تابناک گزارش می دهد

مردم، جورکش ضعف عملکرد وزیر نیرو!/«تابستان سخت»، وعده نخ نمای علی آبادی

روزهای گرم سال در حالی آغاز شد که به نظر می رسد وزارت نیرو، بازنده اصلی مدیریت صنعت برق کشور در این ایام باشد و راهکارهای پوسیده قبلی که خاموشی های اجباری است را در دستور کار بگذارد!
کد خبر: ۱۲۹۸۲۶۷
|
۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰ 09 April 2025
|
10799 بازدید
|

مردم، جورکش ضعف عملکرد وزیر نیرو!/«تابستان سخت»، وعده نخ نمای علی آبادی

دو روز پیش بود که جدول زمان بندی خاموشی‌ها در فضای مجازی منتشر شد. آن هم در روز‌هایی که آب و هوای کل کشور دمای بالایی را تجربه نمی‌کند. به طور ادواری ایام گرم سال در ایران از حدود خردادماه آغاز و تا شهریور ماه ادامه دارد. در این ایام نیاز به برق به دلیل تجهیزات خنک کننده افزایش می‌یابد. طی سال‌های گذشته با تشدید ناترازی برق خاموشی‌هایی را جهت مدیریت بار شبکه برق و پرهیز از خاموشی گسترده، به طور برنامه ریزی شده و مدون شاهد بودیم. البته نه در روز‌های معتدل و خنک فروردین ماه!

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، این خاموشی‌ها محدود به ایام گرم سال نبود و طی یک اقدام تقریبا بی سابقه زمستان سال گذشته در حالی که هیچ دلیل منطقی و کارشناسانه‌ای برای اعمال محدودیت برقی به لحاظ دمای هوا وجود نداشت، بسیاری از استان‌ها و البته پایتخت شاهد خاموشی‌ها پراکنده بود.

زمستان گذشته وزارت نیرو علت خاموشی‌ها به ویژه خاموشی گسترده غرب تهران را به دلیل محدودیت سوخت نیروگاهی عنوان کرد. مقوله‌ای که بلافاصله از سوی وزارت نفت تکذیب و اعلام شد.

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت در حاشیه جلسه هیئت دولت در مورد خاموشی‌های گسترده تهران در روز‌های پایانی سال گذشته گفته بود که این رخداد به دلیل برودت هوا، مصرف گاز خانگی تا ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز افزایش پیدا کرد که یک رکورد بی سابقه بود. نیروگاه‌ها به سمت تنظیم سوخت معادل می‌روند و باید به گونه‌ای سوخت مصرف کنند که کاهش گاز تحویلی را جبران کنند که بعضا این اتفاق نمی‌افتد.

به گفته پاک‌نژاد در طی بهمن سال گذشته ۵۲ میلیون لیتر گازوئیل در روز به نیروگاه‌ها تحویل داده شده که در نوع خودش رکورد است.

انجام تعمیرات اساسی نیروگاهی خلاف روال همیشه؟

پس از اعلام جدول خاموشی‌های تهران، رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر طی مصاحبه‌ای گفت: در سال جاری به دلیل خشکسالی امکان استفاده حداکثری از ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقآبی را نداریم. امسال تنها یک سوم از ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقآبی می‌توانیم استفاده کنیم.

به گفته این مقام مسئول، بخشی از تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها که به دلیل محدودیت سوخت موکول به سال جاری شد، حدود ۳۰ درصد از نیروگاه‌های کشور عمر بالایی دارند و این تعمیرات لازم است.

در انتظار برق هسته ای

رجبی مشهدی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم ظرفیت تولید برق نیروگاه هسته‌ای را در تیر و مرداد در مدار داشته باشیم و عملیات تعویض سوخت داشت این نیروگاه را فعلا از مدار خارج کردیم. این عوامل باعث شد که میزان مصرف از تولید پیشی بگیرد.

مدیرعامل توانیر رشد مصرف برق کشور در روز‌های ابتدایی سال را ۶ درصد اعلام و تصریح کرد: از نیروگاه داران می‌خواهیم که نیروگاه خود را در مدار تولید قرار دهند!

مشخص نیست باتوجه به اینکه فصل انجام تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها در نیمه دوم سال است، هنوز این اقدام انجام نشده است!

نارضایتی بالا گرفت، توانیر تکذیب کرد!

پس از اینکه مدیرعامل توانیر توضیحاتی در زمینه محدودیت‌های برق رسانی ارائه داد، از سوی یکی از رسانه‌های کشور اعمال محدودیت مصرف برق از سوی توانیر «تکذیب شد»! به نظر می‌رسد یکپارچگی لازم و کافی بین مدیریت شبکه برق و اطلاع رسانی‌های لازم در این وزارتخانه وجود ندارد!

این کش و قوس‌ها در حالی مطرح شد که به گفته مخاطبان تابناک، در بسیاری از نقاط تهران به ویژه در منطقه غرب، شاهد خاموشی‌هایی در ساعات اولیه صبح هستیم.

هرچند بهارستانی‌ها خواهان حضور وزیر نیرو برای توضیح شرایط به وجود آمده در مجلس شده‌اند، اما کارنامه عملکرد عباس علی آبادی، وزیر نیرو نشان می‌دهد که باوجود مدعی بودن در صنعت برق، نتوانسته است راهکار تازه‌ای برای مدیریت ناترازی برق ارائه دهد و به نظر می‌رسد قرار است شیوه نخ نمای قطع برق ساعتی برای مدیریت بار شبکه را تکرار کند! 

وزیر نیرو ۱۶ دی سال گذشته گفته بود ما درحال آماده کردن خود برای «تابستان سخت» سال آینده هستیم؛ چرا که در همین تابستان امسال بیش از ۲۰ هزار مگاوات ناترازی داشتیم و پیش بینی می‌شود این عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد.

از ادعا تا عمل! 

با توجه به سابقه کاری علی آبادی، شاید بد نباشد وی تجربه سالیان مدیریت خود را به کار گرفته و راهکار متفاوت و عملیاتی را در پیش بگیرد، مدیریت شرایط به سبک قبل، هشدار پشت هشدار به مردمی که با چالش‌های مختلف اقتصادی دست به گریبان هستند و آستانه تحمل شان زیاد نیست، خاموشی به تولید و صنعت و سایر راه‌های بی سرانجام برای وزیری به وزن علی آبادی، دور از انتظار است!

شما هم مثل قبلی ها! تکرارِ مکررات 

رهبری انقلاب ۲ بهمن سال گذشته از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی‌ها و دستاورد‌های بخش خصوصی» بازدید کردند و در خلال این بازدید تذکر جدی خطاب به عباس علی آبادی، وزیر نیرو و البته مدیر ۱۴ ساله گروه مپنا (فعال در صنعت نیروگاهی) مطرح کردند. 

ایشان خطاب به وی فرمودند: ... همان گاز‌های هدررفته نیروگاه‌ها را در دولت‌های مختلف تاکید و سفارش شده و آنها قول دادند و گاهی گزارش دادند که فلان قدر انجام دادیم، هنوز نشده. هنوز شما می‌گویید می‌خواهیم انجام دهیم، بروید و عمل کنید.

جای قاتل و مقتول را عوض نکنید!

باوجود اینکه علی آبادی مدعی صاحب تجربه بودن در صنعت برق است، یک حساب سر انگشتی و نگاهی گذرا به عملکرد عملیاتی وی، حتی محدود به تهران، مرکز حاکمیت جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد، در بر همان پاشنه قدیم می‌گردد و وزیر نیرو با چنگ زدن به ریسمان‌های مختلف تلاش می‌کند جای قاتل و قربانی را تغییر داده و یا وزارت نفت را مقصر جلوه دهد یا در بسیاری از برهه‌ها جای اینکه خود را خادم مردم و نهاد تولید و صنعت بداند، مدام و مکرر از مسیر‌های مختلف مردم را مقصر جلوه می‌دهد. 

برای مردم چه کردید؟/بهانه های الکی...

قطعا و قطعا صرفه جویی در مصرف آب، برق و به طور کلی انرژی، امری واجب و در صدر اولویت است، اما آقای وزیر بد نیست لنز دوربین را به سمت خود بازگردانده و توضیح دهید جز دعوت مردم به صرفه جویی، شما برای مردم چه کردید؟ 

باز هم روز‌های گرم سال در حال آغاز شدن است و وزارت نیرو مجدد انگشت بازخواست را به سمت مردم می‌گیرد! البته آقای علی آبادی برگ جدیدی در صنعت برق رو کرد و مردم نه تنها در فصل گرم شاهد خاموشی‌ها گسترده بودند بلکه در زمستان نیز طعم خاموشی‌ها کام شان را تلخ کرد که هنوز توضیح کارشناسانه‌ای از سوی وزارت نیرو جز پاسکاری با وزارت نفت که اسناد و اطلاعات این بهانه جویی کودکانه وزارت نیرو را نیز تایید نمی‌کند، ارائه داده نشد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۶
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۶۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
گل کاری های این آقای علی آبادی در مپنا بر خلاف اونچیزی که بعنوان عملکرد مطرح می کرد، الان در حال روئیته.... خدا قوت استاد!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
حقوق نیروها و مهندسان و متخصصین وزارت نیرو در حد معلم و کارمندان و بسیار پایین است و اکثرا دارن به کانادا و سایر کشورها مهاجرت میکنند. بعد هم انتظار شق القمر دارید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
تروتمندان بالاشهری موتور برق دارن و عین خیالشون نیست و ابم قطع بشه تانکرهای چند هزار لیتری دارن و با موتور برق به راحتی با بالاترین کیفیت از برق و حتی گاز استفاده می کنن
اسدالله شیواری
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
ترکیه هم اندازه ایران از نظر جمعیت و مساحت میباشد

ترکیه فاقد نفت و گاز است ولی ۱۳ برابر ایران برق تولید

می‌کند و پس ما چرا نتوانسته ایم نیروگاه بسازیم ؟

چرا نتوانسته ایم نیروگاه ها و پالایشگاه هایمان را تعمیر و نگهداری کنیم ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
گل کاری چی بوده؟
حرف با مدرک بزنیم

چرا وزیر قبلی را ماخذه نمی کنید؟

این آقا شش ماهه وزیر شده تابناک دنبال چی هست؟

کجا ترکیه 13 برابر ایران برق تولید میکنه؟ چرا رو هوا حرف میزنید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
مپنا با رفان مپنا بود و الان از لحاظ حقوق و مزايا و خصوصا اداره منابع انساني در حد شركتهاي كوچيكه قلعه حسن خانه
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نکته مهم این ناترازی ها در بخشهای مختلف اینست که در تولید انرژی به نسبت رشد جمعیت و صنعت سالهاست که متأسفانه کم کاری عجیبی شده است و این ناترازی ها بیشتر و بیشتر خواهد شد؟!
حسین لطفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
وقتی پول و سرمایه مپنا رو که با صرف زیرساخت و اورهال نیروگاه های برق بشه می رند توی سی تی اسکن و ام اری سرمایه گداری می کنند و با طرح های متوهمانه مثل پروزه صد دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی به باد می دند ، باید هم وضعیت صنعت برق اینجوری باشه . توی این مملکت چرا هیچ چیز سر جاش نیست؟؟؟؟
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
اگه شرکت نیرو نوضیح بدهد که بر چه اساس و معیاری می گوید در فصل تابستان هر ماه باید 300 کیلو وات برق مصرف کنیم مثلا یک واحد 50 متری با دو فرزند و یک واحد 70 متری با دو فرزند مصرفشان یکی است !؟ بی عدالتی !؟ یا..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
با پائین کشیدن مقدار مصرف مجاز، تلاش دارند تا عموم مردم را به عنوان پرمصرف حساب نموده وبرق را چند برابر تعرفه باهاشون حساب کنند و این یک روش در آمدی یر مجاز وزورکی وزارت نیرو است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
باید یارانه را به حساب فرد واریز کنند
نه بر اساس خانه
یکی میخواد مصرف کنه
یکی میخواد پس انداز...
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
آقا اوضاع خیلی خرابه فقط چند روز پایانی اسفند و ابتدایی فروردین قطعی برق نداشتیم چند روزی هست باز روزانه حدود دو ساعت خاموشی اون هم طبقه پنجم که باعث قطع آب و خاموشی آسانسور و باز نشدن درب ساختمان و نتیجتا حبس در خانه هست !!کاش یکی درد مردم را میفهمید!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
برق میخوایم چیکار...همینکه دیوار نکشیدن و جنگ نشد خدارو شکر...تازه رفع فیلتر هم شد و رفع حصر هم داشتیم
ناشناس
| Canada |
۲۳:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
چه انتظاراتی دارید از این وزیر؟ خدا وکیلی هر مقامی بهش میاد به غیر از وزارت نیرو
راننده تریلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
مگر وزارت راه دارد کار می‌کند!!!؟؟؟

الان بیش از ۱۵ سال است که عملا تعمیرات و نگهداری آسفالت تمام جاده های کشور را رها کرده اند

ما که بیش از پیش قیر فراوان و شن و ماسه و ماشین آلات راهسازی و نیروی کارگر ارزان داریم

چرا این جاده ها و راه‌ها که رگهای اقتصادی و سرمایه های

پر ارزش کشور هستند را به حال خودش رها کرده اید ؟؟؟،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
این وزیر نخبه قول داده بود دیگر برق نرود بخصوص در تابستان ولی چه کند که برق خودش می رود. مشکل اینجاست!
پاسخ ها
Hossein
| United Arab Emirates |
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
فكر كنم تتر سازي و بيت كوين سازي در سيستم زياد شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
علی آبادی در مپنا هم که بود فقط شعار می داد و اگر مپنا زیر ساختها خوبی نداشت ایشان صد بار نابودش کرده بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مپنا آرامش هم هیچی نیست
با پول و رانت ... زنده اس
یاسر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
بحال وزیر چه فرقی میکنه منطقه اونا که برق قطع نمیشه بفکر ملت باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
پزشکیان نیاز به تعویض اجباری بعضی از اعضا کابینه اش دارد ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
بازمانده دولت رییسی!
کارمند ساده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
یکی از مدیران بسیار ضعیف شهید رییسی که این ضعف در دوره پزشکیان هم دیده میشود ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
همه مدیران دولت قبل ضعیف بودن شما یک مثال بزن ک خوب عمل کرده باشه
محمدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
شمایی که میگویی مدیران دولت قبل بد بودن.الان یک مدیر یا وزیر نام ببر که خوب عمل کرده باشه فقط یکی نام ببر.دلار58تومنی کجا دلار 105تومنی کجا.صد رحمت به روح شهید رئیسی. گرانبها که اصلا کمر مردم راشکسته.در دولت قبل حداقل برق خونه تابستونا قطع نمیشد الان که زمستون همش بی برق بودیم
صابر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مشکل ناترازی نتیجه عملکرد مجموعه دولتهای قبلی و فعلی است. تابناک عزیز گزارشات رو واقع بینانه مطرح کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
البته هنر پزشکیان هم در بکارگیری افراد ناتوان از وزیر بگیر تا
استانداران را هم باید تحسین کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
در زمان روحانی با کمبود انرژی مواجه بودیم .
در دوره پزشکیان هم با کمبود انرژی مواجه هستیم.
.ولی در دوره شهید رئیسی مشکلی نداشتیم
پس خیلی مهم هست که کی رئیس جمهور باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
تابناک جان 20هزار مگاوات کسری داری تجهیزات فرسوده هست .این سالها بهای برق پرداختی مردم زیر قیمت تمتم شده بود وزیر قرار نیست معجزه کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
اگه قرار نبود معجزه کنه چرا این پست را پذیرفت؟
Hossein
| United Arab Emirates |
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مزارع ماينر زياد شده بودجه بايد يك طوري تامين شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
پس اینهمه سال با اینهمه ثروت و درآمدهای نفتی و پتروشیمی و فولاد و مس وووو چکار کردید ؟؟؟

چرا نیروگاه های جدید نساختند؟ و کهنه ها را تعمیر نکردید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
صحبت امثال شریعتمداری و تندروها مذاکره نکنید و مقاومت کنید و متکی به توان داخل باشید. اینم نتیجه ی عدم مذاکره
پاسخ ها
محمدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
اینقدر خیال بافی نکنید.مذاکرتون هم دیدیم زمان روحانی .تمام بدبختی مردم از زمان مذاکره روحانی شروع شد این مذاکره نیست خلع سلاح ایران است و در عوض هیچ چیز عاید مردم نمیشود
ناشناس
| Canada |
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
محمدرضا، دلیل رشد پر سرعت تولید ناخالصی ایران در سال های 91 و 92 چه بود؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت