.
این در حالی است که روز گذشته اعضای شورای امنیت با ۴ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع طرح روسیه درباره گذرگاههای مرزی سوریه-ترکیه را رد کردند.
سازمان ملل متحد درباره تشدید خطر گرسنگی و قحطی در یمن طی چند هفته آینده هشدار داد.
در همین باره دفتر هماهنگ کننده امور حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار یک پیام ویدئویی در حساب توییتری خود تاکید کرد: بدون کمک فوری به روند غذارسانی به مناطق نیازمند، کمک رسانی به میلیون ها یمنی متوقف می شود؛ امری که آنان را در خطر گرسنگی و قحطی قرار می دهد.
این دفتر همچنین توضیح داد: اکنون ۲۰ میلیون یمنی (از ۳۰ میلیون نفر) از کمبود موادغذایی رنج می برند. بایستی اکنون برای نجات آنان وارد عمل شد؛ این وضع زیاد طول نخواهد کشید.
دفتر امور حقوق بشر در ادامه گزارش خود آورد: سازمان ملل متحد از ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون به ۱۵ میلیون یمنی کمک رسانی کرده است.
در ابتدای ماه جولای سازمان ملل اعلام کرد این سازمان فقط ۵۵۸ میلیون دلار کمک نقدی از مجموع یک میلیارد و ۳۵ میلیون دلار کمک وعده داده شده از سوی کشورها را برای حمایت از وضعیت یمنی ها دریافت کرده است.
یمن برای ششمین سال متوالی از جنگ ویرانگر ائتلاف سعودی اماراتی، شاهد یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان است. نزدیک به ۸۰ درصد از شهروندان این کشور، نیازمند کمک های فوری غذایی و دارویی هستند.