تابناک گزارش می‌دهد؛

جولان فرش‌های افغانی در بازار ایران/ کلاهی که فروشندگان سر مردم می‌گذارند

طبق اظهارات برخی از فروشندگان فرش و فعالان این صنعت مدتی است که فرش‌های قاچاق افغانستانی به صورت علنی در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد و از آنجایی که قیمت این نوع فرش بسیار پایین‌تر از فرش‌های ایرانی است خرید و فروش داغی در فضای مجازی پیدا کرده است و برخی از فروشندگان آن را به جای فرش ایرانی به خریداران قالب می‌کنند.
کد خبر: ۱۲۸۹۳۲۴
|
۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰ 19 February 2025
|
2539 بازدید
|
۳

جولان فرش‌های بی کیفیت افغانستان در بازار فرش/ فرش بی کیفیت افغانی را به جای ایرانی نخرید!

نحوه تخصیص ارز دولتی به تولیدکنندگان، ناتوانی مردم در خرید فرش های ایرانی دست بافت، افزایش قیمت فرش ماشینی در سال های اخیر راه را برای ورود فرش های بی کیفیت افغانی به بازار فرش ایران هموار کرده است که می تواند آسیب های جدی به صنعت فرش بزند.
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، بنا به گفته بسیاری از فرش فروشان مدتی است که فرش‌های قاچاق افغانستانی به صورت علنی درفروشگاه‌ها به فروش می‌رسد و کسی هم جلوی این تخلف آشکار را نمی‌گیرد.
 
به گفته فعالان این صنف، فرش‌های افغانی اغلب با نام فرش ایرانی به فروش می‌رسند و علت تمایل فروشندگان به این فرش‌ها، قیمت پایین آنهاست درحالیکه خریداران آگاهی ندارند که مواد اولیه استفاده شده در این فرش ها از نوع درجه سه بوده است و تراکم بافت آن پایین و درشت بافت است و خیلی زود مستهلک می شود.
 
جولان فرش‌های بی کیفیت افغانستان در بازار فرش/ فرش بی کیفیت افغانی را به جای ایرانی نخرید!
خرید و فروش فرش افغانستانی به فضای مجازی هم راه پیدا کرده است. به طوری که اگر چرخی در فضای مجازی و سایت های فروش اینترنتی بزنید با خرید و فروش این نوع فرش ها مواجه می شوید. 
 
جولان فرش‌های بی کیفیت افغانستان در بازار فرش/ فرش بی کیفیت افغانی را به جای ایرانی نخرید!
صنعت فرش در کما 
 
براساس اعلام گمرک، صادرات فرش دستباف ایران از رکورد ۲ میلیارد دلاری سالانه خود در دهه ۷۰ و میانگین ۵۰۰ میلیون دلاری در سال در ۱۰ سال پیش از تحریم‌ها، به کمتر از ۵۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است که نشان دهنده این است که روند صادرات فرش دستباف ایران طی دهه گذشته نزولی بوده است. 
 
ازسویی دیگر، براساس گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، سهم ایران از صادرات فرش دستباف در جهان در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۲ کاهش یافته و از ۲۵.۵ درصد به ۷.۴ درصد رسیده است. بنابراین سهم رقبای ایران از جمله هند، چین، نپال و پاکستان در حال افزایش بوده است و ایران درحال واگذاری جایگاه خود به دیگر کشورهاست. 
 
قالیبافان ماهر، سر از اسنپ و کارگری ساختمان درآوردند
 
علانور توکلی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران درخصوص کاهش میزان صادرات و معضلات این صنعت فرش چندی پیش گفت: میزان صادرات فرش دستباف از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به حدود ۴۰ میلیون دلار کاهش یافته است و همین مسئله کاهش شدید صادرات فرش دستباف به بیکاری قالیبافان ماهر و روی آوردن آنها در مشاغلی مانند اسنپ و کارگری ساختمان منجر شده است.
 
اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
اولا چه کسی گفته بی کیفیت هستند؟ شما دنبال چه چیزی هستید. بروید یقه کسی را بگیرید که فرش افغانی را به نام و قیمت ایرانی می فروشد. برای من مصرف کننده حق انتخاب قائل شوید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
ما قرار نیست به بهای خرید فرش دستباف، همین اخرین نفس فرش ایرانی را هم بگیریم
عباس
|
Austria
|
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
این همه دولت سر مردم کلاه گذاشت حالا یک دفعه هم فروشنده ، دیگه برای مردم چه فرقی می‌کنه همه سرشون رو کلاه میگذارند،
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟