یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «تابناک»

اصلاح‌طلبان همیشه با هم اختلاف‌نظر داشتند/ ساختار شورای عالی برای انتخابات ۱۴۰۰ تغییر می‌کند/ کاندیدای اصلاح‌طلبان حتما با نظر خاتمی انتخاب می‌شود

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: با این تفاسیر، در جریان انتخابات ریاست جمهوری انشاءالله شورای سیاستگذاری جدیدی شکل می گیرد و در آنجا این مسائل و مباحث پخته تر می‌شود تا همه بتوانند حول محور آقای خاتمی از یک کاندیدای مورد نظرشان استفاده و او را معرفی کنند.
کد خبر: ۹۹۵۹۶۵
|
۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶ 11 August 2020
|
15482 بازدید
|

اصلاح‌طلبان همیشه باهم اختلاف‌نظر داشتند/ ساختار شورای عالی برای انتخابات ۱۴۰۰ تغییر می‌کند/ کاندیدای اصلاح‌طلبان حتما با نظر خاتمی انتخاب می‌شود

از الان دیگر می‌توان کار شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در سال ۱۴۰۰ را پایان یافته تلقی کرد، چون از سخنان و انتقادات چهره‌های اصلاح طلب و همچنین خروجی جلسات این جریان، چنین برمی‌آید که آن‌ها قصد دارند با استراتژی جدید و همچنین سیستم تصمیم گیر متمایز از شورای عالی سیاستگذاری پا به عرصه انتخابات بگذارند.

به گزارش «تابناک»؛ آنچه از درون جریان اصلاحات به گوش می‌رسد، این است که آن‌ها با وجود اختلاف نظر‌های جدی ـ که متاثر از عملکرد شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان و همچنین موضوعات مبتلا به واگذاری نتیجه انتخابات در جریان انتخابات اسفند ماه مجلس است ـ قصد دارند با برگزیدن یک ساز و کار جدید انتخاباتی پا به عرصه رقابت برای انتخابات خرداد ماه سال آینده بگذارند.

سازوکار انتخاباتی جدید اصلاح‌طلبان معطل انتخاب رئیس

از قرار معلوم هنوز جمع بندی لازم برای چگونگی تشکیل این ساز و کار انتخاباتی، مسئولان و متولیان آن گرفته نشده، اما افرادی نظیر «عبدالله نوری و بهزاد نبوی» چهره‌هایی هستند که از آن‌ها برای تصدی این مسئولیت نام برده شده است. پس از این انتخاب‌ها حتما اصلاح طلبان وارد حوزه انتخاب استراتژی چگونگی حضور در انتخابات و بعد از آن انتخاب چهره‌ها و گزینه‌های مد نظرشان خواهند رفت؛ اما هرچه هست ـ همانطور که یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفته ـ این جریان ذیل نظر سید «محمد خاتمی» این اقدامات را انجام خواهد داد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: اصلاح‌طلبان در سال‌های فعالیت خود همواره بر سر موضوعات مختلف اختلاف‌نظر داشتند و این روند امری طبیعی است.

سی حزب اصلاح‌طلب با نگاه‌های متفاوت داریم

«محمدرضا خباز» عضو حزب اعتماد ملی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «تابناک» درباره وجود برخی از اختلاف‌نظر‌ها در بدنه جریان اصلاحات و تشکیل برخی جلسات متفرقه از سوی احزاب این جریان، اظهار کرد: اگر گذری بر اصلاح‌طلبی و مجموعه اصلاح‌طلبان در کشور داشته باشیم، به این نتیجه می‌رسیم که اصلاح‌طلبان گروه‌های متفاوتی هستند.

وی افزود: در حال حاضر حدود سی حزب اصلاح‌طلب داریم که تعدادی از این احزاب رسانه دارند و تعدادی ندارند و تعدادی جلسات مستمر داشته و برای نیروهایشان برنامه‌ریزی دارند و به آن‌ها آموزش می‌دهند، اما برخی جریانات اصلاح‌طلب هیچ فعالیتی ندارند.

از سال ۷۶ تاکنون اصلاح‌طلبان دچار اختلاف بوده‌اند

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: این سی حزب سیاسی اصلاح‌طلب از همان دوم خرداد ۷۶ که ریاست‌جمهوری خاتمی تثبیت شد و وی رای آورد، با یکدیگر در خصوص موضوعات مختلف اختلاف نظر و تفاوت دیدگاه داشته اند. این اختلاف‌نظر‌ها در بین دوستان اصلاح‌طلب بوده و به شرایط فعلی هم تعلق ندارد.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال این دوستان نظراتشان در مسائل اقتصادی و سیاسی با هم متفاوت است و حتی در سیاست خارجی و نحوه تعامل با دنیا نظراتشان با هم تا حدودی متفاوت است.

خباز توجه به نظریات افراد محوری در جریان اصلاحات با وجود اختلاف نظر‌ها را یکی از ویژگی‌های مهم اصلاح طلبان دانست و تاکید کرد: فقط اصلاح‌طلبان یک محوریت داشتند و یک عروة الوثقی به نام «سید محمد خاتمی» را می‌پذیرفتند؛ بنابراین اگر اختلاف‌نظری در بین اصلاح‌طلبان دیده می‌شود این رویکرد جدیدی نیست؛ از ابتدا بوده و الان هست و در آینده هم خواهد بود.

اصلاح‌طلبان فقط درباره خاتمی با هم اختلافی ندارند

وی افزود: اصلاح‌طلبان در همه مسائل اعم از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با هم اختلاف‌نظر داشتند، ولی علت موفقیت‌شان این بوده که هیچ کدامشان نسبت به آقای خاتمی اختلاف نظر نداشتند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در مورد چگونگی تشکیل شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان، انتقاداتی که این روز‌ها نسبت به این ساز و کار وجود دارد و خبر‌هایی که درباره انحلال آن و تشکیل یک سیستم تصمیم گیر جدید برای انتخابات ۱۴۰۰ به گوش می‌رسد، توضیح داد: با ابتکار خاتمی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان شکل گرفت و هر حزبی یک نفر در آنجا قرار داد و دو نفر هم از طرف آقای خاتمی بودند که انتخابات‌های مختلفی را هدایت می‌کردند.

وی در عین حال افزود: اما بعد از اتفاقاتی که در بهمن سال گذشته رخ داد و نیرو‌های زیادی از اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شدند، دیگر شورای عالی سیاستگذاری دعوتی از مردم برای حضور در انتخابات انجام نداد و همان ۷ تا ۸ حزب اصلاح‌طلبی که نامزدهایشان تایید شده بودند، دور هم جمع شدند و لیست دادند و مردم را به انتخابات دعوت کردند.

کاندیدای اصلاح‌طلبان حتما با نظر خاتمی انتخاب می‌شود

خباز درباره مخالفت جدی برخی اصلاح طلبان به ویژه چند حزب نظیر کارگزاران سازندگی با ادامه فعالیت شورای عالی سیاستگذاری، عنوان کرد: بنده بر این عقیده هستم که آقای مرعشی و مجموعه کارگزاران اگر نظراتی دارند، به صراحت مطرح کنند؛ ضمن اینکه به نظر من مطرح شدن این مسائل تا زمان انتخابات عیبی ندارد و این تضارب افکار حسن هم محسوب می‌شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص اینکه با مخالفت‌هایی که برای ادامه کار شورای عالی در جریان اصلاحات وجود دارد و به آن هم اشاره شد، سرنوشت شورای عالی چه می‌شود و اصلاح طلبان با چه ساز و کار و محوریت چه کسی وارد انتخابات ۱۴۰۰ خواهند شد، خاطرنشان کرد: با این تفاسیری که شده، در جریان انتخابات ریاست جمهوری انشاءالله شورای سیاستگذاری جدیدی شکل می‌گیرد و در آنجا این مسائل و مباحث پخته‌تر می‌شود تا همه بتوانند حول محور آقای خاتمی از یک کاندیدای مورد نظرشان استفاده و او را معرفی کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۴۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
نظر خاتمی که سهله خود خاتمی هم بیاد اهمیتی نداره دیگه
اصولگراها هم اگه خیلی خوشحال شدن از این تحریم انتخابات بزار بشن تا صبح دولتشون بدمد اونم اهمبت نداره
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
اصلاح طلبی دیگه تموم شد. ولمون کنین بابا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
تکرار می کنم
اصلاح طلبها دیگه تمام هستند
برو یه فکر دیگه ای بنما
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
انتخابات سال اینده سردتر از مجلس خواهد بود
پاسخ ها
حجت خان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
با رشته جدیدی که در علم مهندسی اخترا شده گرمش میکنن
فرید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
اصلا انتخابات ریاست جمهوری چه اهمیتی دارد که ازحالا اینهمه به ان پرداخته میشود؟ وقتی حداقل 10 مقام هم قدرت وحتی پرقدرتتر از مقامی که رییس جمهور نامیده میشود داریم چه فرقی میکند کی رییس جمهور شود؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
اصلاح طلب
اصولگرا
تمام شد ماجرا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
نیرنگ نزدیک انتخابات داره میریزه. تا حالا صحبتی از آقای خاتمی نبود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
الآن مگه کسی به این خبرها اهمیت میده؟!
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
با اين همه مصيبت وگرفتاري بازهم اميدواريد اصلاح طلب واصلوگرايان جذابيتي داشته باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
سه دولت اخیر واقعا اسم های بامعنی و قابل تاملی برای خودشون انتخاب کردن

دولت اصلاحات که آخر نفهمیدیم چی را اصلاح کرد

دولت خدمتگذار بعد از روی کار آمدنش ماشین های مدل بالا و زندگی های لوکس در این کشور به اوج خودش رسید
که فهمیدیم اومده به یه عده ی خاصی خدمت کنه

دولت تدبیر و امید که نه تدبیری داشت و اون امید باقیمونده را هم ازمون گرفت

دولت بعدی ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
از اون جالبتر اسم سالهاست
ابوالقاسم
|
Germany
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
نه اصلاح طلب نه اصولگرا کلا برگزاری انتخابات حرام کردن پول بیت‌المال هست خود عزیزان در مقامات بالاتر یک نفر مثل آقای فتاح را انتخاب کرده و قال قضیه را بکنند.
پاسخ ها
ابوالقادر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
فتاح که نمیشه. پرویزخان اونروز خیلی تند رفت .رییس دولت که هیچ موندنش درسمت ریاست مستضعفان هم جای تردیده.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟