گفتگو با یک کارآفرین موفق:

مدیرعامل تجارت فلز از رازهای موفقیت‌های خود گفت

علی سلیمانی مدیرعامل تجارت فلز گفت: به نظر من ویژگی های یک کارآفرین موفق این است که در ابتدا باید از دایره امنیت خود خارج شود و سپس صبور، سخت کوش و عاشق کار باشد و به مسئولیت اجتماعی نیز معتقد باشد، راحت طلب نباشد و در وهله اول نیز به فکر پول و سود نباشد و در سه سال اول این موضوع هدف سوم یا چهارم او باشد.
کد خبر: ۹۸۹۹۴۹
|
۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۹ 12 July 2020
|
19465 بازدید

علی سلیمانی

علی سلیمانی مدیرعامل تجارت فلز گفت: به نظر من ویژگی های یک کارآفرین موفق این است که در ابتدا باید از دایره امنیت خود خارج شود و سپس صبور، سخت کوش و عاشق کار باشد و به مسئولیت اجتماعی نیز معتقد باشد، راحت طلب نباشد و در وهله اول نیز به فکر پول و سود نباشد و در سه سال اول این موضوع هدف سوم یا چهارم او باشد.

علیرغم آن که بسیاری از مردم جامعه این تصور را دارند که کارآفرینی شاید با داشتن مقداری سرمایه و تلاش محقق می شود اما کار بسیار دشواری است که تنها افراد محدودی می توانند از پس آن به خوبی بر بیایند.

به گزارش تابناک اقتصادی، یکی از کسانی که در این سال ها توانسته است موفقیت هایی را در زمینه کارآفرینی به دست آورد، علی سلیمانی مدیرعامل شرکت تجارت فلز می باشد. شرکت تجارت فلز، شرکتی است که در سال 1395 و بعد از 25 سال تجربه موفق صاحبان آن در بازار فلزات ایران تاسیس شده و فعالیت اصلی آن تامین انواع فلزات آهنی و غیرآهنی برای تمامی صنایع است.

در ادامه گفتگوی خبرنگار تابناک اقتصادی با مدیرعامل موفق شرکت تجارت فلز آمده است که می تواند برای بسیاری از کسانی که قصد دارند به دنیای کارآفرینی وارد شوند، مفید باشد.

كمي از شرح حال خودتان پيش از شروع كارآفريني بگوييد؟

سلیمانی: شغلی که انتخاب کردیم شغل خانوادگی ما بود و ما در بازار سنتی آهن و فلزات از قدیم حضور داشتیم. منتهی در بازار سنتی آهن و فلزات به یک مجموعه اشکالات و نقاط ضعف پی بردیم که از جمله این نقاط ضعف می توان به عدم تکریم مشتری، به روز بودن، علمی نبودن و ... اشاره کرد. به هر حال به این فکر افتادیم که بتوانیم برخی از این اشکالات و نقاط ضعف را برطرف کنیم و یک رویکرد جدیدی را در بحث تامین فلزات صنایع و کارخانجات داشته باشیم. این گونه بود که سعی کردیم فعالیتمان را به صورت قانونی و در قالب یک شرکت حقوقی ادامه دهیم و تامین فلزات برای صنایع را به موقع و سهل تر از گذشته انجام دهیم. سپس سعی کردیم در شبکه های اجتماعی و در فضای نمایشگاه ها به بازاریابی بپردازیم. 

علی سلیمانی تجارت فلز

آيا اصلاً براي خودتان يك الگوي مشخص داشتيد؟

با توجه به موجی که در دنیا و ایران به راه افتاد و بازاریابی ها و کسب و کارها به سمت آنلاین شدن پیش رفتند، ما نیز به این فکر افتادیم که شاید بشود این شغل زُمخت و صنعتی را در یک فضای نرم و متناسب به مشتریان عرضه کرد. در نتیجه، پیرو موج جهانی استفاده از شبکه های اجتماعی، کامپیوتر و فضای وب، ما نیز تصمیم گرفتیم که کار خود را به همین سمت پیش ببریم.

هم اکنون نیز کسب و کار ما در ایران، جزء کارهای نو می باشد و شاید به جرات بتوان گفت در این زمینه جزء ده شرکت اول در ایران هستیم که در این راه گام برداشته اند.

سرمایه مورد نیاز براي راه‌اندازي اين کسب و کار چقدر بود؟

مدیرعامل تجارت فلز اظهار کرد؛ به هر حال کار آهن و فلز به گونه ای است که به هر میزان پول و سرمایه در آن وارد کنید باز هم کم است. در سال 1395 ما با اندك سرمایه در فضای جدید شروع به کار کردیم که این سرمایه از محل فروش منزل مسکونی تامین شد.

هنگامي كه كسب و كارتان رونق گرفت با چه مشكلات و تنگناهاي سختي مواجه شديد كه مجبور بوديد آنها را حل و فصل نماييد؟

وی گفت: شاید مشکلاتی که بر سر راه شروع کسب و کار ما بود و هست، همین مسئله بوروکراسی های اداری و اضافی و تغییر رفتار مصرف کنندگان می باشد. یعنی مشتریان ما به گونه ای هستند که به همان فضای سنتی بازار فلزات عادت دارند و می خواهند خودشان به بازار بروند و جنس مورد نیازشان را لمس کنند و بعد خریداری کنند. یک مقدار این تغییر فرهنگ خرید و  رفتاری مشتریان مشکل بود و زمان برد. منتهی من به شخصه هیچ کدام از این موانع را به چشم یک تهدید ندیدم. 

در حال حاضر به همان اندازه، بيشتر و يا كمتر نسبت به آغاز كار وقت صرف انجام كارها مي‌كنيد؟

زمانی که وارد این کار شدیم بین 12 تا 16 ساعت کار می کردیم و همچنان هم بعد از گذشت 4 سال این میزان ساعت کاری وجود دارد و به نظرم باید حداقل دو سال دیگر به همین میزان ساعت کار کنم تا شرکت به یک جایگاه خوبی برسد.

براي آينده چه برنامه‌اي داريد؟ آيا فقط قصد بهره‌برداري اقتصادي از كسب و كارتان را داريد يا اين كه در فكر توسعه آن هم هستيد؟

سلیمانی گفت: بله قطعا به فکر توسعه کسب و کارمان چه افقی و چه عمودی هستیم و به تولید و واردات مواد خاص که در ایران توان تولید آن ها وجود ندارد هم فکر می کنیم. همچنین به مسئله بازرگانی خارجی نیز فکر می کنیم.

آيا تا به حال اهداف شما تغيير كرده است و يا اين كه به همه آنها دست يافته‌ايد؟

به هر حال روز اولی که کسب و کار را شروع می کنید اهداف کوچکتری دارید اما رفته رفته این اهداف بزرگتر می شود. ما نیز از این قاعده مستثنی نبودیم.

من خودم فکر می کنم که حدود یک سال از برنامه هایی که داشتم عقب تر هستم اما منکر پیشرفت خوبمان هم در این مدت حضور نیستم.

از كاميابي‌ها و ناكامي‌هاي كسب و كار چه درس‌هايي را فرا گرفته‌ايد؟

مدیرعامل تجارت فلز اظهار کرد؛ به هر حال بازار مانند دانشگاه می ماند و ما نیز در مسیر خود با کامیابی ها و ناکامی های زیادی رو به رو بودیم اما از آن ها درس گرفتیم. به عنوان نمونه این مشکلات باعث شد تا صبورتر، آینده نگرتر، امیدوارتر، سخت کوش تر و ... باشم. 

اگر مجبور مي‌شديد دوباره همين كار را از ابتدا شروع كنيد آيا اين كار را به همين روش انجام مي‌داديد؟

سلیمانی گفت: من از مسیری که پیمودم راضی هستم و همین که توانستیم برای 20 تا 25 نفر از جوانان تحصیلکرده شغل ایجاد کنیم، رضایت دارم. 

تجارت فلز

برخي‌ها معتقدند كه كارآفرينان با استرس‌هاي زيادي مواجه هستند. آيا شما هم اين را تجربه كرده‌ايد؟

پاسخ به این پرسش شما آری است. به هر حال کارآفرینی استرس های خاص خود را دارد منتهی باید عاشق مسیر و هدفی که انتخاب کردید، باشید.

آيا اين استرس‌ها در مورد موقعيت‌هاي مختلف شغلي يكسان است و يا اينكه مثلاً مدير عامل يك شركت بزرگ استرس‌هاي بيشتر و پيچيده‌تري دارد؟

سلیمانی گفت: بله می تواند متفاوت باشد و مدیرعامل هر شرکت با توجه به اندازه ای آن شرکت می تواند استرس های کمتر یا بیشتری داشته باشد. اشاره به این نکته هم ضروری است که به هرحال شرکت های بزرگتر مشاوران بیشتری هم دارد که می تواند این موضوع در بیشتر یا کمتر بودن استرس ها کمک کند.

در شرکت ما نیز استرس های نوسانات قیمت آهن ، امنیت پول، حقوق و دستمزد کارمندان و ... وجود دارد.

چه كساني بايد براي كارآفرين شدن تلاش كنند و چه كساني نبايد اصلاً به دنبال اين كار باشند؟

علی سلیمانی مدیرعامل تجارت فلز اظهار کرد؛ به نظر من ویژگی های یک کارآفرین موفق این است که در ابتدا باید از دایره امنیت خود خارج شود و سپس صبور، سخت کوش و عاشق کار باشد و به مسئولیت اجتماعی نیز معتقد باشد، راحت طلب نباشد و در وهله اول نیز به فکر پول و سود نباشد و در سه سال اول این موضوع هدف سوم یا چهارم او باشد.

فروه رشوند تجارت فلز

همچنین مهندس فروه رشوند مدیر بخش آی تی و دیجیتال مارکتینگ تجارت فلز نیز که حدود دو سال و نیم است در شرکت تجارت فلز مشغول فعالیت می باشد، در مصاحبه با خبرنگار تابناک اقتصادی  در مورد نحوه شروع کار خود در این شرکت، گفت: دقیقا یک روز قبل از اینکه دفاع کارشناسی خود را انجام دهم، بدون هیچگونه تجربه و سابقه کار قبلی و به عنوان یک کارشناس ساده متالوژی در تجارت فلز استخدام شدم. رشوند در پاسخ به این پرسش که چه عاملی باعث شد که به موفقیت و جایگاه امروزتان دست یابید، گفت: در شرکت تجارت فلز بیشتر از اینکه دغدغه کارمندان مسائل مالی باشد، پیشرفت دغدغه اصلی بوده است و مدیرعامل تجارت فلز نیز همواره بسترهای لازم برای پیشرفت را فراهم کرده اند و خود مشوق اصلی این پیشرفت بوده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟