آیا اسکرین شات سند محسوب می‌شود؟

کد خبر: ۹۹۳۰۵۳
|
۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷ 27 July 2020
|
6439 بازدید

مطابق با قانون اگر فردی اقدام به انتشار تصاویر شخصی توسط اسکرین شات کند مجرم است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما با اسکرین شات آشنایی داریم و میدانیم که این تصاویر می‌توانند علیه خودمان مورد استفاده قرار گیرند،گاهی اوقات یک نفر از متن چت‌ها، گفتگوی‌های دونفره و تصاویر خصوصی عکس می‌گیرد و به دنبال آن اقدام به تهدید طرف مقابل می‌کند که باید بدانیم این عمل جرم است.

همه ما باید بدانیم که بر اساس قانون افشای اطلاعات خصوصی، جرم است و قانون‌مجازات اسلامی، به طور واضح در ماده ۷۴۵ و در ماده ١٦قانون جرایم‌رایانه‌ای افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای نقدی و تا دو سال حبس درنظر گرفته است.

البته موضوع مورد توجه آن است که قانونگذار درباره اسرار خصوصی تعریف مخصوص نداشته و تنها در یک ماده آن هم در ماده ٨ قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی بیان کرده که نامه‌ها، عکس‌ها، نوشته‌ها و فیلم‌های خصوصی از مصادیق بارز جرم هستند.

تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی شود، خواه تهدیدکننده به این واسطه، تقاضای مال به قصد اخاذی کرده و یا نکرده باشد، جرم مستقلی است که بر اساس ماده ٦٦٩ قانون‌مجازات‌اسلامی تا هفتاد وچهار ضربه‌ شلاق و یا تا دو سال حبس برای آن در نظرگرفته‌ شده‌ است.

مطابق با این قانون هنگامی که شخصی شما را به افشای اطلاعات خصوصی شامل عکس‌ها، متن چت‌ها، صدای ضبط‌شده، فیلم تهدید کند جرم انجام داده است حتی اگر این فرد هیچوقت هم این عمل را انجام ندهد بازهم مرتکب جرم شده است و شما میتوانید از او شکایت کنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟