دولت بازار سرمایه را رها کرده است، این اعتقاد اکثر نمایندگان مجلس در واکنش به افزایش چندین باره قیمت مسکن، خودرو و ارز بوده که برای رسیدگی به آن وعده تشکیل جلسه ای با دولتمردان را داده اند.
به گزارش تابناک، دستور کار آخرین جلسه هفته جاری مجلس شورای اسلامی مرتبط با اصلاح بندی از آیین نامه داخلی پارلمان بود که در آن تعیین حداقل اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی به عهده هیات مشترکی از روسای شعب و هیات رییسه مجلس گذاشته شد؛این مصوبه به معنای مجوز پارلمان به کمیسیون حقوقی برای تشکیل جلسات با 8 عضو است.
طبق آیین نامه داخلی مجلس نصاب تشکیل کمیسیون های تخصصی حداقل 19 و حداکثر 23 عضو است که با توجه به اقبال کم نمایندگان برای عضویت در کمیسیون حقوقی شروع به کار این کمیسیون با تاخیر 4 ماهه مواجه شد. برای خروج از این بن بست طرحی جهت واگذاری اختیار به هیات رییسه برای افزایش و کاهش اعضای کمیسیون ها مطرح شد که نمایندگان با آن مخالفت کردند. این بار طرحی دیگر به تصویب رسید تا موانع بر سر راه ایجاد کمیسیون حقوقی برداشته شود.
بعد از آن مجلسی ها ایراد شورای نگهبان در طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر حوزه محیط زیست را رفع کردند و وارد بررسی ایرادات شورا به طرح مالیات بر خانه های خالی شدند که به دلیل ابهام نمایندگان در مورد نحوه رفع ایراد شورا مجددا به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد.
در خلال بررسی این طرح علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه مجلس از افزایش 7 درصدی قیمت مسکن در طول یک ماه سخن گفت و با یادآوری وظایف دولت در برابر مردم اظهار کرد: دولت باید درباره اقداماتش برای کنترل بازار خودرو توضیح دهد البته رئیسجمهور به سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت دستور رسیدگی داده، وزارتی که وزیر ندارد و انگار قرار است ساختمان وزارت خانه با قیمت سرسامآور خودرو برخورد کند؛ نرخ خودرو پرواز کرده و دارد به عرش میرسد اما آقایان تنها تماشاچی هستند.
موضوعی که در واکنش به آن محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه گفت که دولت باید درباره بازار، مسکن، ارز و بورس به مجلس توضیح دهد به همین دلیل یکشنبه هفته آینده در نشستی غیرعلنی به بررسی این وضعیت با حضور دولتمردان خواهیم پرداخت.
تذکرات نمایندگان به این ختم نشد؛ عده ای از وضعیت بورس گلایه داشته و عده ای دیگر از افزایش قیمت کود و سم کشاورزی انتقاد کردند. سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه در این باره گفت: باید ارکان سازمان بورس در جهت حفظ ثبات و آرامش در بورس اقدام کنند، آنها برای رعایت مصالح کشور قسم خورده اند لذا اگر وضعیت فعلی بورس به خاطر قصور و تقصیر در اداره این بازار باشد ،قوه قضاییه و سازمان بازرسی به آن ورود کند چون در شرایط فعلی هزار هزار میلیارد ضرر به مردم وارد شده است.
کاظم موسوی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس این طور به وضعیت بازار بورس واکنش نشان داد که دولت باید از سرمایههای خرد وارد شده به بورس حمایت کند. یک آقای روحانی با من تماس گرفت که دو ماه پیش خانهاش را یک میلیارد تومان فروخته و در بورس گذاشته و حالا قیمت آن به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده است. خانمی گوشوارهاش را فروخته و افرادی خودرو و خانههایشان را فروختهاند و در بورس گذاشتهاند، حقالناس را نمیشود خورد.پس اگر هر کدام از بانکها ۱۰ هزار میلیارد تومان به بورس بیاورند شاهد این مشکلات نیستیم.
محمدرضا صباغیان نماینده بافق و مهریز نیز با انتقاد از افزایش نرخ کود و سم کشاورزی گفت: «گرانی کود و سم کشاورزی مشکلات زیادی برای کشاورزان ایجاد کرده ،کود و سم کشاورزی به نوعی هستی کشاورز است و این روند کشاورز را با خاک یکسان میکند. چه مافیایی پشت این قضیه حضور دارد.» در همین رابطه حسین گودرزی نماینده دورود و ازنا نیز گرانی نهادههای کشاورزی به ویژه کود شیمیایی را ظلم به تولیدکنندگان و محرومان کشور دانست و از کسانی سخن گفت که بدون استفاده از هرگونه رانت و امکانات در محرومترین مناطق کشور استراتژیکترین محصولات را تولید میکنند.او پیشنهاد کرد که از یارانه و ارز اختصاصی برای ارزان نگه داشتن و تثبیت قیمت نهادههای کشاورزی به ویژه کود شیمیایی استفاده شود.
انتقاد به گرانی نهاده های کشاورزی و وضعیت بازار محدود به تذکرات نمایندگان نبود چه اینکه علی خضریان نماینده تهران سوالی از کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی درباره علت حذف ردیف اعتباری خودکفایی گندم از سال 94 تاکنون و انحصار واردات گندم برای افراد خاص پرسید. وزیر این طور پاسخ داد که گندم به میزان مصرف داخل در کشور تولید میشود و نیازی به واردات وجود ندارد. توضیحاتی که برای نماینده سوال کننده قانع کننده نبود و او با این شرط سوال را به رای نگذاشت که وزیر در دو هفته آینده برای رفع مشکل اقدام کند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رییس مجلس هم گفت که نمایندگان در بحث خرید تضمینی گندم و قیمتهای اعلامی بسیار نگران هستند و بارها تأکید کردهاند که نرخهای اعلامی موجب عدم کشت و کار خواهد شد.امیدواریم آقای خاوازی موضوع خرید تضمینی گندم را در دولت به صورت جدی دنبال کند.
جلسه امروز با تصویب دو فوریت طرح جهش تولید و تامین مسکن به پایان رسید، هدف طرح این است که با ارائه تسهیلاتی، تولید مسکن افزایش یافته و قیمت آن کاهش پیدا کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.