اولتیماتوم به خریداران سکه در سال ۹۷؛ زودتر مالیات مقطوع را پرداخت کنید!

در فروردین ماه ۱۳۹۷ بود که بانک مرکزی طرح پیش فروش سکه را به منظور تنظیم قیمت‌ها در بازار سکه آغاز کرد. طرحی که هیچ گونه دستاوردی جز چوب حراج زدن به منابع بانک مرکزی را نداشت. در مورخه ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ سازمان امور مالیاتی در بخشنامه ای، موضوع مالیات مقطوع عملکرد سال ۹۷ دریافت کنندگان سکه از بانک مرکزی را ابلاغ کرد.
کد خبر: ۹۹۸۲۳۸
|
۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۹ 22 August 2020
|
35440 بازدید
|

6666 مالیات بر سکه در سال 1397

اولتیماتوم به خریداران سکه در سال ۹۷؛ زودتر مالیات مقطوع را پرداخت کنید!در بخشنامه ای به تاریخ ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۹ خطاب به مدیران کل امور مالیاتی استان‌ها اعلام کرد: مؤدیان برای پرداخت مالیات مقطوع خریداران سکه از بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷، حداکثر تا پایان روز شنبه یکم شهریور ماه فرصت خواهند داشت.

در شهریور ماه سال ۱۳۹۶ بود که شورای پول و اعتبار تصمیم گرفت تا کاهش نرخ سود بانکی را عملیاتی کند. موضوعی که موجب خروج سپرده‌ها از بانک‌ها و بهم ریختن بازار‌های موازی از جمله بازار سکه شد. قیمت سکه روز به روز افزایش یافت و بانک مرکزی برای جلوگیری از افزایش قیمت سکه چوب حراج به اموال و طلا‌های خود زد.

به گزارش تابناک اقتصادی، در ۱۸ فروردین ماه ۱۳۹۷ بود که بانک مرکزی به منظور جلوگیری از افزایش قیمت سکه، طرح پیش فروش سکه با سررسید‌های متفاوت را آغاز کرد. در این طرح بانک مرکزی، سکه یک ماهه یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان، سه ماهه یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان، شش ماهه یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان، ۹ ماهه یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان، ۱۲ ماهه یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ۱۸ ماهه یک میلیون و ۲۴۵ هزار تومان و دو ساله یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان اعلام شد.

با به اتمام رسیدن این طرح، آمار‌های متفاوتی از میزان مشارکت در آن منتشر شد. اولین آمار در چهارم اردیبهشت ۱۳۹۷ توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور منتشر شد. وی در مراسم رونمایی از سامانه نیما طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که در جریان پیش فروش سکه ۶۵ هزار نفر چند میلیون سکه پیش خرید کرده اند که برخی از این افراد به تنهایی حدود ۲۶ هزار قطعه سکه خریده اند.

سپس در مورخه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ ناصر سراج رئیس وقت سازمان بازرسی کل کشور در زمینه پیش فروش سکه توسط بانک مرکزی گفت: ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار ثبت نام سکه داشتیم که ۵۰ نفر، ۵ درصد این سکه‌ها را در اختیار دارند و هر سکه‌ای یک میلیون سود دارد. وی طی مصاحبه دیگری در ششم تیر ۱۳۹۷ اعلام کرد که خریدار اول ۳۸ هزار و ۲۵۰ قطعه سکه، نفر دوم ۲۳ هزار قطعه و نفر سوم نیز چهار هزار و اندی سکه خریداری کرده اند. وی افزود: نفر اول خریدار سکه‌ها جوانی ۳۱ ساله است.

در غیاب اطلاع رسانی دقیق بانک مرکزی در این زمینه، آمار‌های متفاوتی از خریداران اول سکه‌های پیش فروش شده ارائه شد.

در مورخه ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ برای اولین بار فهرست ده خریدار بزرگ سکه توسط خبرگزاری فارس منتشر شد. این فهرست نشان می‌داد که در مجموع این ده نفر حدود ۱۷۱ هزار و ۵۰۰ سکه را خریداری کرده اند که با توجه به ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار سکه ثبت نام شده، سهم این افراد از کل سکه‌های ثبت نامی حدود ۲.۲ درصد بود. فهرست اسامی این افراد را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

 

 

 

نام

متولد

تعداد سکه خریداری شده

سهیل.ش

65

38 هزار قطعه

جبار.س

55

27 هزار قطعه

مصطفی.و

44

24 هزار قطعه

رئوف.ع

41

15 هزار قطعه

نجوا.ل

55

12 هزار قطعه

غلامرضا.ع

50

12 هزار قطعه

امیرمنصور.ب

40

11 هزار و 500 قطعه

علیرضا.س

-

11 هزار قطعه

کیوان.ی

-

11 هزار قطعه

محمدسعید.خ

50

10 هزار قطعه

همچنین چند ماه بعد از پایان طرح پیش فروش سکه، کم کم زمزمه‌هایی از اخذ مالیات از خریداران این سکه‌ها به گوش رسید تا اینکه سرانجام در مورخه ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای به امور مالیاتی شهر و استان تهران و ادارات کل امور مالیاتی، موضوع مالیات مقطوع عملکرد سال ۹۷ دریافت کنندگان سکه از بانک مرکزی را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه سازمان امور مالیاتی، نحوه تعیین مالیات مقطوع این گونه ذکر شده بود:

تا بیست سکه دریافتی مشمول مالیات نمی‌باشد.
نسبت به مازاد ۲۰ سکه تا میزان ۶۰ سکه به ازای هر سکه یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال مالیات مقطوع.
نسبت به مازاد ۶۰ سکه تا میزان ۱۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲ میلیون ریال مالیات مقطوع.
نسبت به مازاد ۱۰۰ سکه تا میزان ۲۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال مالیات مقطوع.

این بخشنامه تنها میزان پرداخت مالیات افرادی که حداکثر ۲۰۰ سکه از بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷ خریداری کرده بودند را مشخص کرده بود و در رابطه با مالیات افرادی که بیش از ۲۰۰ سکه خریداری کرده بودند، عنوان شده بود:

اشخاصی که در سال ۹۷ بیش از ۲۰۰ سکه دریافت نموده‌اند مشمول این دستورالعمل نبوده و می‌بایست اظهارنامه مالیاتی مربوط به این فعالیت را در موعد مقرر قانونی تسلیم نمایند. ادارت کل امور مالیاتی ترتیبی اتخاذ نمایند تا رسیدگی و مطالبه مالیات این اشخاص اعم از اشخاصی که نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی اقدام نموده و همچنین اشخاصی که از تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی خودداری نموده‌اند) حداکثر تا پایان سال جاری انجام گیرد.

6666 مالیات بر سکه در سال 1397

6666 مالیات بر سکه در سال 1397

سرانجام مالیات ستانی از کسانی که در سال 1397 سکه خریداری کرده بودند، چه شد؟

گویا برخی از افرادی که در سال ۱۳۹۷ اقدام به خرید کمتر از ۲۰۰ قطعه سکه نموده بودند، هنوز مالیات خود را پرداخت نکرده اند. مصاحبه اخیر معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور مهر تایید‌ای بر این ادعا می‌باشد.

در مورخه ۲۹ مرداد ماه ۱۳۹۹ محمد مسیحی معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور طی مصاحبه ای، از تعیین مالیات مقطوع برای خریداران سکه حداکثر به میزان ۲۰۰ قطعه در سال ۱۳۹۷ که در موعد مقرر اظهارنامه تسلیم نکرده اند، خبر داد و گفت: تمامی اشخاص حقیقی که در سال ۱۳۹۷ اقدام به خرید و تحویل حداکثر ۲۰۰ قطعه سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نموده، لیکن نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی (حداکثر تا یکم تیرماه ۱۳۹۸) اقدام نکرده اند، مشمول مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحیه مورخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ تعیین شده در دستورالعمل شماره ۲۰۰/۹۸/۵۰۷ مورخ ۱۲/۳/۱۳۹۸ بوده و این مالیات برابر مقررات قطعی می‌باشد.

وی همچنین در بخشنامه‌ای به تاریخ ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۹ خطاب به مدیران کل امور مالیاتی استان‌ها اعلام کرد: مؤدیان برای پرداخت مالیات مقطوع خریداران سکه از بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷، حداکثر تا پایان روز شنبه یکم شهریور ماه فرصت خواهند داشت

6666 مالیات بر سکه در سال 1397

همان گونه که ملاحظه می‌شود، خریداران کمتر از ۲۰۰ قطعه سکه تا پایان امروز یکم شهریور ماه مهلت دارند تا مالیات خود را پرداخت کنند و این در حالی است که بخشنامه این مساله در خردادماه سال گذشته ابلاغ شده بود. حالا پرسش از مسئولین سازمان امور مالیاتی این است که چرا تاکنون با این افراد کنار آمده اند و به نوعی با آن‌ها همکاری کرده اند؟ آیا مماشات با این افراد و وصول دیر هنگام مالیات از سکه‌های خریداری شده توسط آن ها، تاثیری بر افزایش قیمت در بازار سکه نداشته است؟ اگر به موقع این بخشنامه‌ها اجرا شود، آیا ما شاهد چنین بی ثباتی‌هایی در بازار‌ها خواهیم بود؟

پرسش دیگر این است که سرانجام مالیات ستانی از کسانی که بیش از ۲۰۰ سکه خریداری کرده بودند چه شد؟ آیا تاکنون از این افراد که تعداد آن ها هم اندک نیست، مالیات اخذ شده است؟ درآمدهای مالیاتی که از این طریق کسب شده، چه میزانی بوده است؟

آیا از خریداران سکه در سال ۱۳۹۸ هم مالیات گرفته می شود؟

در ۲۳ مرداد ماه سال جاری بود که رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور نحوه و جزئیات اخذ مالیات از خریداران سکه در سال ۹۸ را مشخص کرد. بر این اساس و به منظور تکریم مودیان و تسهیل وصول مالیات عملکرد سال ۱۳۹۸ دریافت کنندگان سکه تمام بهار آزادی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، آن دسته از اشخاص حقیقی خریدار سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در سال ۱۳۹۸ به دریافت حداکثر (۱۸۵) قطعه سکه اقدام کرده، مشمول مالیات مقطوع موضوع این دستور العمل هستند.

مهلت پرداخت مالیات موضوع این دستورالعمل حداکثر تا پایان مردادماه سال ۱۳۹۹ اعلام شده بود.

علاوه بر این، طبق دستورالعمل رئیس سازمان مالیاتی میزان مالیات مقطوع قابل پرداخت اشخاص حقیقی دریافت کننده سکه براساس تعداد سکه تحویلی طی سال ۱۳۹۸ بدین شرح است؛

۱- تا ۱۰ سکه مشمول مالیات نمی شود.

2- نسبت به مازاد ۱۰ سکه تا ۳۰ که به ازای هر قطعه سکه معادل ۲۰۰ هزار تومان مالیات مقطوع

3- نسبت به مازاد ۳۰ سکه تا ۵۰ عدد سکه به ازای هر قطعه سکه به میزان ۵۲۰ هزار تومان مالیات مقطوع

4- نسبت به مازاد ۵۰ قطعه سکه تا ۱۸۵ عدد سکه به ازای هر قطعه سکه ۶۵۰ هزار تومان مالیات مقطوع

همچنین، در خصوص اشخاصی که امکان پرداخت مالیات مقطوع موضوع این دستورالعمل را به صورت کامل تا پایان مردادماه سال ۱۳۹۹ ندارند، مالیات مقطوع تعیین شده حداکثر چهار ماه به صورت مساوی تقسیط می‌شود.

طبق این گزارش، اشخاصی که در سال ۱۳۹۸ نسبت به دریافت بیش از (۱۸۵) قطعه سکه از بانک مرکزی اقدام کرده بودند و همچنین صاحبان مشاغلی که حسب سوابق پرونده با مجوز صادره از سوی مراجع ذیربط به شغل مرتبط با خرید و فروش سکه اشتغال داشته اند؛ مشمول این دستورالعمل نبوده و مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق در موعد مقرر پایان مردادماه ۱۳۹۹ هستند.

6666 مالیات بر سکه در سال 1397

6666 مالیات بر سکه در سال 1397

همان گونه که ملاحظه می‌شود کسانی که در سال ۱۳۹۸ بیش از ده سکه از بانک مرکزی دریافت کرده اند هم مشمول مالیات می‌شوند.

سخن پایانی

در پایان اشاره به این نکته ضروری است که با توجه به شرایط پیش آمده برای اقتصاد کشور به دلیل اعمال تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا و نیاز مبرم دولت به تامین درآمد‌ها جهت پوشش هزینه‌های خود، بهتر است که مسئولین سازمان امور مالیاتی هر چه زودتر تکلیف این نوع مالیات‌ها را مشخص کنند و با افرادی که مشمول این نوع مالیات‌ها می‌باشند مماشات نکنند. عدم اجرای دقیق بخشنامه‌های مذکور می‌تواند راه تامین درآمد‌ها از محل‌هایی که حق دولت می‌باشد را ببندد و این باعث خواهد شد که دولت دست به دامن راهکار‌های دیگری از جمله استقراض از بانک مرکزی شود که این مساله می‌تواند موجبات تورم و متضرر شدن همه افراد جامعه از جمله دهک‌های پایین‌تر جامعه را فراهم کند. همچنین اجرای دقیق این بخشنامه‌ها می‌تواند نقش بسیار موثری در تنظیم قیمت‌ها در بازار‌ها داشته باشد و جلوی سفته بازی‌ها و انباشت زیاد ثروت در دست عده‌ای خاص را بگیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۷۲
میرزا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
هنگام فروش گفتن مالیات نداره حالا زیرش زدن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
مردم دیگر اعتماد نمی کنند.حالا نگاه به جیب مردم میکنند
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
يعني هنوز كشور به ارامش نمي رسد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
روز ثبت نام ایا محدودیت تعداد خرید داشته یا هر مقدار که بخواهید آزاد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
الان دوباره هرکی تو بورس نقد کرده و اومده بازار سکه و طلا با قانون مالیاتی امروز سکه و طلا که بیش از 15 میلیون خرید، کدملی ثبت میشه تا مشمول مالیات بشه دوباره ملت جمع می کنند تا برگردن به بورس
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
تاسف تاسف
بازار طلا ورشکسته خواهد شد با قانون فعلی
همین جوری اش کسی پولی نمانده برایش سر طلا فروشی برود منتهی اقایون در کجا سیر می کنند؟؟؟؟
الله اعلم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
اگر مالیات حقه پس باید برای همه باشه از جمله همه
افرادی که در بورس سود کردند .در غیر این صورت
حتما" یکسری از آقایان با رانت سودهای ۱۰ برابری کرده اند.نمی خواهند از بورس مالیات گرفته شود .مالیاتیا برای همه یا برای هیچکس .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
بپرس که قماری بیش نیست، تازه اگر وارد باشی به جای رفتن و خرید سکه ای که اگر بشینی طلاش را حساب کنی میبینی حدود ۶۰۰ هزار تومان تو هر سکه تو جیب دولت میرع، بهترین تبدیل، خرید طلای آب شده یا دست دوم هست که نه مرد ساخت کم میشه نه مالیات!!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
اقایون مالیات بر ارزش افزوده سکه های پیش فردشی را گرفته اند و هیچ مالیاتی دیگری حق ندارند بگیرند.
پراید ۲۰ میلیونی شده ۱۰۰ میلیون مالیات ندارد؟که حالا سکه خریداری شده را نقشه برایش کشیده اند
اقای تابناک به جای این که بگویی ممنوع است معامله ای که انجام دادا اند و بعد بیایند غش در معامله کنند و بگویند بازهم پول بدهید هم نوا با این تخلف دولت شده ای!!!!
بورسی ها مطمئن باشبد این داستان در بورس هم تکرار خواهد شد و کسی که با بازنشیتگی اش رفته در بورس حساب باز کرده خواهید دید مالیاتش را ازتان خواهند گرفت.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
سوال اینجا هست که بک پسر ۳۳ ساله از کجا ۳۸۰ میلیارد تومان آورده که۳۸ هرار قطعه سکه خریده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
به شما چه ربطی داره از کجا آورده؟
من منم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
هیچوقت، تاکید می کنم، هیچوقت از قدرت یارانه ای که پس انداز بشه غافل مشو.
خويي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
دوست عزيز اين پسر فقط شايد كارت ملي خود را فروخته تانام بزرگ خريدار مشخص نشود
رضا
| Switzerland |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
برادر به تو چه مربوطه اگر مدرکی علیه او داری رو کن اگر هم نداری سرت به کار خودت باشه اینجا شوروی عهد لنین نیست.الان فوتبالیست ۲۳ ساله فلان باشگاه مثلا سردار آزمون چقدر مزد میگیره؟مگه قراره همه کارمند باشند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
برادر من زحمت کشیده و حقوق کارگری یا کارمندیشو کلا پس انداز کرده که تونسته این مبلغ رو جمع کنه. حلالش باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
چو دانی و پرسی سوالات خطاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
مالیات بده مهم نیست از چه راهی بدست اورده! واقعا"
اداره کردن مملکت اینطوری نوبره. اول باید برن سراغ اش که این درامد چطوری بدست امده و اگر از راه درست بدست امده ایا مطابق قانون مالیاتهای مستقیم مالیات ان را داده یا نه که اول باید به فرار مالیاتی توجه شود و بعدموارد دیگر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
رمز پولدارشدنش را به ما هم یاد بده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
اونهایی که منفی زدن حتما جزء آقازاده ها هستند که سکه خریدن به میزان بالایی که نمیشه تصور کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
مطمئن باش کسی از اون گل پسر مالیات نمی گیره. مالیات مال فقیر فقراست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
دولت با نرخ معین برای فورش عرضه کرده بدون محدودیت کسانی هم خرید کرده اند حالا دبه کرده مگه مایات خرید رو بده آخه کجای مسلمانی و ... این چیز ها امده روز اول باید اعلام می کرد خرید سکه اینقدر مالیات داره نه الان .فردا برای برگه های سلف نفت و سهام شرکتهای که تو بورس عرضه کرده هم می تواند چنین اتفاقی بیافته .
مصطفی
|
United States of America
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
نکته اول: من اصلا طرفدار مرفهان بی درد نیستم، ولی فکرشو بکنید که شما قبلا با شرایط اعلامی رفتید یه معامله کردید و در شروط معامله چیزی به عنوان این گونه مالیات ها وجود نداشته! (تازه همون موقع مبلغی بعنوان مالیات هم پرداخت شده!) حالا این بنده های خدا کحه اومدن به پول روز اون موقع طلا یا سکه یا هرچی خریدن و سرمایشون رو گذاشتن، الان بعد از نجام معامله تازه دولت یادش اومده برای مالیاتش قانون تصویب کنه! تازه یه جوری حساب کرده که انگار تورم جدید رو هم روش حساب کرده! حالا فکرشو بکنید، طرف باید هزینه تورمی رو که دولت باعث و بانیش بوده رو چند بار از جاهای مختلف به دولت پرداخت کنه!
نکته دوم: سکه بانکی حکم پول رسمی کشور رو داره! هیچ کجای دنیا نمیان بر روی پول مالیات بذارن!
نکته سوم: آیا از نظر شرعی این اسم دبه کردن در معامله نیست؟
نکته چهارم:چطور باید به دولت اعتماد کرد که سر هر معامله ای همچین کاری با مردم نکنه؟
و در نهایت بنظر شما چنین کارهایی این افراد رو به خرید ارز که نمیشه ردگیری کرد تشویق نمیکنه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
آقای تابناک:
اون روزی که مردم رو تو صف کردند و گفتند بیاین سکه بخرید و از مالیات معاف هستید کجا بودی ؟؟؟
کار غیر قانونی دولت رو داری ماله می کشی و حالا اولتیماتوم هم می دی ؟ تو این مملکت به کی می شه اعتماد کرد ؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
جالبه
هر روز دولت یک نقشه ای برای جیب سوراخ و بی پول مردم میکشد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟