به گزارش تابناک به نقل از «انتخاب»، علی مطهری هم در این مراسم، با انتقاد از رویکرد صداوسیما در مواجهه با واقعیات تاریخی گفت: متأسفانه صداوسیما با آقای هاشمی برخورد بدی دارد. ایشان یک واقعیت است و شما نمیتوانید در سالگرد جنگ، سالگرد پیروزیها و همینطور در ایام رحلت ایشان، نامی از او نبرید.
فرزند شهید مطهری و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، گفت: دیکتاتورها روحیات خاصی دارند و عموما در زندگی شخصی دچار عقدههای زیادی هستند. اگر زندگی صدام را بخوانید خواهید دید که آقای هاشمی در برخورد با او چگونه متوجه این عقدهها بوده و او را درک کرده است. ایشان در روابط با عربستان نیز همین درک را داشت و همین باعث شد روابط ما با عربستان در دوران آقای هاشمی، متفاوت باشد.
وی با اشاره به تعبیر شهید محلاتی درباره شهید مطهری که او را قوه عاقله انقلاب خوانده بود، افزود: آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز قوه عاقله نظام در کنار مقام رهبری بود.
مطهری با انتقاد از رویکرد رسانه ملی در کتمان واقعیات تاریخی کشور گفت: زمانی قرار بود سریالی درباره شهید مطهری بسازند که یکباره متوقف شد. علت را جویا شدیم گفتند در روند زندگی ایشان به آقای منتظری و بازرگان و شریعتی که رسیدیم، به مشکل خوردیم. بهرحال شهید مطهری، 11 سال با آقای منتظر هممباحثه بود. سالهاست نقش آیتالله منتظری را در انقلاب اسلامی سانسور میکنند در حالیکه این برخورد با واقعیات تاریخی واقعا غلط است.
نقش ویژه آیتالله هاشمی در بازگشت صدام به قرارداد 1975
در ابتدای این مراسم نیز، فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی در سخنانی با یاد امام و شهیدان، گفت: تلخی جام زهر پذیرش قطعنامه با پیروزی و صلحی که این تصمیم برای ایران و نسلهای آینده به همراه آورد، تبدیل به شیرین ترین شهدها برای امام و ملت ایران شد.
محسن هاشمی تأثیر یادآوری پیروزیها در تقویت غرور، انسجام و وحدت ملی و بهبود سرمایه اجتماعی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در سی سال گذشته، تنها روز آغاز جنگ مورد توجه تبلیغات رسمی بوده و روز پیروزی ایران و آغاز صلحی پایدار مورد غفلت قرار گرفته و در هیاهوی مسائل سیاسی گم شده است؛ حال آنکه تقریبا همه کشورها، روز خاتمه جنگ را جشن میگیرند و کهنهسربازان و آسیبدیدگان جنگ را مورد تکریم قرار میدهند.
وی با اشاره به ویژگیهای دفاع مقدس در تاریخ ایران افزود: آخرین باری که ایران در جنگی، توانست تمامیت ارضی خود را حفظ کند مربوط به جنگهای عثمانی است و در جنگهای مختلف دوران قاجار و پهلوی، هربار بخشی از خاک ایران جدا شده است.
محسن هاشمی همچنین با اشاره به فرایند پایان جنگ تحمیلی گفت: پس از پذیرش قطعنامه 598 توسط ایران در 26 تیر1367 و برقراری آتشبس در 29 مرداد همین سال، یک وضعیت ناپایدار نه جنگ و نه صلح بین ایران وعراق ایجاد شد که هزینه سنگینی به کشور تحمیل میکرد، اما از ابتدای اردیبهشت سال 1369، مکاتباتی بین صدام و آیتالله هاشمی رفسنجانی شکل گرفت که در نهایت در 23 مرداد سال 1369، منجر به پذیرش تمامی خواستههای ایران توسط عراق بویژه آزاد شدن همه اراضی اشغال شده، آزادی بدون قید و شرط اسرای ایرانی و بازگشت به قطعنامه 1975 الجزایر گردید که بزرگترین موفقیت برای دیپلماسی ایران محسوب میشد.
وی نکته مهم این اتفاق را نقش ویژه آیتالله هاشمی رفسنجانی خواند که با مشورت مستمر با رهبر معظم انقلاب و استفاده از توان کارشناسی وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی، این مذاکرات را راهبری کرده و با اشراف به روانشناسی صدام، در پیشنویسهای تهیه شده، تغییرات جدی ایجاد کردند و با استفاده از شرایط بحرانی عراق که با اشغال کویت نیاز به ایجاد امنیت از ناحیه ایران داشت، توانست اهداف ایران را بدون واگذاری هیچ امتیازی از عراق بدست آورد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.