جریمه یک شرکت آمریکایی به دلیل نقض تحریمهای ایران، شکایت لبنان از اسرائیل به شورای امنیت، ابراز نگرانی عمیق مقام آمریکایی از پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران و درخواست رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس برای تحریم مقامات ایرانی، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آماده باش پایگاههای آمریکا در منطقه همزمان با رزمایش سپاه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ یک خبرنگار سیانان در گزارشی اعلام کرد، «پس از آنکه شاخصهای اطلاعاتی نشان دادند ایران اقدام به پرتاب یک فروند موشک بالستیک کرده، پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه العدید (قطر) و الظفره (امارات) اصابت کند، این دو پایگاه نیروی هوایی برای مدت کوتاهی به حالت آماده باش درآمدند و به پرسنل این دو پایگاه هوایی دستور داده شد تا شنیده شدن صدای وضعیت سفید در پناهگاه یا ساختمان های مستحکم بمانند.
سایر منابع خبری نیز خبر آماده باش دو پایگاه آمریکا در منطقه و انتقال نیروهای آمریکایی و ائتلاف به پناهگاه را تأیید کردند.
مقامهای دفاعی آمریکا می گویند که اعلام وضعیت آمادهباش یک اقدام احتیاطی بوده است. در هرحال هیچ موشکی به این منطقه نزدیک نشده است و این مقامها میگویند در حال تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط در این باره هستند.
جریمه یک شرکت آمریکایی به دلیل نقض تحریمهای ایران
وزارت خزانهداری آمریکا سهشنبه اعلام کرد، یک شرکت فعال آمریکایی را به دلیل آنچه نقض تحریمها علیه ایران خوانده شده مبلغ ۸۲۴ هزار دلار جریمه کرده است.
طبق اعلام وزارت خزانهداری آمریکا شرکت «ویتفورد» ـ که یک شرکت فعال در زمین تولید رنگ و محصولات پوششی است ـ با پرداخت ۸۲۴۳۱۴ دلار به عنوان جریمه در مورد متهم شدنش به نقض تحریمهای ایران موافقت کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا گفته، شرکتهای تابعه ویتفود اقدام به فروش محصولات پوششی به طرفهای ایرانی بر خلاف تحریمهای اعمالشده علیه ایران کردهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا ماه پیش هم شرکت «آمازون» را به بهانه نقض تحریمها علیه ایران جریمه کرد.
اوفک در بیانیهای روز ۱۸ تیرماه اعلام کرده به توافقی برای حل و فصل اختلافات با شرکت آمازون رسیده است. طبق این توافق، شرکت آمازون با پرداخت ۱۳۴۵۲۳ دلار به عنوان جریمه نقض این تحریمها موافقت کرده است.
شکایت لبنان از اسرائیل به شورای امنیت
به گزارش سایت العهد، ناصیف حتی، وزیر خارجه لبنان بعد از پایان جلسه کابینه کشورش گفت: ما به قطعنامه ۱۷۰۱ پایبندیم و بر حق لبنان در دفاع از خود تاکید میکنیم و به هر گونه تجاوز اسرائیل پاسخ خواهیم داد.
پیش از این، حسان دیاب، نخستوزیر لبنان گفته بود: اسرائیل به نقض حاکمیت لبنان عادت کرده و قطعنامه ۱۷۰۱ را از طریق ایجاد تنش نظامی نقض میکند.
میشل عون، رئیسجمهوری لبنان نیز در جلسه شورای عالی دفاع، تجاوز روز گذشته اسرائیل به جنوب لبنان را محکوم کرد.
«کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحده گفته کشورش از اتمام تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران «عمیقاً نگران» است.
کرافت در حساب کاربریاش در توئیتر ادعاهای مقامهای کشورش را تکرار کرده و نوشته است: «یک ماه پیش، آمریکا و شریکانش در نزدیکی سواحل یمن، یک کشتی حامل سلاحهای ایران را ـ که برای حوثیها ارسال میشدند ـ توقیف کردند. این کشتی شامل موشکهای سطح به هوا، موشکهای ضد تانک و سایر سلاحهای پیشرفته بوده است. تلاشهای ایران برای تسلیح حوثیها فقط درگیریها را طولانیتر میکند.»
وی در یک پیام دیگر در توییتر نوشته است: «ایالات متحده عمیقاً از این احتمال که تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ممکن است ظرف چند ماه برداشته شود نگران است. ایران، همین حالا تحت فشار تحریمها به درگیریها دامن میزند. احمقانه است که فکر کنیم این فعالیتهای مخرب وقتی محدودیت بینالمللی علیه آنها نباشد بیشتر نمیشود».
تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاری میلادی به پایان میرسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی برای جلوگیری از انقضای این تحریمها آغاز کرده است.
واشنگتن گفته در صورتی که این تلاش به سرانجام نرسد، با توسل به یکی از بندهای توافق هستهای برجام به دنبال بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران خواهد بود.
آمریکا پیشنویس قطعنامهای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریمهاست.
یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دستکم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیتهای در شورای امنیت منع میکند.
پیشنویس آمریکا علاوه بر این، از کشورها میخواهد چنانچه دلایل متقنی دارند مبنی بر اینکه محمولهای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد، اقدام به بازرسی آن کنند. این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتیها در آبهای آزاد کنند.
چندی پیش دیپلماتهای غربی به فارنپالیسی گفتند این قطعنامه شانسی برای تصویب برخوردار ندارد.
رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس در نامهای به یک مقام دولت این کشور، خواستار اعمال تحریم علیه مقامهای ایران شده است.
«تام تاگندهات»، رئیس این کمیته در نامهای به مشاور وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه، از اینکه نامی از هیچ مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست جدید تحریمی انگلیس علیه ۴۹ فرد و سازمان روسیه، عربستان سعودی، میانمار و کره شمالی وجود نداشته انتقاد کرده است.
نماینده پارلمان انگلیس مقامهای ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرده و مدعی شده تهران اقدام به بازداشت شهروندان دو تابعیتی برای اهدف سیاسی میکند.
او در این نامه به «جیمز کلورلی»، مشاور وزیر خارجه انگلیس نوشته کمیته روابط خارجی پارلمان «امیدوار است در دور بعدی تحریمها این حذفیات مهم، جبران شوند.»
پایگاه نشنال نوشته کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس به دنبال اعطای اختیارات بیشتر به دولت انگلیس برای اعطای تحریم علیه افرادی است که به نقض حقوق بشر متهم میشوند.