۶ ماه از وزارت عبدالناصر همتی در دولت چهاردهم میگذرد، اما بازار ارز، تورم و معیشت مردم، روایتگر روزهایی پرالتهاب است. حالا به نظر می رسد نمایندگان مجلس، با استیضاحی که امضای ۹۱ نفر را پای خود دارد، در آستانه پایان دادن به دوران پرحاشیه او هستند.
افزایش قیمتها و به طور خاص اقلام خوراکی، نه تنها صدای مردم را درآورده است، بلکه صنف بنکداران نیز شاکی از وضعیت موجود هستند.
طبق اظهارات برخی از فروشندگان فرش و فعالان این صنعت مدتی است که فرشهای قاچاق افغانستانی به صورت علنی در فروشگاهها به فروش میرسد و از آنجایی که قیمت این نوع فرش بسیار پایینتر از فرشهای ایرانی است خرید و فروش داغی در فضای مجازی پیدا کرده است و برخی از فروشندگان آن را به جای فرش ایرانی به خریداران قالب میکنند.
صورتهای مالی ششماهه بانک تجارت نشان میدهد که هزینههای این بانک در حوزههای مختلف، از مطالبات مشکوکالوصول گرفته تا تبلیغات و پاداشهای مدیریتی، با رشد نجومی همراه بوده است.
تمرکز دولت و مجلس بر تقویت سریع روابط اقتصادی با چین و روسیه، در شرایط کنونی میتواند ریسکهای زیادی برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد. تجربههای گذشته نشان میدهد که این کشورها بهویژه در مواجهه با فشارهای جهانی و تحریمها، قادر به تحقق تعهدات اقتصادی خود نیستند.
با نزدیک شدن به ایام نوروز و رسم خانه تکانی ایرانی ها بازار مواد شوینده هم به جمع کالاهای لوکس پیوسته و شاهد افزایش قیمت مجدد آن هستیم. درحالی که قیمت مواد شوینده از ابتدای سال تاکنون ۳ بار گران شده و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان نیز هنوز با گرانی این کالاها موافقت نکرده است.
انتصاب مدیریت یکی از زیر مجموعههای کلیدی صندوق بازنشستگی صنعت نفت به تازگی در حالی انجام شد که سرنوشت حکم انفصال دائم از خدمات دولتی وی پیش از زمان انتصاب، از سوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی مورد سئوال قرار گرفته بود.
چند ماهی است برای واردات گوشیهای موبایل ارز به وارد کنندگان تخصیص پیدا نکرده است و دچار محدودیت ثبت سفارش واردات موبایل شدهاند از سویی دیگر با نوسان های شدید نرخ ارز عطش خریداران را بیشتر از پیش کرده و موجب قیمت های نجومی در بازار شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست غیر علنی امروز مجلس با حضور رییس جمهور، تصمیمات خوبی مخصوصا در حوزه مسائل معیشت و موضوعات اقتصادی در بازار ارز و بورس گرفته شد.
وزیر جهاد کشاورزی در اظهاراتی طنزگونه گرانی برنج را ناشی از احتکار سودجویان و قیمت های ساختگی می داند که قرار است به زودی قیمت ها را در بازار متعادل کند؛ این درحالی است که واقعیت بازار به گونه دیگری است و رشد شتابان قیمت ها حکایت از ضعف وزارت جهادکشاورزی و حتی ستاد تنظیم بازار در مدیریت بازار برنج دارد.
بانک رفاه در ازای پرداخت وام میلیاردی، هیچگونه وثیقهای از سایپا دریافت نکرده است. این موضوع در فایل منتشر شده بانک مرکزی به وضوح قابل مشاهده است، جایی که در ستون «جمع ارزش وثایق»، عدد صفر ریال درج شده است.
عدم بازگشت میلیاردها دلار ارز صادراتی، بار دیگر تقصیرها را میان دولت، بانک مرکزی و صادرکنندگان تقسیم کرده است. دیوان محاسبات میگوید این وضعیت به جهش نرخ ارز دامن زده، اما بانک مرکزی خود را بیتقصیر میداند. در این میان، دولت نیز از پاسخگویی طفره میرود.
دولت برای کاهش قیمت سیب زمینی، به واردات و عرضه مستقیم سیبزمینی را برای تنظیم بازار اقدام کرده است و مصوب شد که این محصول با قیمت ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار شهروندان قرار گیرد.
دولت چهاردهم در اقدامی بحثبرانگیز، برای تأمین منابع کالابرگ ۵۰۰ و ۳۵۰ هزار تومانی، به استقراض یک میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی روی آورده است. تصمیمی که سوالات جدی درباره تغییر مسیر این صندوق از سرمایهگذاری بلندمدت به تأمین هزینههای جاری ایجاد کرده است.
پس از رسیدگی به پرونده کرسنت و محکومیت ۲.۴ میلیارد دلاری برای بخش اول رسیدگی، جزئیات تازهای روایت شد تا شاید نقاط تاریک این پرونده به دور از سیاسی بازی روشن شود.
زیان ۱۵ هزار میلیارد تومانی، هزینههای بیحد و مرز و بحران در مدیریت مالی باعث شده تا ذوبآهن اصفهان حالا با جهش ۲۲۰ درصدی زیان، به یک بحران بزرگ تبدیل شود و در شرایطی که هزینههای تبلیغاتی به طرز عجیبی افزایش یافته، سهامدارانش نگران این شرکت بورسی باشند.