به گزارش تابناک به نقل از ایلنا عیسی کلانتری در گفتگو با یک شبکه رادیویی گفت: محیط زیست از نظر رئیس جمهوری مهمترین مسئله است به طوری که اول محیط زیست است و بعد توسعه.
وی افزود: در دولت هیچ پروژه عمرانی بدون لحاظ کردن ضوابط محیط زیستی شروع نمیشود و پروژههای عمرانی نباید به محیط زیست خسارت وارد کنند.
کلانتری در پاسخ به این پرسش که چه پروژههایی در دستورکار سازمان محیط زیست بوده است، ولی نتوانسته به سرانجام برساند، گفت: اولین پروژهای که در دستور کار داشتیم، اما به دلیل همکاری نکردن مجلس قبل نتوانستیم در مورد آن کاری انجام دهیم، پروژه پسماندهای شمال کشور بود.
وی با بیان این که مجلس سال ۹۶ با برداشت ۱.۶ میلیاردی دلاری از صندوق توسعه ملی مخالفت کرد، اظهارکرد: برای سازماندهی پسماندهای شمال باید از روشهای نوین دفن پسماند استفاده کرد و این مبلغ قرار بود صرف ساماندهی این امر شود که با مخالفت مجلس به سرانجام نرسید.
کلانتری عقب ماندگی تاریخی در نوسازی ناوگان حمل و نقل را از دیگر موضوعاتی که هنوز تلاشهای سازمان حفاظت از محیط زیست در آن به نتیجه نرسیده است و گفت: متاسفانه خودروسازان وظیفه خودشان را زمینه موتورهای احتراقی انجام ندادند. در مورد موتور سیکلت هم شرایط به همین گونه است. سازمان حفاظت محیط زیست جلوی تولید موتورهای کاربراتوری را گرفت، اما نتوانستیم موتورهای انژکتوری را جایگزین کنیم.
وی با اشاره به این که ۱۱ میلیون موتور سیکلت در ایران وجود دارد که ۹ میلیون آن کاربراتوری هستند، گفت: در فصول سرد سال هر موتور سیکلت به اندازه هفت خودرو آلودگی تولید میکند و متاسفانه نیروی محرکه در این زمینه پیشرفتی نداشته و صنعت فعال نبوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست کلانتری در بخش دیگر از صحبتهای خود با اشاره اهمیت حقوق شهروندی در حفظ محیط زیست اظهار داشت: محیط زیست، یعنی محیط زندگی تک تک مردم. اگر خراب شود و خسارت ببیند، محیط زندگی مردم خراب میشود. هوای سالم، آب پاک و محیط زیست سالم حق مردم است و این مردم هستند که مدعی محیط زیست هستند و همین باعث میشود که دولتهای بعدی هم راه این دولت را در حفظ محیط زیست ادامه دهند.
کلانتر در ادامه گفت: با حساسیتی که رهبر معظم انقلاب، در مورد کانونهای گردوغبار داشتند، ۳۷۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به تثبیت تمامی کانونهای گرد وغبار اختصاص داده شد و خوشبختانه کانونهای آلاینده و ریزگردها تثبیت شدند.
وی به رسمیت شناختن حقابه تالابها به وسیله وزارت نیرو را دیگر دستاورد دولت در حوزه محیط زیست ذکر و اظهارکرد: تا پیش از این تالابها به حال خود رها میشدند و اگر باران یا سیل میآمد، تالابها پر آب میشدند، ولی اکنون با تفاهمنامهای که بین سازمان محیط زیست و وزارت نیرو منعقد شده است حقابه ۳۸ تالاب از جانب وزارت نیرو تصویب شد.