۱۹ سهمیه دردسرساز کنکور

۱۹ سهمیه دردسرساز کنکور در گذر سال‌ها، سدهای بزرگی را پیش روی داوطلبان کنکور سراسری بنا کرد؛ سهمیه‌هایی که این روزها موضوع داغ میان مسوولان نهادهای مرتبط با آن شده اما جلسات بر سر حذف یا اصلاح این قوانین و مصوبات پرحاشیه ادامه دارد.
کد خبر: ۹۹۲۵۶۲
|
۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۰ 25 July 2020
|
67905 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، همانقدر که کنکور سراسری قدمت دارد، پدیده ای به نام «سهمیه کنکور» نیز سال ها است به عنوان یک رقیب جدی پای به میدان رقابت با کنکوری ها گذارده است.

سهمیه هایی که هر سال یک بند و تبصره و قانون تازه به لیست بالا و بلند آن افزوده می شد و اکنون به ۱۹ بند رسیده است؛ ۱۹ بندی که در واقع خود را پل میان کنکور و دانشگاه می داند.

پرتکرار می شود اگر بگوییم این سهمیه ها حاصل مصوبات سال های گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی به صورت مجزا بوده است.

در گذر سال ها، مخالفان درجه یک و سر سخت این سهمیه ها را کنکوری ها و خانواده های آنها تشکیل داده اند اما رفته رفته تعدادی از اعضای هیأت علمی، برخی از مسوولان آموزش عالی حتی فعالان دانشجویی هم به جرگه مخالفان و موافقان پیوستند.

گام بلند ۲ وزارتخانه

بعد از آنکه این سهمیه های پرحاشیه، در دو سه سال گذشته بیشتر از قبل گریبان سازمان سنجش آموزش کشور را گرفت، در ۱۶ آذرماه سال ۹۸ وزرای علوم و بهداشت یک لایحه مشترک مبنی بر «توزیع عادلانه فرصت ها و امکانات تحصیل و تحقیق در آموزش عالی در سراسر کشور» با پیشنهادات سازمان آموزش کشور برای تصویب به هیأت دولت ارسال کردند؛ منظور از توزیع عادلانه فرصت ها به زبان ساده، کم کردن سایه سهمیه های پردردسر از کنکور بود.

اما مدتی بعد اعلام شد که حسین سیمایی صراف، دبیر هیأت دولت این لایحه را برای بررسی و تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده است تا با هم افزایی مجلس شورای اسلامی، گرد و خاک از چهره این سهمیه های غبار گرفته زدوده شود.

حذفیات کدامند؟

بر اساس مفاد این لایحه، سهمیه‌های مندرج در قانون خدمات‌ رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، سهمیه مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، بهیار و...لغو می شود. هر چند تا لحظه نگارش این گزارش هیچ تصمیمی مبنی بر لغو این سهمیه ها اتخاذ نشده است و عملاً نمی توان از فعل «لغو شد» برای این سهمیه ها استفاده کرد.

مشمولان سهمیه

ابراهیم خدایی، رییس سازمان سنجش آموزش کشور که خود پیشنهاد دهنده حذف تعداد وسیعی از این سهمیه های دردسرساز است، پیش از این به ایرنا گفته بود که تسهیلات فرزندان اعضای هیأت ‌علمی، سهمیه های بومی گزینی، بومی منطقه ‌ای و بومی ناحیه ‌ای هم در فهرست حذفیات قرار دارد.

هدف اصلی تهیه چنین لایحه ای، برقراری گسترده تر عدالت آموزشی است و اینکه نمره، ملاک اصلی برای پذیرش داوطلبان در کنکور سراسری باشد.

به گزارش ایرنا، در این لایحه تلاش شده که اگر هم قرار است امتیازی به فردی اختصاص یابد، مازاد بر سهمیه باشد؛ که بر این اساس در صورت اقدام مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، سهمیه ایثارگران، مناطق محروم و استعدادهای درخشان می ماند و سهمیه‌های بومی گزینی، بومی منطقه‌ای، بومی قطب و بومی ناحیه ‌ای، تسهیلات فرزندان اعضای هیأت علمی، سهمیه قهرمانان، حافظان قرآن، بهیاری و کشاورزی با کنکور خداحافظ می کنند. همچنین سهمیه مناطق محروم با تغییراتی مواجه می شود.

یکی از سهمیه هایی که وزرای علوم و بهداشت در خصوص نحوه اعمال آن در کنکور، پیشنهاداتی داشتند، ایثارگران است.

بر اساس لایحه دولت، در استفاده از سهمیه فوق، اولویت با همسر و فرزندان شهدا و مفقود الاثران، جانبازان ۲۵ درصد به بالا، همسر و فرزندان آن ‌ها، آزادگان و همسر و فرزندان آن ‌ها، رزمندگان با ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه و جانبازان زیر ۲۵ درصد است.

در صورتی که این ظرفیت تکمیل نشود، خالی مانده ظرفیت به خانواده شهدا (پدر، مادر و خواهر و برادر)، همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسر و فرزندان آن‌ها، رزمندگان با ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص می ‌یابد و در صورت تکمیل این ظرفیت در هر کد رشته محل سایر ایثارگران با داوطلبان غیرایثارگر رقابت می‌کنند.

سهمیه استعدادهای درخشان در لایحه جدید

طبق لایحه جدید کنکور، سهمیه مصوب شورای هدایت استعدادهای درخشان در خصوص المپیادهای دانش‌آموزی داخلی دارای مدال طلا، نقره یا برنز حداکثر با میزان پنج درصد ظرفیت و به صورت مازاد صرفا در رشته ‌های مرتبط که شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین می کند، توسط سازمان سنجش آموزش کشور تخصیص داده می ‌شود.

همچنین در تمام آزمون ‌ها برای تأمین نیاز مناطق کم برخوردار با توجه به نیازسنجی ‌های ۲ وزارتخانه و در صورت نیاز حداکثر پنج درصد ظرفیت هر کد رشته محل به صورت مازاد بر ظرفیت در دانشگاه ‌های استان مربوطه اختصاص می‌ یابد و در صورت عدم وجود رشته در همان استان، این وزارتخانه ها می توانند در نزدیکترین موسسه واقع در استان ‌های هم جوار این ظرفیت را اختصاص دهند.

حذف نشدن یکی از مهمترین سهمیه های کنکور

بر اساس این لایحه پیشنهادی، سهمیه های تصویب شده برای بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است به صورت مازاد بر ظرفیت توسط سازمان سنجش آموزش کشور تخصیص داده می شود.

آخرین سهمیه ای که در این زمینه برای کنکوری های در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، مربوط به سیل سال ۹۸ بود.

پرحاشیه ترین امتیاز کنکوری

یکی از دردسرسازترین امتیازی که شورای عالی انقلاب فرهنگی از ۲۵ تیرماه سال ۹۲ در کنکور به عده ای خاص اختصاص داد، تسهیلات نقل و انتقال و تغییر رشته فرزندان اعضای هیأت علمی بود. تسهیلاتی که تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ نفر از فرزندان استادان از آن استفاده کرده اند.

با این حال سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تازه ترین گفت و گوی خود با خبرنگار ایرنا اعلام کرد که بر اساس توافق وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فرزندان اعضای هیأت علمی دانشگاه ها مجاز به تغییر رشته تحصیلی خود نیستند.

وی همچنین با انتقاد از وجود ۱۹ سهمیه در کنکور، از این سهمیه ها به عنوان معضل یاد کرد که نیازمند تدبیر مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

به گفته عاملی، قرار است مجلس و شورا با راه اندازی کمیته مشترکی، تعیین تکلیف این سهمیه ها را در دستور کار خود قرار دهند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره آخرین وضعیت بررسی سهمیه های کنکور در این شورا، اظهار داشت: وزرای علوم و بهداشت لایحه ای را به دولت برای حذف ۱۶ سهمیه از ۱۹ سهمیه موجود پیشنهاد کردند.

وی افزود: این امر، مسأله ای مشترک میان قانون مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می شود و سامان دادن به وضعیت سهمیه ها نیازمند همکاری میان این دو نهاد است؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی در تلاش برای حل این موضوع است چرا که جامعه دانش آموزی، جامعه بزرگی است و باید برای کنکور آرامش داشته باشند.

عاملی با بیان اینکه عدالت در استفاده از فرصت ها باید برای همه فراهم شود، گفت: بخشی از این سهمیه ها قابل بازنگری است.

وی مهمترین سهمه های تصویب شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی را بومی گزینی و مهمترین سهمیه تصویب شده در مجلس شورای اسلامی را سهمیه ایثارگران دانست و خاطرنشان کرد: ساماندهی سهمیه ها مقدمات زیادی نیاز دارد و بر اساس مباحث مطرح شده با رییس مجلس و روسای کمیسیون ها، کمیته مشترکی برای این امر شکل داده می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد که با همراهی، همفکری و گفتمان بین دو نهاد مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی ساماندهی سهمیه ها به سرانجام می رسد.

به گزارش ایرنا، از آنجا که بحث ساماندهی سهمیه های نیمه دوم سال گذشته مطرح شده بود طبیعی به نظر می رسد به کنکور سال ۹۹ نرسید، البته شیوع ویروس کرونا در تاخیر بررسی این سهمیه ها بی تاثیر نبود و به نظر می رسد شاید برای کنکور ۱۴۰۰ تا حد زیادی تکلیف این سهمیه ها مشخص شود. وعده ساماندهی سهمیه ها منجر به افزایش انتظارات جامعه کنکوری از دست اندرکاران آموزش عالی و نهادهای تاثیر گذار در این زمینه شده است. وعده ای که با گذشته چند ماه هنوز یک قدم هم برای عملی کردن آن برداشته نشده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۱۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
اگر سهمیه ها کلاً برداشته بشه و افرادی که در زمان کنکور دانش لازم رو دارن به دانشگاه وارد بشن این افراد بعدها میتونن منشأ پیشرفت‌های بیشتر و بهتری برای کشور بشن و بستر ارتقای نسل‌های بعد رو هم فراهم کنن و سالها بعد شما دیگه منطقه محروم و مدارس محروم نخواهید داشت که بخاطرش به دادن سهمیه به چنین مناطقی فکر کنید و در نتیجه زمینه رشد و اعتلای کل کشور فراهم میشه. ولی الان هرچند ناخواسته فرد دانش کافی رو پیدا بدست نیاورده و تنها به صرف سهمیه وارد دانشگاه میشه و بعدها موجب بروز مشکلاتی در کشور میشه و در نتیجه مناطق و مدارس محروم افزایش هم خواهد داشت. این موضوع در خصوص سایر انواع سهمیه ها هم صدق میکنه. در خصوص برخی سهمیه ها هم حاکمیت به اشتباه فکر میکنه که با این سهمیه ها میتونه نیروهای خاص رو به دانشگاه بفرسته و بعضی موضوعات رو تضمین کنه در صورتیکه با داشتن نیروهای حرفه‌ای و شایسته اون موضوعات تضمین بهتری خواهند داشت.
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
الآن که هنوز منطقه محروم وجود دارد چه کنیم؟ این پیشنهاد شما برای یک کشور ایده آل است کا محروم ندارد.ثانیاً از کجا معلوم که دانش آموزان مناطق مرفه وارد دانشگاه بشوند و فردا به فکر مناطق محروم بیفتند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
1- بالاخره از یک جایی باید شروع کرد دیگه. اینطوری همیشه میگیم الان که مناطق محروم داریم چه کنیم؟ چند دوره این سهمیه نباشه در نهایت به جایی میرسه که با افزایش کارآمدی ضعف و محرومیت کم میشه.
2- کسی نگفته دانش آموزان مناطق برخوردار برن دانشگاه بلکه هر کس واقعا دانش و شایستگی داره بره چه از مناطق محروم و چه از مناطق برخوردار. در ضمن، نیازی نیست دانش آموز مناطق برخوردار مستقیم به مناطق محروم فکر کنه بلکه وقتی در یک چرخه صحیح در صورت شایستگی وارد دانشگاه بشه و بعد در جای صحیح بکار گرفته بشه و صحیح کار کنه، اثراتش به حذف نقاط ضعف و کاهش محرومیت منجر خواهد شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
والا علی راست میگه بعد یجوری میگی انگار که هر کی سهمیه داره بی لیاقتی نه داداش من اینجوری نیست بعضی‌ها فقط سو استفاده میکنن دلیل نمیشه تو اینجوری حرف بزنی درضمن به انگیزه ست حالا چه سهمیه داشته باشی چه نداشته باشی وقتی اونی که انگیزه داره براش فرقی نداره که چه داشته باشه چه نداشته باشه اگر هم انگیزه‌ نباشه طرف هیچ امیدی نداره به آینده خودش و کشور پیشرفت نمیکنه پس با این حساب سهمیه یجور امتیاز و کمک به فرده نه تقلب
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
حمله به سهمیه ایثار گران توسط دولت های لیبرال که از سال ۶۸ تا الان ادامه داره مسبوق به سابقه است اما من یسوال از منتقدین سهمیه ایثار گران دارم و اون اینه چرا باید دانشگاههای ما مسیر پرتاب عده ای بی تعهد به مردم برای رفتن به امریکا یا روپا باشد ایا ما باید از پول نفت هزینه این حضرات رو متقبل بشیم چند صد نفراینطوربا امکانات مابرن بشن کارشناس امریکایی یا روپایی بعدشم بشن سی تی زن اونوقت یه بچه شهید از نظر شما حق نداره از این فرصت استفادده کنه
کارشناس ارشد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
بهتراست فقط ازاین 19 سهمیه کنکور گرفته شود . بقیه به درد نخور است .!!!!!!
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
منصفانه قضاوت کنیم باید برای ایثارگران نیز امتیازاتی درنظر بگیریم ولی این بودجه ها را می توان در یک دانشگاه جداگانه هزینه کرد. با اینکار هم هزینه ها مشخص هستند و هم درجه علمی و هم نظارت کافی است. و بقیه دانشگاهها با سهمیه مناطق پذیرش داشته باشند.البته ایثارگران هم حق شرکت بصورت عادی داشته باشند
یوسف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
منصف باشیم باید حقوق همه برابر باشه تمام
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
خداییش راس میگی فرزندان شهدا و جانبازان نمیتونن که برن آمریکا همش اونایین که سهمیه ندارن...بابا جمش کنینن
ایرانی آباد و آزاد
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
این سهمیه ها باعث بدبین شدن اکثریت مردم و ناامیدی نخبه ها و فرار آنهاست!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
یک دانشگاه خاص برای ایثارگران که کاری به بقیه نداشته باشند
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
امتیاز برای ایثار گران وخانواده شهدا حق انهاست وهرچه امتیاز هم به انها داده بسه الحق والانصاف نمیتونه جبران کنه حق انها را،ولی بهتراست این امتیازات از طروق دیگرباشد ،نه اینکه از حق دیگران به انها داده بسه،دولت ونطام تا جایی که میشه از جیب خودش مایه بزاره ونیازهای مادی ومعنویشان را برطرف کنه،ولی نه از حق دیگران،وبچه هایی که بیشتر درس خواندن وزحمت کشیدن،،
مادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
تو رو خدا زودتر این کار را بکنید بچه های ما همش نگران سهمیه دیگران در کنکورند و میگویند ما هرچه تلاش کنیم از ما ضعیفتر بخاطر سهمیه قبول میشند مخصوصا در رشته های حساس و پر طرفدار
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
عزیز بچه شما بیخود نگرانه چون سهمیه ایثارگران اصلا کاری به سهمیه دانشگاه نداره و مازاد بر سهمیه دانشگاه می باشد و شرط قبولی هم اینه ک۸۰ درصد امتیاز آخرین نفر که بدون سهمیه قبول شده رو بیاره
Hoseinnnnn
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
حاجی اون بچه ک باید بره سر کار واسه به دست اوردن پول واسه خرجی پدر جانباز خود چیی باید یه فرقی بین اینا باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
تعویق کنکور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
تا وقتی این سهمیه ها هست نباید سطح علمی بالایی را در دانشگاهها انتظار داشت . هیچ جای دنیا جز بورس بر اساس قابلیت تحصیلی وجود ندارد .
عدالت مرده هست کحایید حضرت علی عدالت گستر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
خدا براتون نسازه،با این همه سهمیه های الکی ،چرا معیار علمی برای پذیرش دانشگاه مثل کل جهان قرار نمیدی ،فرزند جانباز و ایثارگر با ۳ درس منفی دربهنرین دانشگاه درس می خونه ،اگه انکار می کتید برید نگاهی به کارنامه ها داشته باشید، کاش عدالت رعایت میشد ،نمایندگان مجلس هر کدوم خورشون سهمیه دارن ، وبا خاطر این سهمیه ها را تصویب می کنند ،فرزند هیات علمی با رتبه ۴۰۰۰ پزشکی می خوند ،خدا حق بچه های ما را ازشما بگیرد،باید فقط سهمیه سه گانه و بدمی گزینی با توجه به امکانات و شرایط زندگی باشد ودیگر هیچ ،نه اینکه فرزند جانبازی که به زور ده می گرفت الان بهترین رشته بخوند و پز بزنه
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
اصلا کنکور چیه که سهمیه اش باشه ؟!
چرا مثل بسیاری از کشورها راه ادامه تحصیل را آزاد نمی گذارند ؟
چرا این قیف برعکس در کشور ما درست نمی شود ؟
اگر 1000 پزشک نیاز داریم ، نیازی نیست فیلتر را در جلو درب ورودی دانشگاه بگذاریم !!
بخصوص با این فرصتی که کرونا و آموزش مجازی در اختیار قرار داده
خب اگر یک و نیم میلیون متقاضی پزشکی وجود دارد ، می توان به همه آنها آموزش داد و در طول 7 سالی که رشته پزشکی طول میشکد ، بتدریج دانشجو ها را فیلتر کرد و در پایان به همان خروجی 1000 نفر رسید . تا بدین ترتیب همه انتخاب های نا عادلانه برداشته شود و فقط کسانی باقی بمانند که تمام 7 سال را تلاش بی وقفه داشته اند.
من در آشنایان سراغ دارم که رشته پزشکی قبول شده و در یکی از دانشگاههای معتبر مشغول تحصیل است اما بدلیل اینکه فقط سخت گیری در روز کنکور انجام شده است حالا او و سایر دانشجویان همکلاسی اش بسیار ساده و راحت و بدون درس خواندن و تلاشی که برای قبولی در کنکور انجام میدادند مشغول پاس کردن ترم ها هستند . چه آنها که با سهمیه آمدند و چه آنها که با تلاش آمدند به هیچ وجه در سطح قبل از قبولی درس نمی خوانند و این یعنی پرورش پزشکان کم سواد!
کی به این روش ناعادلانه پایان داده میشود ؟
تا هم خانواده ها استرس نداشته باشند و هم بچه ها سرگرم تحصیل شوند و در ادامه راه متوجه بشوند که آیا این رشته را دوست دارند یا بهتر است از نیمه راه به سایر رشته های مورد علاقه و آن چیزی که استعداد دارند گرایش پیدا کنند .
ضمنا با اینکار بعد از چند سال که تب کنکور فروکش کرد ، بسیاری از دانش آموزان از همان ابتدا رشته مناسب خود را انتخاب خواهند کرد .
با اینکار ظاهرا مافیای کنکور متضرر می شوند که باید بگویم اینطور نیست و آنها هم می توانند برای قبولی بچه ها در طول ترم های دانشگاه ، در رشته پزشکی مشاوره و آموزش داشته باشند !
همه راضی از یک تصمیم خوب
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
بی عدالتی آموزشی در این کشور موج میزنه .
بگذارید همینطوری باقی بمونه .
خروجی این سهمیه ها رو دارید توی مدل اداره کشور میبینید .
خانواده هایی که فرزندان مستعد دارند همه دارند تلاش میکنند که به نحوی فرزندانشان را برای ادامه تحصیل و زندگی از کشور خارج کنند .
شما راحت باشید .
پاسخ ها
یوسف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
آفرین خروجیشو خوب گفتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
بی عدالتی کجا موج نمیزنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
ایجاد سهمیه در کنکور، یکی از بزرگترین ظلم ها و خیانتی بود که در حق مردم و مملکت صورت گرفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
مثل بقیه ظلم ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟