هشدار پامپئو درباره توافق تجاری چین با ایران، ارسال چندین هواپیما سلاح از روسیه به لیبی، تحریم دستیار سابق جان بولتون از سوی ایران و نشست ظریف با بن زاید در مورد مسائل دوجانبه و منطقهای، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به ادامه حالت آماده باش ارتش رژیم اسرائیل در مرز با لبنان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ یک مقام نظامی رژیم اشغالگر قدس از ادامه حالت آماده باش نظامیان صیونیست در مرز با لبنان خبر داد.
این مقام نظامی صهیونیست به شبکه خبری الجزیره قطر گفت: تا زمانی که شرایط ایجاب کند، حالت آماده باش در مرز با لبنان ادامه خواهد یافت.
این مقام صهیونیست که الجزیره به هویت وی اشاره ای نکرد، مدعی شد: درصدد رویارویی نظامی با حزب الله نیستیم، بلکه اولویت ما جلوگیری ایران از تمرکز نظامی در سوریه است.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز با تاکید بر اینکه واشنگتن به زودی علیه شرکت های نرم افزاری چینی اقداماتی انجام خواهد داد به پکن در زمینه توافق تجاری با ایران هشدار داد.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد، دونالد ترامپ طی روزهای آینده علیه شرکت های چینی و شرکت هایی که حکومت چین را مستقیم از نظر اطلاعاتی تغذیه می کنند، تحت عنوان خطرات امنیت ملی این کشور، اقداماتی اتخاذ خواهد کرد. وی در این زمینه جرئیات بیشتری نداد.
مقامات آمریکایی طی روزهای اخیر حملات گستردهای علیه اپلیکیشن چینی اشتراک ویدئو با نام تیک تاک (TIKTOK) آغاز کردهاند.
پامپئو به فاکسنیوز گفت: «طی روزهای آتی اقدامی توسط آمریکا علیه شرکتهای نرمافزازی چین که تهدیدهایی برای امنیت ملی آمریکا به شمار میآیند اتخاذ خواهد شد.»
وی درباره روابط چین با ایران نیز گزارش هایی درباره نزدیکی پکن و تهران برای امضای یک توافق اقتصادی ۴۰۰میلیارد دلاری و توافق امنیتی را محکوم کرد.
وی افزود، تحریم های آمریکا علیه ایران بر شرکت های چینی نیز دلالت می کند و مدعی شد که دستیابی ایران به پول و سلاح خطراتی برای منطقه در پی خواهد داشت.
پامپئو در ادامه ادعاهای خود گفت: من فکر می کنم کشورها در خاورمیانه باید این را ببینند که ورود چین به ایران باعث بی ثباتی منطقه خواهد شد.
ارتش تحت امر دولت وفاق ملی لیبی می گوید، روسیه این اواخر چند فروند هواپیمای نظامی حامل تجهیزات و تسلیحات به یکی از پایگاههای هوایی لیبی فرستاده است.
سخنگوی عملیات محور «سِرت - الجُفره» دولت مذکور امروز یکشنبه گفت که پنج فروند هواپیمای نظامی از نوع «الیوشن» در پایگاه هوایی «الجفره» (واقع در مرکز لیبی) به زمین نشستهاند.
به گزارش شبکه تلویزیونی «فبرایر»، سرگرد «عبدالهادی دراه» همچنین افزود: چهار هواپیمای باری روسیه نیز در شهر بنغازی و فرودگاه «الأبرق» واقع در شرق لیبی ـ تحت کنترل ارتش حفتر ـ به زمین نشستهاند و حامل «نیروهای مزدور» بودند.
بهار گذشته، دولت وفاق ملی لیبی ـ که سال ۲۰۱۵ با توافق «الصُخیرات» مغرب تشکیل و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است ـ توانست با حمایتهای سیاسی و نظامی ترکیه، نیروهای تحت امر «خلیقه حفتر»، فرمانده نیروهای شرق لیبی یا «ارتش ملی» را از اطراف شهر طرابلس، پایتخت لیبی و محل استقرار دولت وفاق دور کند.
دولت مذکور در ادامه عملیات نظامی خود توانست نیروهای حفتر را تا دروازه های شهر سِرت (شمال مرکزی) و اطراف پایگاه هوایی الجفره (مرکز لیبی) عقب براند و خود را برای ادامه عملیات آماده کند. با این حال، تهدیدها و هشدارهای چند کشور از جمله مصر و فرانسه باعث شده است این عملیات متوقف شود.
به تازگی وزارت خارجه روسیه طی بیانیهای اعلام کرد، این کشور به همراه ترکیه در حال رایزنی برای توقف درگیریها، بازگشت به فرایند سیاسی و استقرار نیروهایی جهت مراقبت و نظارت بر آتشبس است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه در بیانیه ای از تحریم ریچارد گلدبرگ خبر داد.
در این بیانیه آمده است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مطابق با ماده ۴ و ۵ قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه، مصوب ۱۳۹۶/۵/۲۲ و به منظور حصول اهداف قانون فوق در اِعمال تحریم علیه اشخاص آمریکایی که در تروریسم اقتصادی علیه منافع دولت و شهروندان جمهوری اسلامی ایران مشارکت موثر دارند، آقای "ریچارد گلدبرگ" عضو وابسته به بنیاد دفاع از دموکراسی ها و دستیار سابق جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا را تحت تحریم های مندرج در مواد ۶ تا ۸ قانون موصوف قرار می دهد.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شهریور ۱۳۹۸ اعلام کرد که بنیاد دفاع از دموکراسیها (FDD) و مدیر آن را در فهرست تحریمی قرار داده است.
وزیر امور خارجه کشورمان، مذاکره ویدئویی با همتای اماراتی خود را بسیار جدی، صریح و دوستانه توصیف کرد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار توئیتی به زبان انگلیسی، پس از مذاکره ویدئویی با همتای اماراتی خود نوشت: با آقای عبدالله بن زاید، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، گفتوگوی ویدئویی بسیار جدی، صریح و دوستانهای داشتم و درباره کرونا و همچنین مسائل دوجانبه، منطقهای و جهانی رایزنی و نیز توافق کردیم با توجه به چالشهای سخت و انتخابهای سختتری که منطقه با آن روبه روست، به گفتوگو بر مبنای امید ادامه دهیم.