اخبار ویژه

زمزمه‌های جدید درمورد کاهش تعرفه خودرو‌های وارداتی/ کدام خودرو‌ها، حقوق گمرکی کمتری می‌دهند؟

به تازگی زمزمه‌های جدیدی مبنی بر مخالفت دولت با افزایش تعرفه واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی مطرح شده که احتمال بازگشت حقوق ورودی خودرو‌های برقی و هیبریدی را به روال سال گذشته پررنگ کرده است.

تحریم نفت ایران، تحریم چین است/یک میلیون بشکه طلای سیاه از بازار حذف شد

روسیه دو ترمینال نفتی را روی صادرات نفت قزاقستان بست، این اقدام و البته تصمیمات اخیر ترامپ درباره وضع تعرفه های مختلف بی شک بازار نفت را متاثر می کند که واکاوی آن نیازمند حرکتی آهسته و گام به گام است.

پیش بینی نرخ دلار و تورم در سال جدید/سه وزیر پزشکیان در معرض کارت قرمز مجلس هستند

اگر در سال ۱۴۰۴ رشد اقتصادی منفی نشود، در بهترین حالت صفر درصد می شود که باید در چنین شرایطی نرخ تورم و قدرت خرید مردم را ارزیابی کرد.

خودروسازان داخلی در سال ۱۴۰۳ چه تعداد خودرو فروختند؟ /آماری جالب از میزان تیراز خودروسازان در سالی که گذشت

براساس داده‌های بازار سرمایه، تیراژ تولید سه خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۳ به ۹۰۰ هزار دستگاه رسیده است که درادامه به بررسی وضعیت این سه شرکت و میزان فروش آنها می پردازیم.

کدام کالا‌ها رکورددار خرید قسطی بوده‌اند؟ /آماری جالب از فروش پلت فرم‌های اینترنتی

به تازگی رقابت سختی برای فروش اقساطی کالا‌ها از طریق «لندتک» بین سکو‌های اینترنتی به راه افتاده است که باید دید کدام کالاها بیشترین فروش اینترنتی را داشته اند.

ذخیره آب سدهای پایتخت، اعلام شد/جزئیاتی تازه از سد کرج+سند

وزارت نیرو ضمن اعلام آخرین میزان ذخیره آب سدهای تامین کننده پایتخت، درباره وضعیت سد کرج توضیحاتی ارائه داد.

سالانه ۸۳ درصد پروژ‌های عمرانی کشور ناتمام می‌ماند/ تعریف پروژه‌های جدید چه توجیهی دارد؟

آمار‌ها نشان می‌دهد که در کشور سهم پروژه‌های عمرانی و زیرساختی با عمر بالای ۱۰ سال، با سرعتی بسیار بالا رو به افزایش است، به طوری که از میزان ۴۰ درصد در سال ۱۳۹۳ به حدود ۸۰ درصد در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور رسیده است.

شرط مجلس برای رای اعتماد به وزیر پیشنهادی اقتصاد/بانک مرکزی مردم را به سفته بازی سوق می دهد

پس از برکناری عبدالناصر همتی از وزارت اقتصاد، دولت چهاردهم در آستانه یکی از مهم‌ترین تصمیمات اقتصادی خود قرار دارد، معرفی وزیری که بتواند اعتماد مجلس را جلب کند و سیاست‌های جدیدی برای مهار تورم ارائه دهد.

چرا سرمایه‌های مالی از ایران فرار می‌کنند؟/ رکوردزنی شاخص امنیت سرمایه‌گذاری

داده‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نشان می‌دهد که وضعیت امنیت سرمایه گذاری در ایران در سال های اخیر با ثبات نسبی همراه نبوده و نوسانات زیادی را تجربه کرده است.

جزئیات کارنامه بازار ارز تجاری/ ۱۳.۵ میلیارد دلار ترجیحی در واردات چه کالا‌هایی مصرف شد؟

در سالی که نوسانات ارزی بر بازار‌ها سایه انداخت، بانک مرکزی با تخصیص ۱۳.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی با نرخ ۲۸،۵۰۰ تومان، تلاش کرد ثبات را در تأمین کالا‌های اساسی و دارو حفظ کند. این حجم از تأمین ارز، نقش مهمی در کنترل هزینه‌های معیشتی و دسترسی مردم به اقلام ضروری داشته است.

ریزش ۵۰ درصدی ارزش ریال در ۶ ماه/ کارگران منتظر افزایش دوباره حقوق در ۱۴۰۴ باشند؟!

با کاهش ۵۰ درصدی ارزش پول ملی در ماه‌های پایانی سال قبل و فشار شدید تورم بر زندگی مردم، افزایش ۴۵ درصدی حداقل حقوق کارگران تنها اقدام برای تسکین این بحران بود. رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران، این تصمیم را لازم، اما ناکافی می‌داند و هشدار می‌دهد که معضلات معیشتی همچنان پابرجاست.

آماری عجیب از تولید فولاد ایران/ افت تولید فولاد چه دلایلی دارد؟

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، آمار تولید فولاد کشور در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ را منتشر کرده است که در ادامه گزارش به بررسی و مقایسه روند تغییرات در تولید محصولات مختلف فولادی می‌پردازیم.

پشت پرده خشکی سد کرج+عکس/قطع آب، وزیر نمی خواهد!

روز‌های پایانی سال گذشته بود که قطع آب در برخی نقاط پایتخت و البته کاهش شدید ذخیره آب سد کرج خبرساز شد. موضوعی که به نظر می‌رسد طرح آن شاید انگیزه‌های دیگری را دنبال کند.

هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سیاست‌ ارزی فرزین/ آیا جهش ارزی سال قبل تکرار می‌شود؟

سیاست تثبیت ارزی بانک مرکزی که محمدرضا فرزین از زمان روی کار آمدنش آن را دنبال کرده، همچنان با انتقاداتی روبه‌روست. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی هشدار داده که این سیاست، بدون اصلاحات اساسی، نه‌تنها از جهش‌های ارزی جلوگیری نمی‌کند، بلکه چرخه‌های مخرب نوسان را تداوم می‌بخشد.

دلالان دلار و سکه در اوج؛ سهامداران، بلاتکلیف/ بورس در ۱۴۰۴ چه سرنوشتی دارد؟

بورس تهران در سال ۱۴۰۳ در حالی یکی از ضعیف‌ترین عملکرد‌های خود را تجربه کرد که بازار ارز و طلا رشد چشمگیری داشتند. به گونه‌ای که دلار و سکه بازدهی ۱۰۰ و ۱۵۰ درصدی را ثبت کردند، اما شاخص کل بورس حتی به ۲۵ درصد هم نرسید.

پشت پرده مقررات جدید ورورد و خروج طلا مسافری/مسافران تا چند گرم طلا می‌توانند از کشور خارج یا وارد کنند؟

بر اساس اعلام بانک مرکزی، ضوابط ورود و خروج مصنوعات طلا، نقره توسط اشخاص مشخص شد که مقررات جدیدی در حوزه ورود و خروج طلای مسافری نسبت به قبل ایجاد کرده است.

۳