اصلاح طلبان در شرایطی که از سال ۹۲ به این طرف پیروز تمام صحنههای انتخاباتی بودند، به واسطه عملکرد نامناسب دولت ائتلافی شان در بهبود وضعیت کشور و مردم، ناتوانی فراکسیون امید در سر و سامان دادن به اوضاع از طریق نظارت بر عملکرد دولت و تصویب قوانین خوب و همچنین عملکرد نامطلوب در شوراهای شهر و روستا، نتوانستند به توفیقی در انتخابات مجلس یازدهم دست پیدا کنند.
به گزارش «تابناک»؛ همانطور که جریان اصلاحات در انتخابات مجلس سال ۹۴ تمامی کرسیهای مجلس در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر را توانسته بود از آن خود کرده و بسیاری از کاندیداهای مورد نظر خود در کشور را راهی مجلس دهم کند، به همان ترتیب نتیجه را در تهران و بسیاری از حوزههای انتخابیه سراسر کشور در انتخابات اسفند ماه سال ۹۸ به رقیب یعنی اصولگرایان واگذار کردند.
بخش زیادی از مردم و به ویژه بدنه حامی اصلاح طلبان به دلیل عدم تحقق وعدههای انتخاباتی این طیف، حتی قید حضور در انتخابات را هم زدند و یکی از دلایل جدی کاهش مشارکت در انتخابات این دوره مجلس هم همین عملکرد نامطلوب بود. اصلاح طلبان جای بدی هم نتیجه انتخابات را واگذار کردند و درست مجلسی را به رقیب سیاسی واگذار کردند که می توانست تاثیر بسزایی در انتخابات ریاست جمهوری سال بعد داشته باشد.
در حال حاضر تلقی بسیاری از اصلاح طلبان، واگذاری نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم همچون مجلس یازدهم است، اما بخشی از این جریان سیاسی اعتقاد دارند، میشود نتیجه را برگرداند؛ البته اگر بدنه اجتماعی حامی این جریان سیاسی، حاضر به حضور گسترده در انتخابات شود و طیف خاکستری را هم بتوان راضی کرد که بنا به مصالح کشور پای کار بیاید و به گزینه اصلاح طلبان رأی بدهد.
حزب اتحاد ملت با پشت صحنه همان حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که بعد از انتخابات سال ۸۸ رأی به انحلال این دو حزب اصلاح طلب داده شد، اعقادش بر این است که تنها حضور افرادی که بتواند جامعه و به ویژه بدنه حامی اصلاح طلبان را تحریک به مشارکت در انتخابات کند، راه حل پیش روی اصلاح طلبان است و طبیعتا این جریان هم باید به سمتی برود که حاکی از در پیش گرفته شدن چنین استراتژی باشد.
آنها اخیرا در جلسات و گعدههای انتخاباتی و سیاسی شان تاکید کرده اند، باید با چهرههایی که تماما آرم و مارک اصلاح طلبی دارند، وارد صحنه انتخابات ۱۴۰۰ شد؛ بنابراین، پیشنهادشان کاندیداتوری افرادی نظیر «سید محمد خاتمی، سید محمدرضا خاتمی، مصطفی معین و محسن صفایی فراهانی» است. این بخش از جریان اصلاح طلبی، امید زیادی دارند که با معرفی یکی از این گزینهها، شانس خود را برای پیروزی در انتخابات سال آینده بالا ببرند.
البته این رویکرد مورد انتقاد بخشی از گروهها و احزاب سیاسی اصلاح طلب قرار گرفته است. این طیف اعتقاد دارند که حضور این چهرهها، الزاما دردی از این جریان دوا نخواهد کرد و بر این باورند که اتفاقا باید چهرهای معرفی شده و روی کار بیاید که به لحاظ عملی، بتوان بار سنگین کشور به ویژه در شرایط فعلی را روی دوش او گذاشت؛ فردی که تفکر و تجربه اجرایی لازم را داشته باشد و بتواند حلال مشکلات باشد.
بخشی از اصلاح طلبان هم از تندرویها و یکه رویهای حزب اتحاد ملت (مشارکت سابق) گلایهمند هستند و می گویند یکی از نشانههای زیاده خواهی و بازی نگرفتن از سایر احزاب و گروههای سیاسی همین است که کاندیداهای معرفی شده، تماما حامی و وابسته به جریان مشارکت هستند و نام کاندیدای دیگری از هیچ یک از جریانات سیاسی اصلاح طلب در بین این افراد به چشم نمیخورد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.