وی با تاکید بر اینکه تماس این تعداد هموطن با ویروس، تخمینی بر اساس یک پژوهش است، گفت: این کار پژوهشی روی حدود ۱۰ هزار نفر در ۱۳ تا ۱۴ استان انجام شده است.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: این مطالعه در فروردین ماه در کشور انجام شده و ما شبیه این مطالعه را در شهریور ماه امسال انجام می دهیم تا دقیقا اعلام می کنیم کسانی که با بیماری تماس داشتند، چه تعداد هستند.
ملک زاده بیان داشت: این کار در سایر کشورها هم انجام می شود؛ به طور مثال تخمین زده می شود ۱۲۰ میلیون آمریکایی تاکنون با کرونا تماس پیدا کرده اند.
وی بیان داشت: آماری که خدمت رئیس جمهوری ارائه کردیم و ایشان اعلام کردند، آمار افرادی است که تخمین زده می شود در کشور با کرونا تماس پیدا کرده و ایمنی به دست آورده اند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: معنای این آمار، افرادی که بر اثر کرونا بیمار شدند، نیست. آمار مربوط به بیماران و جزئیات آن از جمله فوت شدگان و بهبودیافتگان را مرتب وزارت بهداشت اعلام می کند.
ملک زاده افزود: این آمار تخمینی از ایمنی یافتگان است که بر اساس کار پژوهشی اعلام شده تا مشخص شود چه درصدی از ایرانیان با ویروس تماس پیدا کرده اند. اکثر قریب به اتفاق کسانی که با ویروس تماس پیدا می کنند، بدون علامت هستند و بیمار نمی شوند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: از هر هزار نفری که با ویروس کرونا در تماس هستند، حدود ۵۰۰ نفر اصلا علامتی ندارند و ۳۵۰ نفر ممکن است حالتی نظیر سرماخوردگی خفیف داشته باشند.
ملک زاده ادامه داد: همچنین ۱۵۰ نفر از هزار نفر حال شان بدتر می شود و درصدی از آنان در بیمارستان های کشور بستری می شوند تا مداوا شوند.
معاون وزیر بهداشت افزود: تعدادی که بر اثر بیماری کرونا در بیمارستان های ما بستری شدند تا الان به حدود ۳۵۰ هزار نفر رسیدهاند. آنان فقط بخشی از افرادی هستند که با این بیماری تماس پیدا کردند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد که ایمن شدن این تعداد ایرانی در برابر ویروس کرونا به این معنی نیست که آنان نباید ماسک بزنند یا نباید فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می شوند، هیچ علامتی ندارند، میزان انتقال آنان از افراد بیمار، بیشتر است. لازم است این افراد علاوه بر ماسک، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت و در تجمعات شرکت نکنند.