تابناک بررسی کرد

سهم ناچیز آمریکا از کیک تجاری ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران/ تبادل زرشک ایرانی با ونتیلاتور آمریکایی؟

در حالی‌که تجارت غیرنفتی ایران در سال گذشته از مرز ۱۳۰ میلیارد دلار عبور کرده، تراز تجاری کشور با کسری قابل‌توجهی بسته شده است، اما در این میان، مبادلات رسمی با آمریکا سهمی ناچیز و نابرابر داشته و صادرات ایران به این کشور نه‌تنها اندک، بلکه کاهشی نیز بوده است.
کد خبر: ۱۳۰۲۶۰۳
|
۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰ 01 May 2025
|
5246 بازدید
|

تجارت خارجی ایران و آمریکا 1403؛ در حال تکمیل///////////

حجم تجارت خارجی غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار رسید. از این میزان، بالغ بر ۷۲ میلیارد دلار آن مربوط به واردات کالا به کشور بوده و در نهایت، تراز تجاری ایران با ثبت کسری بیش از ۱۴ میلیارد دلار، بار دیگر به زیان صادرات سنگینی کرد.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک؛ در این میان، مرور وضعیت مبادلات رسمی میان ایران و ایالات متحده در سال گذشته، از حجم اندک و نامتوازن تجارت میان دو کشور حکایت دارد. براساس آمار گمرک، طی سال ۱۴۰۳ ارزش صادرات کالا‌های ایرانی به آمریکا تنها به ۲۲۶ هزار و ۱۶۹ دلار رسید؛ رقمی که حتی در مقیاس صادرات خُرد نیز ناچیز تلقی می‌شود.

چه کالای ایرانی به آمریکا صادر شد؟

محصولات صادرشده به آمریکا، اغلب شامل اقلامی، چون لوازم آشپزخانه، کتاب و نشریات، کف‌پوش، اشیای تزئینی، لوستر، بیسکویت، لوازم جشن و شعبده‌بازی، خرما، کشمش، زرشک، زردآلو و آلو خشک، سوهان، رب گوجه‌فرنگی، زعفران، ادویه و آب‌مرکبات بوده است. این اقلام عمدتاً از مسیر گمرکات مشهد، شیراز، تبریز، منطقه ویژه اقتصادی کاوه و فرودگاه امام خمینی (ره) به آمریکا ارسال شده‌اند.

تجارت خارجی ایران و آمریکا 1403؛ در حال تکمیل/////////// اما نکته قابل‌توجه، افت ۳۲ درصدی ارزش صادرات ایران به آمریکا نسبت به سال پیش از آن است. در سال ۱۴۰۲ صادرات به آمریکا بیش از ۳۳۰ هزار دلار بود، اما در سال ۱۴۰۳ این رقم بیش از ۱۰۴ هزار دلار کاهش یافته است.

کدام کالای آمریکایی وارد ایران شد؟

در سوی مقابل، حجم واردات ایران از آمریکا به‌مراتب قابل‌توجه‌تر بوده است. طبق داده‌های رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال گذشته بیش از ۱۰۱ میلیون و ۴۵۷ هزار دلار کالا و محصول آمریکایی وارد کشور شده است؛ یعنی تقریباً ۴۵۰ برابر بیش از میزان صادرات به آن کشور.

کالا‌های وارداتی از آمریکا، طیفی از محصولات پیشرفته و تخصصی را دربرمی‌گیرد: از مکمل‌های غذایی، دارو، واکسن‌های پزشکی، ویتامین‌ها و آلبومین، تا تجهیزات پزشکی مانند دستگاه‌های ونتیلاتور، اکسیژن‌ساز، یونیت دندانپزشکی، چاقوی جراحی چشم، کیت‌های آزمایشگاهی، قطعات سونوگرافی و آندوسکوپی، و نیز محصولاتی نظیر دریچه قلب مصنوعی، مفصل مصنوعی، بالابر‌های پنوماتیک و انواع مواد شیمیایی خاص. همچنین اقلام دامی و کشاورزی نظیر گاو نر مولد، میگوی مولد، اسپرم گاو و جوجه یک‌روزه اجداد نیز در فهرست واردات قرار داشته‌اند.

تجارت خارجی ایران و آمریکا 1403؛ در حال تکمیل/////////// با این حال، ارزش واردات از آمریکا نیز نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و افتی ۲۲ درصدی را تجربه کرده است. با این وجود، تراز تجاری ایران با آمریکا همچنان به‌شدت منفی باقی مانده است.

به گزارش تابناک، در مجموع، با نگاهی به ترکیب و حجم مبادلات دو کشور، روشن است که سهم آمریکا از کل تجارت خارجی ایران بسیار ناچیز و حاشیه‌ای است. این واقعیت، بیش از آنکه نتیجه ظرفیت‌های تجاری باشد، بازتابی از محدودیت‌های سیاسی، تحریم‌ها و نبود چارچوب مشخص برای توسعه روابط اقتصادی دوجانبه است. در صورت هرگونه توافق احتمالی میان تهران و واشنگتن در مذاکرات آینده، می‌توان انتظار داشت که حجم مبادلات افزایش یافته و بخشی از ظرفیت مغفول‌مانده تجارت میان دو کشور، به‌تدریج فعال شود.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
پس قبلا میگفتن دارو تحریم ست و نمیتونیم وارد کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
برای مردم تحریم است نه آقازاده ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
آخی بیچاره آمریکا که سهمش ناچیزه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
چیزی به نفع مردم قرار نیست تغییر کنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
زرشک رو میدیم ونتیلاتور رو میگیریم و به همین ترتیب .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
اون روزی که بعضیا گفتن از کل دنیا میتونین جنس بیارین بجز آمریکا دقیقا یکماه بعد برجام بود و بخاطر همین گفته گمرک ممنوعیت واردات از آمریکا رو بخشنامه کرد یادمون هست.خودتون نذاشتید ایران و آمریکا خیلی متمدنانه با هم تجارت کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
یعنی این اقلام پزشکی و دارویی قاچاق وارد شدن! مگه به بهانه تحریم نگفتیم دارو نیست...پس اینا چی هستن..اونم مستقیم از خود تحریم کننده خریداری شدن؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
۱۰ سال پیش هم خواسته ترامپ حضور در اقتصاد ایران بود ولی کاسبان تحرییم نزاشتند. از اون روز تا الان دلار ۸ برابر شد و زیان اقتصادی به مردم به گفته خودشون ۱۰۰ میلیارد دلار در سال بوده. البته که آقازاده ها حالشو بردن
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
اگر تحریمها‌ کمتر بشه با وجود چین و‌ بعد آمریکا، دیگر وجود اروپاییها یواش یواش درجه صفر را برای خودشون تثبیت خواهند کرد و قمپز در‌کردنهاشون دیگه بعنوان جُک هم توجه کسی را جلب نمی کنه. اینقدر بی خاصیت و‌ خنثی هستند اینها.
سینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
دیدید دارو تحریم نبودیم حالا کی دروغ میگفت؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
فراموش نکرده ایم که بعد از برجام آمریکا خواهان ورود به ایران در عرصه اقتصادی بود ولی عده ای در ایران مخالفت کردند و همین باعث شد ترامپ راحت از برجام خارج شود چون سود تجاری خاصی برای آمریکا نداشت! امیدواریم ایران دوباره این اشتباه را نکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۱
بذارین بیان سرمایه گذاری کنن بعد ببینین کسی جرات داره یه تیر بندازه توی ایران چه برسه به موشک!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت